Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Mislim ,koliko sam svatio logično cilj vjervanja jest u tome da vjerujemo jer Ga ne vidimo Ili sam pobrko lončiće...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-05-08, 20:21   #351 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,122
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor
Re: vjerujete li u Boga

Mislim ,koliko sam svatio logično cilj vjervanja jest u tome da vjerujemo jer Ga ne vidimo
Ili sam pobrko lončiće
Odgovori sa citatom
Star 02-05-08, 20:33   #352 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 358
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Vjera u Boga je temelj morala. Bez Boga nije moguća moralna praksa, a time ni čovjek;
ma bravo. opet si uvrijedio 30% (nemoralnog dijela) foruma. znaci samo vjernici su moralni u praksi i nitko drugi. izvoli dokazi. navedi par primjera. pocni od 9/11. onda na kontracepciju. pa dalje kud zelis.

Citat:
Znanstveni moral je "drveno željezo". Kant je u Kritici čistog uma porekao Boga, ali ga je potvrdio u Kritici praktičnog uma.
...sto apsolutno ne znaci da je u kritici cistog uma bio u krivu !!! stvar je samo redosljeda. i einstainova kako je on rekao "najveca greska" se danas izgleda pokazala tocnom ! nadalje vjerski moral u PRAKSI UOPCE NIJE RIGIDAN iako je takav u bibliji ! ahem....sto bog sastavi da papa ipak tu i tamo rastavi ??? isus rece robovima "poslusni budite gospodarima svojim" ali ropstvo je mahom ukinuto ??? progres je spor ali primjetan unatoc bozjim objavama. pritisak je i iznutra (od strane prakticnih vjernika) i izvana od sekularne strane.

Citat:
Svrha teorije je praksa.
dokazi da je uvijek tako. kad nesto tvrdis moras dokazati. teret dokazivanja je na onome tko tvrdi !!!

Citat:
moralni zakon u nama je ono čime se razlikujemo od svih bića i čime nadilazimo sva bića.
(osim boga to si zaboravio jer on je moralno superiorno zamisljeno bice bar u etickim monoteizmima)

samo tri pitanja: koji tocno moralni zakon, navedi ? zamisli da od sutra svi ljudi nestanu sa planete - sto se dogadja sa svim preostalim zivim bicima ? cime tocno primitivne ljudske zajednice nadilaze ostala zvia bica ? uzmi za primjer najprimitivniju mogucu.

za svaku tvrdnju moras imati argumente/logiku/razloge. ili bar reci "sanjao sam pa mislim da je tako". inace bez dokaza svatko moze lupetati/vrijedjati sto ga je volja.

drago mi je da se povlacis u sferu morala. tu jos jedino imas sansi i tu cemo se u mnogo toga sloziti.

Inšpektor-e. krivo si shvatio. cilj vjerovanja je moralna praksa. sad ce ti automaton to objasnit.

peace and reason (instead religious superstition)
lofi je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-05-08, 22:15   #353 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,934
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Vjera u Boga je temelj morala. Znanstveni moral je "drveno željezo". Kant je u Kritici čistog uma porekao Boga, ali ga je potvrdio u Kritici praktičnog uma. Svrha teorije je praksa. Bez Boga nije moguća moralna praksa, a time ni čovjek; moralni zakon u nama je ono čime se razlikujemo od svih bića i čime nadilazimo sva bića.
znači li to da ateisti nemaju morala? znači li to da prije krista nije bilo morala? i znači li to da nakon krista je sve moralno i da je danas sve moralno?
Tamo je Dalmacijaaaaaa!
marinkoM8 je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 00:18   #354 (permalink)
animal slave

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,396
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Oooo Došli smo do pitanja Lex aeterna. Prirodnog moralnog zakona u nama.

Baš je cool navratit ponekad ovdekarce

Carry on
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 00:31   #355 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,887
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
znači li to da ateisti nemaju morala? znači li to da prije krista nije bilo morala? i znači li to da nakon krista je sve moralno i da je danas sve moralno?
Ne nego je to krivo tumačenje njegovih riječi... On tvrdi da su od Boga potekli i moral i čovjek- Krista nije spomenuo, ateisti su po tom shvaćanju potekli od Boga i imaju moral dan od Boga (to što je Bog stvorio je nevezano vjeruješ li ti u Boga ili njegov poklon), a ovo treće je potpuno besmisleno pitanje- ako postoji moral da li je sve moralno? Moral je zakon, mjerilo, a ne nešto što samim svojim postojanjem sve opravdava.

Mislim, nemojte se ljutiti- ali ako je ovo vrhunac logike u opovrgavanju 'vjerskih praznovjerja' (kako to naziva lofi na kraju svoje poruke), onda ispada da 'vaša' logika i znanost nisu ništa do sofizam i neko drugo praznovjerje...
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 03:57   #356 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 358
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
On tvrdi da su od Boga potekli i moral i čovjek
da. i kako to dokazuje ? ja tvrdim da je bog kremsnita. da je covjek nastao procesom evolucije. da je covjek stvorio moral i kremsnite.

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Mislim, nemojte se ljutiti- ali ako je ovo vrhunac logike u opovrgavanju 'vjerskih praznovjerja' (kako to naziva lofi na kraju svoje poruke), onda ispada da 'vaša' logika i znanost nisu ništa do sofizam i neko drugo praznovjerje...
oprosti plz citiraj mi gdje se opovrgava bar jedan antiteisticki agrument ? nemoj se ljutiti ali GDJE ?

p & r
lofi je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 11:14   #357 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Bez Boga nije moguća moralna praksa, a time ni čovjek;
Prvo moral se vadi iz ETIKE, etika se ne zalaže za boga ni za koga drugoga, dakle za moralnost nije potreban ni bog ni crkva.
Citat:
moralni zakon u nama je ono čime se razlikujemo od svih bića i čime nadilazimo sva bića.
Ne, nego nas istraživački um razlikuje od svih ostalih, dakle opet ni bog ni crkva nemaju veze sa time, jer svako živo biće pozna razliku između dobra i zla, netrebaju ti božji zakoni ni crkva za to.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 11:31   #358 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Moja malenkost

Datum registracije: 10-08-07
Godina: 18
Poruka: 1,950
Moja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono nešto

Moral crkve je utemeljen biblijom, znaci samim Bogom, i on se razlikuje od morala utemeljenog na nekim drustvenim pravilima, zakonima itd. Stoga ne moze nitko reci da ateisti ili nevjernici nisu moralni. Oni postuju moral, ali ne moral crkve i Boga, nego moral koje svako drustvo nalaze. Tko god tvrdi da moral postoji samo onaj Bozji i crkveni, taj ocito nije nikada bio na satu vjeronauka ili bilo cemu slicnom. Neka se informira. Ja vjerujem u Boga, ali nemojte ljudi nekoga uvjeravati u to da Bog postoji na apsolutno krivi nacin. Dokaz da Bog postoji, nije niti moral, niti bilo sto slicno nego VJERA. Ako vjerujes, dokazi ti ne trebaju.

Pozdrav
Moja malenkost je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 11:33   #359 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 08-06-07
Godina: 18
Poruka: 799
Replica se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Replica

Ja sam Infidel
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 12:20   #360 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Moja malenkost Pogledaj Poruke
Moral crkve je utemeljen biblijom, znaci samim Bogom, i on se razlikuje od morala utemeljenog na nekim drustvenim pravilima, zakonima itd. Stoga ne moze nitko reci da ateisti ili nevjernici nisu moralni. Oni postuju moral, ali ne moral crkve i Boga, nego moral koje svako drustvo nalaze. Tko god tvrdi da moral postoji samo onaj Bozji i crkveni, taj ocito nije nikada bio na satu vjeronauka ili bilo cemu slicnom. Neka se informira. Ja vjerujem u Boga, ali nemojte ljudi nekoga uvjeravati u to da Bog postoji na apsolutno krivi nacin. Dokaz da Bog postoji, nije niti moral, niti bilo sto slicno nego VJERA. Ako vjerujes, dokazi ti ne trebaju.

Pozdrav
Reci to automatonu
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 21:37.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113