Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: lofi ja tvrdim da je bog kremsnita. Nije bitno kako ti nazivaš Boga, bitne su njegove osobine. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-05-08, 16:51   #361 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: vjerujete li u Boga

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
ja tvrdim da je bog kremsnita.
Nije bitno kako ti nazivaš Boga, bitne su njegove osobine. Možeš ga ti zvat kremšnita ako želiš.

Citat:
da je covjek nastao procesom evolucije. da je covjek stvorio moral i kremsnite.
Jel mi možeš definirat evoluciju?

@Moja malenkost
Citat:
Moral crkve je utemeljen biblijom, znaci samim Bogom, i on se razlikuje od morala utemeljenog na nekim drustvenim pravilima, zakonima itd.
Znači da biblijski pisac nema doticaja sa društvom i društvenim normama?

@Vex
Citat:
Prvo moral se vadi iz ETIKE
Odakle se vadi ETIKA?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 20:32   #362 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,285
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Prvo moral se vadi iz ETIKE, etika se ne zalaže za boga ni za koga drugoga, dakle za moralnost nije potreban ni bog ni crkva.Ne, nego nas istraživački um razlikuje od svih ostalih, dakle opet ni bog ni crkva nemaju veze sa time, jer svako živo biće pozna razliku između dobra i zla, netrebaju ti božji zakoni ni crkva za to.
A baš ti ni etika ne treba. Etika je znanost o moralu, a ne moraš imati etička znanja da bi bio moralan.
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 21:55   #363 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Nema čovjeka bez religiozne potrebe, tj. potrebe za osnovnom orijentacijom i objektom odanosti.

Oni koji su odbacili tradicionalne religije robuju nekim vrstama idolatrije nemajući pri tome svijest da su idoli samo loši supstitut za jednoga Boga.

Bog je jedan, a idoli su bezbrojni.

Nema čovjeka bez religiozne potrebe.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 23:15   #364 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
@Vex

Odakle se vadi ETIKA?
Citat:
Personal ethics signifies a moral code applicable to individuals, while social ethics means moral theory applied to groups. Social ethics can be synonymous with social and political philosophy, in as much as it is the foundation of a good society or state.

Ethics is not limited to specific acts and defined moral codes, but encompasses the whole of moral ideals and behaviors, a person's philosophy of life (or Weltanschauung).
Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
A baš ti ni etika ne treba. Etika je znanost o moralu, a ne moraš imati etička znanja da bi bio moralan.
To je bio jedan od primjera.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-08, 23:49   #365 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Moja malenkost

Datum registracije: 10-08-07
Godina: 18
Poruka: 1,677
Moja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono nešto

Citat:

@Moja malenkost

Znači da biblijski pisac nema doticaja sa društvom i društvenim normama?
Ako znas kime je nadahnut pisac tj. PISCI biblije onda je svaki odgovor na tvoje pitanje suvišan. A samo pitanje usudila bih se reci, glupo. Bez uvrede !
Moja malenkost je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 04:39   #366 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Moja malenkost Pogledaj Poruke
Ako znas kime je nadahnut pisac tj. PISCI biblije onda je svaki odgovor na tvoje pitanje suvišan.
Biblijski pisac ima doticaje sa društvom jer je Biblija namjenjena društvu.

Citat:
A samo pitanje usudila bih se reci, glupo. Bez uvrede !
E jebiga, već san se uvridija.

@Vex
Meni nije baš jasan taj moralni kodeks. Šta ako meni moral nalaže da činim zlo?
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 10:45   #367 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Moja malenkost

Datum registracije: 10-08-07
Godina: 18
Poruka: 1,677
Moja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono nešto

ima doticaja s drustvom jer zivi u njemu, biblija je namjenjena drustvu tj. covjeku, ali to ne znaci da je radjena po uzoru na to drustvo jer NIJE. Radjena po normama Boga, a ne drustva. Ne da mi se vise raspravljat. Ja tebe nemam namjeru uvjeravat, jer da vjeruje, nekoga ne mozes uvjeriti. On to sam mora spoznat, ako spozna. Stoga. Pozdrav i mir Bozji s vama
Moja malenkost je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 11:47   #368 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 607
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

odgovor na pitanje iz naslova: da

svaki ostali komentar je suvišan!
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 11:55   #369 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Šta ako meni moral nalaže da činim zlo?
Pa ti radiš što ti hoćeš, ako je tebi moralno ubit čovjeka, ti ćeš ga ubit ako ti hoćeš, a naravno svi odgovaramo za posljedice svojeg djela, bilo to pred sudom ili pred osudom ljudi.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 14:06   #370 (permalink)
I do not want...

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 6,958
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Biblijski pisac je nadahnut Duhom svetim. I to je sve o nadahnuću Biblije. Nema neki daljnji, skriveni motiv. Sorry.
Moja malenkost je sasvim dobro napisala, da sv. pisac živi u društvu, ali ne piše za njegove norme.

Moral nalaže činjenje dobra (jer je čovjek u svojoj biti dobar), a sad kako mi poimamo dobro to je pitanje našeg fundamentalnog opredjeljenja za činjenje istoga.

Zadnji Uredio dorina : 04-05-08 u 14:08.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-11-08 01:05
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 05:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 08:51

Trenutno vrijeme na forumu: 17:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114