Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; moral u jednoj rečenici: tuđe poštuj, svoim se diči...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-05-08, 14:11   #371 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 607
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase
Re: vjerujete li u Boga

moral u jednoj rečenici: tuđe poštuj, svoim se diči
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 15:00   #372 (permalink)
Djed Mraz

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 9,079
Sahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svima

moral nije u recenici!!!
moral je nesto sto je ipak iznad covjeka!

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 20:59   #373 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Moja malenkost

Datum registracije: 10-08-07
Godina: 18
Poruka: 1,677
Moja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono neštoMoja malenkost ima ono nešto

Ma meni se sve vise cini da se u ovoj temi ne raspravlja vise o vjeri, nego se trudi sto vise nekome proturjeciti i dokazivati tko je u pravu, a tko ne. I sto je najgore uvjeravati tj. prosvjetliti ljude. Mislim da se svi trebate sabrati, postivati tudje misljenje, izraziti svoje. I tu treba biti kraj svakoj raspravi. Cinjenica je da mnogi od vas ovdje iznose svakojake argumente koji nisu utemeljeni, nego vadjeni iz konteksta, kao sto je i cinjenica da je ta kriva predodjba svakome u glavi pohranjena kao ispravna, i stoga stvarno nema smisla ikoga uvjeravati u ista. Jer ako ja sa svojih 18 godina vjerujem u nekoga ili nesto, pa nema toga tko ce me razuvjeriti, u koliko sam stabilna osoba. Jednako tako ako ne vjerujem, zasto bih zbog obicnih naklapanja po forumu povjerovala. Stoga mislim da bi se trebali usredotociti na isticanje vlastitog misljenja, a ne ispravljanja tudjega. Toliko od mene.
Moja malenkost je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 10:23   #374 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 687
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Nije bitno kako ti nazivaš Boga, bitne su njegove osobine. Možeš ga ti zvat kremšnita ako želiš.
izvini ako sam bio nejasan. ja ga ne "nazivam kremsnitom" ja sam 100% uVJEREN da on JE KREMSNITA sa svim onim osobinama koje kremsnita ima. ti si 100% siguran da je bog personalno bice sa svim osobinama personalnog bica. niti ja niti ti nemamo NITI JEDAN dokaz za svoje tvrdnje. sad pokusaj zakljuciti sto moja ilustracija predstavlja i zasto ce obostrano iskljucivo vjerovanje bez dokaza kad-tad prerasti u sukob kojeg razum nece moci sprijeciti.
Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Jel mi možeš definirat evoluciju?
sa zadovoljstvom pocni ovdje pa nastavi sa Maynard Smith - The Theory of Evolution , Richard Dawkins - The Selfish Gene. ako uspijes osporiti ovu znanstvenu teoriju kad procitas/shvatis DOKAZE plz javi mi i idemo zajedno po nobelovu !!!
Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Nema čovjeka bez religiozne potrebe, tj. potrebe za osnovnom orijentacijom i objektom odanosti.Oni koji su odbacili tradicionalne religije robuju nekim vrstama idolatrije nemajući pri tome svijest da su idoli samo loši supstitut za jednoga Boga.Bog je jedan, a idoli su bezbrojni.Nema čovjeka bez religiozne potrebe.
haha. dakle pokvarena ploca automaton po stoti put. dakle automaton tvrdi cijelo vrijeme slijedece :
1. ateisti/agnostici/ireligiozni nisu ljudi pravom smislu jer nema covjeka bez religioznih potreba. dokaz ?
2. ateisti su zapravo vjernici samo "namjerno glume" ateizam zbog nekog razloga. dokaz ?
3. agnostici su glupi ljudi jer kazu da neznaju. sto je svakako gore nego da kazu da znaju a nemaju argumenata za svoje "znanje". wow
4. ateisti su neinteligentni glupi ljudi jer "nemogu shvatiti boga" ali istovremeno podlozni su idolatriji ?!?!?. dokaz ?
5. neki ateisti/agnostici ipak ne vjeruju ali to je samo zato jer im je sotona pomracio um. dokaz ?
6. biblija (automatonovo tumacenje) je jedino mjerodavna tako da svi oni koji se ne slazu s tim prakticki spadaju u vjernike ali vjernike U KRIVOG boga (krivog opisa boga) znaci od TigarZG1-a nadalje svi su u krivu a to je prilican broj vjernika...dokaz ?
7. njemu je Darwin humorist a evolucija zabluda i opcenito znanost nema blage veze o realnosti koja nas okruzuje. dokaz ?
8. automaton je 100% siguran u svoj znanje i svoje tvrdnje i zato ga NITKO i NISTA ne moze uvjeriti niti u mogucnost da je bar mozda 1% u krivu. njegova vjera ga cini moralno superiornim/tolerantnijim/elokventnijim/znanjem potkovanijim nad ostalim sudionicima. nisam siguran kako se (nakupilo se oko 20tak) ne odgovaranje na direktna/konkretna pitanja uklapa u takav stav.

ima jos nedokazanih tvrdnji koje automaton propagira ali ove su on topic. jos uvijek rispekt ali nedokazane tvrdnje/uvrede primorace me da tvoje "misljenje" ne shvacam vise obiljno iako zaista zelim. bog je kremsnita. zasto ? zato jer ja tako kazem ! i malo dijete shvaca da to nije odgovor/argument bez obzira koliko mu puta to otac ponovio. dijete ce kad-tad samo potraziti odgovore. to je sve sto ja tu sugeriram. ne vjerujete automaton-ima niti lofi-ima niti TigarZG1-ima niti komegod-ima vec mislite SVOJOM GLAVOM. znaci ne VJERUJ nego MISLI

Citat:
Pravi autor: Moja malenkost Pogledaj Poruke
Ma meni se sve vise cini da se u ovoj temi ne raspravlja vise o vjeri, nego se trudi sto vise nekome proturjeciti i dokazivati tko je u pravu, a tko ne.
ne generaliziraj vec pazljivo citaj. reci tko i gdje. ako sam ja nekoga neargumentirano uvrijedio samo me upozori i ja cu sve uciniti da se izvinem i popravim situaciju. ovo je forum. postoje pravila. (ma nije valjda da mislis na tzv "fuj efekt" ???)
Citat:
I sto je najgore uvjeravati tj. prosvjetliti ljude.
ako je to najgore...svecenicima se crvene obrazi upravo.
Citat:
Mislim da se svi trebate sabrati, postivati tudje misljenje, izraziti svoje. I tu treba biti kraj svakoj raspravi. Cinjenica je da mnogi od vas ovdje iznose svakojake argumente koji nisu utemeljeni, nego vadjeni iz konteksta, kao sto je i cinjenica da je ta kriva predodjba svakome u glavi pohranjena kao ispravna, i stoga stvarno nema smisla ikoga uvjeravati u ista.
molim ? a da ti to malo obrazlozis. kad predlozim da procitas npr Richard Dawkins - The Selfish Gene ili Bibliju reci mi sto je tu van konteksta, gdje su krive predodjbe i zasto to treba biti kraj svake rasprave ????
Citat:
Jer ako ja sa svojih 18 godina vjerujem u nekoga ili nesto, pa nema toga tko ce me razuvjeriti, u koliko sam stabilna osoba. Jednako tako ako ne vjerujem, zasto bih zbog obicnih naklapanja po forumu povjerovala.
ako nisi nekakav wunderkid ti sa svojih 18 godina nemas jos puninu svojih intelektualnih kapaciteta i sama sebe ces jos razuvjeriti u stosta bez icije pomoci. pubertet je pubertet i svi smo to prosli (a ti tek prolazis). sa 18 nitko ovdje nije bio bas "stabilna osoba" i to je normalno. relax.
Citat:
Stoga mislim da bi se trebali usredotociti na isticanje vlastitog misljenja, a ne ispravljanja tudjega. Toliko od mene.
skaces sama sebi u usta. procitaj SVOJE postove i na njih primjeni SVOJA pravila. surprise ? koliko si puta do sada rekla "ne da mi se raspravljat". odi malo svom sveceniku i pitaj ga neko banalno pitanje npr: zasto je isus musko i zasto su svi kardinali i pape musko ?!?! ako progutas njegov odgovor onda zaista sa mnom nemas o cemu razgovarati

peace and reason (i hope)

Zadnji Uredio lofi : 05-05-08 u 10:26.
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 15:23   #375 (permalink)
Uvaženi forumas

SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

ovdje mi se čini da govorimo o kršćanstvu pa ću se na to nadovezati jednim mojim viđenjem. Nismo mi podijeljeni na ateiste i religiozne jer ima ateista koji su bolji ljudi od religioznih i obratno.

Ono što bi neke trebalo zabrinuti nije to što neki dvoje da li postoji Bog, nego to što mnogi tvrde da ne postoji zlo.

Problem svijeta nije ateizam nego relativizam, tj. da je sve u redu, da nema loših odluka i putova, sve je relativno i važno samo onoliko koliko je pojedincu to važno.

Zato i vidimo ovo što je sad bilo u Austriji i tko sad može reći da to nije zlo samo po sebi?
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 17:08   #376 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 687
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
ovdje mi se čini da govorimo o kršćanstvu pa ću se na to nadovezati jednim mojim viđenjem.
govorimo uglavnom o krscanstvu jer je to defacto sluzbeni "bog" i slubena religija u RH.

Citat:
Nismo mi podijeljeni na ateiste i religiozne jer ima ateista koji su bolji ljudi od religioznih i obratno.
sve ovisi o pojedincu: "Čovjek koji kaže da ne vjeruje u Boga, može biti više Božji nego netko tko kaže da vjeruje, a ne živi Božje." don Zivko Kustic

Citat:
Ono što bi neke trebalo zabrinuti nije to što neki dvoje da li postoji Bog, nego to što mnogi tvrde da ne postoji zlo.Problem svijeta nije ateizam nego relativizam, tj. da je sve u redu, da nema loših odluka i putova, sve je relativno i važno samo onoliko koliko je pojedincu to važno.
svijet nema samo jedan problem. ima ih mnogo. ali slazem se sa tobom da ATEIZAM definitivno NIJE svjetski problem. a nije ni hrvatski iako ga crkveni moguli prozivaju kao NAJVECI HRVATSKI problem

Uoči zadnjih izbora kardinal Bozanić je kao najveću opasnost za hrvatsko društvo označio ateizam. Hrvatska ima mnoge probleme i teškoće, od lopovluka u privatizaciji do grijeha struktura, nezaposlenost, inflaciju, a istaknut je ateizam!?!?!?!?

- "Za nas kršćane ateizam je najveća opasnost. To je opasnost za čovjeka i čovještvo. Ako čovjek niječe Boga, onda niječe čovjeka. Za nas je Bog temelj stvarnosti, etike, humanosti. Nijekati Boga znači dovesti u pitanje sve principe etike. Ateizam, kada bi se doslovno tako shvatio, zaista je najveća opasnost za čovjeka."

don Zivko Kustic

ne mogu ti opisati koliko ovo mene kao pravog ateistu vrijedja i diskriminira. SVI ljudi koji me poznaju (i teisti i ateisti i svi drugi) itekako razumiju da ja niposto NISAM najveca opasnost za covjecanstvo ni za RH. ali naravno. "bozji advokati" uvijek upiru prst u manjine (2.2 % u RH) i bez dokaza ih okrivljuju/diskriminiraju nebili "zabavili/odvratili" neuki puk od PRAVIH OPASNOSTI i PRAVIH ZLIKOVACA te im obecavaju zagrobnu janjetinu na nebu dok oni ovdje glodju u slast pravu. a neukom puku - bacaju kosti.

Citat:
Zato i vidimo ovo što je sad bilo u Austriji i tko sad može reći da to nije zlo samo po sebi?
? sto je bilo ? oprosti nisam upucen. link ?

plz procitaj ovaj topic od pocetka . mozda krivo mislim ali kao da nisi bas u toku. rispekt i ne se ljutit !

peace & reason
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 17:50   #377 (permalink)
Uvaženi forumas

ako nisam u toku, nema problema
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 18:16   #378 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,992
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
? sto je bilo ? oprosti nisam upucen. link ?
Zatočio kćer u podrumu i napravio joj sedmero djece - Jutarnji.hr
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 18:23   #379 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,428
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
izvini ako sam bio nejasan. ja ga ne "nazivam kremsnitom" ja sam 100% uVJEREN da on JE KREMSNITA sa svim onim osobinama koje kremsnita ima. ti si 100% siguran da je bog personalno bice sa svim osobinama personalnog bica. niti ja niti ti nemamo NITI JEDAN dokaz za svoje tvrdnje. sad pokusaj zakljuciti sto moja ilustracija predstavlja i zasto ce obostrano iskljucivo vjerovanje bez dokaza kad-tad prerasti u sukob kojeg razum nece moci sprijeciti.
Ipak je pitanje volje ova tvoja tvrdnja da je Bog kremšnita, nema to veze sa razumom. To jedino dokazuje da si ti slobodno biće, pa možeš tvrdit šta želiš.

Citat:
sa zadovoljstvom pocni ovdje pa nastavi sa Maynard Smith - The Theory of Evolution , Richard Dawkins - The Selfish Gene. ako uspijes osporiti ovu znanstvenu teoriju kad procitas/shvatis DOKAZE plz javi mi i idemo zajedno po nobelovu !!!
Čita sam Darwinov Postanak vrsta pa mi nije jasno u kojem to on dijelu govori kako nastaje život. Možda sam priskočija taj dio, ko zna.
Odgovori sa citatom
Star 05-05-08, 19:07   #380 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-12-07
Godina: 15
Poruka: 241
tinab14 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku tinab14

normalno da vjerujem u Boga,ali ne volim ici u crkvu i to...a i psujem..
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-11-08 01:05
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 05:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 08:51

Trenutno vrijeme na forumu: 02:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114