| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; moral u jednoj rečenici: tuđe poštuj, svoim se diči... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #371 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga moral u jednoj rečenici: tuđe poštuj, svoim se diči
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
| | #372 (permalink) |
| Djed Mraz Datum registracije: 27-03-08 Godina: 21
Poruka: 9,079
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga moral nije u recenici!!! moral je nesto sto je ipak iznad covjeka! ![]()
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #373 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 18
Poruka: 1,677
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Ma meni se sve vise cini da se u ovoj temi ne raspravlja vise o vjeri, nego se trudi sto vise nekome proturjeciti i dokazivati tko je u pravu, a tko ne. I sto je najgore uvjeravati tj. prosvjetliti ljude. Mislim da se svi trebate sabrati, postivati tudje misljenje, izraziti svoje. I tu treba biti kraj svakoj raspravi. Cinjenica je da mnogi od vas ovdje iznose svakojake argumente koji nisu utemeljeni, nego vadjeni iz konteksta, kao sto je i cinjenica da je ta kriva predodjba svakome u glavi pohranjena kao ispravna, i stoga stvarno nema smisla ikoga uvjeravati u ista. Jer ako ja sa svojih 18 godina vjerujem u nekoga ili nesto, pa nema toga tko ce me razuvjeriti, u koliko sam stabilna osoba. Jednako tako ako ne vjerujem, zasto bih zbog obicnih naklapanja po forumu povjerovala. Stoga mislim da bi se trebali usredotociti na isticanje vlastitog misljenja, a ne ispravljanja tudjega. Toliko od mene.
__________________ '' Rođen pod sretnom zvijezdom magičnom, ali nad ovom zemljom generalno tragičnom, čemu sam bliži, tri put pogađaj... '' |
| | |
| | #374 (permalink) | ||||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 687
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
sa zadovoljstvom pocni ovdje pa nastavi sa Maynard Smith - The Theory of Evolution , Richard Dawkins - The Selfish Gene. ako uspijes osporiti ovu znanstvenu teoriju kad procitas/shvatis DOKAZE plz javi mi i idemo zajedno po nobelovu !!! Citat:
1. ateisti/agnostici/ireligiozni nisu ljudi pravom smislu jer nema covjeka bez religioznih potreba. dokaz ? ![]() 2. ateisti su zapravo vjernici samo "namjerno glume" ateizam zbog nekog razloga. dokaz ? ![]() 3. agnostici su glupi ljudi jer kazu da neznaju. sto je svakako gore nego da kazu da znaju a nemaju argumenata za svoje "znanje". wow ![]() 4. ateisti su neinteligentni glupi ljudi jer "nemogu shvatiti boga" ali istovremeno podlozni su idolatriji ?!?!?. dokaz ? ![]() 5. neki ateisti/agnostici ipak ne vjeruju ali to je samo zato jer im je sotona pomracio um. dokaz ? ![]() 6. biblija (automatonovo tumacenje) je jedino mjerodavna tako da svi oni koji se ne slazu s tim prakticki spadaju u vjernike ali vjernike U KRIVOG boga (krivog opisa boga) znaci od TigarZG1-a nadalje svi su u krivu a to je prilican broj vjernika...dokaz ? ![]() 7. njemu je Darwin humorist a evolucija zabluda i opcenito znanost nema blage veze o realnosti koja nas okruzuje. dokaz ? ![]() 8. automaton je 100% siguran u svoj znanje i svoje tvrdnje i zato ga NITKO i NISTA ne moze uvjeriti niti u mogucnost da je bar mozda 1% u krivu. njegova vjera ga cini moralno superiornim/tolerantnijim/elokventnijim/znanjem potkovanijim nad ostalim sudionicima. nisam siguran kako se (nakupilo se oko 20tak) ne odgovaranje na direktna/konkretna pitanja uklapa u takav stav. ima jos nedokazanih tvrdnji koje automaton propagira ali ove su on topic. jos uvijek rispekt ali nedokazane tvrdnje/uvrede primorace me da tvoje "misljenje" ne shvacam vise obiljno iako zaista zelim. bog je kremsnita. zasto ? zato jer ja tako kazem ! i malo dijete shvaca da to nije odgovor/argument bez obzira koliko mu puta to otac ponovio. dijete ce kad-tad samo potraziti odgovore. to je sve sto ja tu sugeriram. ne vjerujete automaton-ima niti lofi-ima niti TigarZG1-ima niti komegod-ima vec mislite SVOJOM GLAVOM. znaci ne VJERUJ nego MISLI ![]() Citat:
ako je to najgore...svecenicima se crvene obrazi upravo. Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() peace and reason (i hope) Zadnji Uredio lofi : 05-05-08 u 10:26. | ||||||
| | |
| | #375 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga ovdje mi se čini da govorimo o kršćanstvu pa ću se na to nadovezati jednim mojim viđenjem. Nismo mi podijeljeni na ateiste i religiozne jer ima ateista koji su bolji ljudi od religioznih i obratno. Ono što bi neke trebalo zabrinuti nije to što neki dvoje da li postoji Bog, nego to što mnogi tvrde da ne postoji zlo. Problem svijeta nije ateizam nego relativizam, tj. da je sve u redu, da nema loših odluka i putova, sve je relativno i važno samo onoliko koliko je pojedincu to važno. Zato i vidimo ovo što je sad bilo u Austriji i tko sad može reći da to nije zlo samo po sebi?
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
| | #376 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 687
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Citat:
Citat:
![]() Uoči zadnjih izbora kardinal Bozanić je kao najveću opasnost za hrvatsko društvo označio ateizam. Hrvatska ima mnoge probleme i teškoće, od lopovluka u privatizaciji do grijeha struktura, nezaposlenost, inflaciju, a istaknut je ateizam!?!?!?!? - "Za nas kršćane ateizam je najveća opasnost. To je opasnost za čovjeka i čovještvo. Ako čovjek niječe Boga, onda niječe čovjeka. Za nas je Bog temelj stvarnosti, etike, humanosti. Nijekati Boga znači dovesti u pitanje sve principe etike. Ateizam, kada bi se doslovno tako shvatio, zaista je najveća opasnost za čovjeka." don Zivko Kustic ne mogu ti opisati koliko ovo mene kao pravog ateistu vrijedja i diskriminira. SVI ljudi koji me poznaju (i teisti i ateisti i svi drugi) itekako razumiju da ja niposto NISAM najveca opasnost za covjecanstvo ni za RH. ali naravno. "bozji advokati" uvijek upiru prst u manjine (2.2 % u RH) i bez dokaza ih okrivljuju/diskriminiraju nebili "zabavili/odvratili" neuki puk od PRAVIH OPASNOSTI i PRAVIH ZLIKOVACA te im obecavaju zagrobnu janjetinu na nebu dok oni ovdje glodju u slast pravu. a neukom puku - bacaju kosti. ![]() Citat:
plz procitaj ovaj topic od pocetka . mozda krivo mislim ali kao da nisi bas u toku. rispekt i ne se ljutit ! peace & reason | ||||
| | |
| | #378 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga |
| | |
| | #379 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Citat:
| ||
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-11-08 01:05 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 23:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 05:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 08:51 |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:16.