| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Mislim ,koliko sam svatio logično cilj vjervanja jest u tome da vjerujemo jer Ga ne vidimo Ili sam pobrko lončiće... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #352 (permalink) | |||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 358
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Citat:
dokazi da je uvijek tako. kad nesto tvrdis moras dokazati. teret dokazivanja je na onome tko tvrdi !!! ![]() Citat:
samo tri pitanja: koji tocno moralni zakon, navedi ? zamisli da od sutra svi ljudi nestanu sa planete - sto se dogadja sa svim preostalim zivim bicima ? cime tocno primitivne ljudske zajednice nadilaze ostala zvia bica ? uzmi za primjer najprimitivniju mogucu. za svaku tvrdnju moras imati argumente/logiku/razloge. ili bar reci "sanjao sam pa mislim da je tako". inace bez dokaza svatko moze lupetati/vrijedjati sto ga je volja. drago mi je da se povlacis u sferu morala. tu jos jedino imas sansi i tu cemo se u mnogo toga sloziti. ![]() ![]() Inšpektor-e. krivo si shvatio. cilj vjerovanja je moralna praksa. sad ce ti automaton to objasnit. ![]() peace and reason (instead religious superstition) | |||
| | |
| | #353 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: NDD Godina: 30
Poruka: 1,934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
__________________ Tamo di živin ja. More je sudbina. Srca su slobodna. Tamo je Dalmacijaaaaaa! | |
| | |
| | #354 (permalink) |
| animal slave Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,396
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Oooo Došli smo do pitanja Lex aeterna. Prirodnog moralnog zakona u nama.Baš je cool navratit ponekad ovdekarce ![]() Carry on ![]()
__________________ Ne volem.. Zatucane..Gratis..Kravatase.. Hipohondre sto se plase Da dobiju rak od razmisljanja.. |
| | |
| | #355 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
On tvrdi da su od Boga potekli i moral i čovjek- Krista nije spomenuo, ateisti su po tom shvaćanju potekli od Boga i imaju moral dan od Boga (to što je Bog stvorio je nevezano vjeruješ li ti u Boga ili njegov poklon), a ovo treće je potpuno besmisleno pitanje- ako postoji moral da li je sve moralno? Moral je zakon, mjerilo, a ne nešto što samim svojim postojanjem sve opravdava.Mislim, nemojte se ljutiti- ali ako je ovo vrhunac logike u opovrgavanju 'vjerskih praznovjerja' (kako to naziva lofi na kraju svoje poruke), onda ispada da 'vaša' logika i znanost nisu ništa do sofizam i neko drugo praznovjerje... ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde | |
| | |
| | #356 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 358
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga da. i kako to dokazuje ? ja tvrdim da je bog kremsnita. da je covjek nastao procesom evolucije. da je covjek stvorio moral i kremsnite. Citat:
![]() p & r | |
| | |
| | #357 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Prvo moral se vadi iz ETIKE, etika se ne zalaže za boga ni za koga drugoga, dakle za moralnost nije potreban ni bog ni crkva.Ne, nego nas istraživački um razlikuje od svih ostalih, dakle opet ni bog ni crkva nemaju veze sa time, jer svako živo biće pozna razliku između dobra i zla, netrebaju ti božji zakoni ni crkva za to. |
| | |
| | #358 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 18
Poruka: 1,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Moral crkve je utemeljen biblijom, znaci samim Bogom, i on se razlikuje od morala utemeljenog na nekim drustvenim pravilima, zakonima itd. Stoga ne moze nitko reci da ateisti ili nevjernici nisu moralni. Oni postuju moral, ali ne moral crkve i Boga, nego moral koje svako drustvo nalaze. Tko god tvrdi da moral postoji samo onaj Bozji i crkveni, taj ocito nije nikada bio na satu vjeronauka ili bilo cemu slicnom. Neka se informira. Ja vjerujem u Boga, ali nemojte ljudi nekoga uvjeravati u to da Bog postoji na apsolutno krivi nacin. Dokaz da Bog postoji, nije niti moral, niti bilo sto slicno nego VJERA. Ako vjerujes, dokazi ti ne trebaju. Pozdrav
__________________ '' Rođen pod sretnom zvijezdom magičnom, ali nad ovom zemljom generalno tragičnom, čemu sam bliži, tri put pogađaj... '' |
| | |
| | #360 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 09-05-04 20:02 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:37.

Došli smo do pitanja Lex aeterna. Prirodnog moralnog zakona u nama.
On tvrdi da su od Boga potekli i moral i čovjek- Krista nije spomenuo, ateisti su po tom shvaćanju potekli od Boga i imaju moral dan od Boga (to što je Bog stvorio je nevezano vjeruješ li ti u Boga ili njegov poklon), a ovo treće je potpuno besmisleno pitanje- ako postoji moral da li je sve moralno?