Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Vjerujem u Boga... Ne razumijem kako netko može biti ateist. Netko ili nešto je moralo stvoriti Zemlju i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-05-08, 20:06   #401 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 754
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi
Re: vjerujete li u Boga

Vjerujem u Boga...
Ne razumijem kako netko može biti ateist.

Netko ili nešto je moralo stvoriti Zemlju i sve oko nas. Ateisti se oslanjaju na teoriju velikog prska.
Ali kako se stvorila materija za taj prasak, iz ničega?

Stvar je da tog istog Boga ljudi različito interpretiraju, vode ratove i ubijaju...
Apoljon je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:08   #402 (permalink)

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 7,611
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

Citat:
Pravi autor: Apoljon Pogledaj Poruke
Vjerujem u Boga...
Ne razumijem kako netko može biti ateist.

Netko ili nešto je moralo stvoriti Zemlju i sve oko nas. Ateisti se oslanjaju na teoriju velikog prska.
Ali kako se stvorila materija za taj prasak, iz ničega?

Stvar je da tog istog Boga ljudi različito interpretiraju, vode ratove i ubijaju...
molim te dodatno prouci teoriju velikog praska jer ocito nisi ni procita dalje od informacija koje se nude u osnovnoj skoli... ako i toliko
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:16   #403 (permalink)
SDSS president

Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi

da, bravo...

kako?! iz ničega može postati nešto???

u trenutku velikog praska ogromna količina materije se rasprsnula po svemiru stvorivši to što vidimo i danas...

ali udaljimo se malo od teorija i svega...

kako je sve nastalo... nastalo je iz ničega? oduvijek je tu?

nešto je moralo to stvoriti...

btw, odjebi jer vidim da ne kužiš kaj hoću reć...

Zadnji Uredio Apoljon : 06-05-08 u 20:22.
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:21   #404 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,331
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Smatraš da ljudi nisu kontradiktorna bića?
Ne da nisu kontradiktorna, nego ne mogu bit kontradiktorna. Kad bi neki čovjek bio kontradiktoran, to bi moglo značit, primjerice, da je u isto vrijeme i živ i mrtav.
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:22   #405 (permalink)

Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

lol decko ili sto si vec teorija velikog praska je poprilicno razjasnjena molim te odi bar na wikipediu i odvoji nekoliko svog vremena na citanje te teorije... moze?
kad ucinis to onda mi mozes govoriti da odjebem, jer ja za razliku nekih sam procita bibliju i znam vjerojatno puno puno vise o krscanstvu(i nisan proucava samo krscanstvo), pa bar s nekim stavom mogu rec da sam ateist a ove tvoje izjave su krejnje nepotrebne jer prvo se informiraj da bi uopce moga donositi iakve zakljucke i ulazit u rasprave
+kao vjernik bravo na psovkama way to go
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:28   #406 (permalink)
SDSS president

jesam li IGDJE spomenuo kršćanstvo? ja sam rekao da sam vjernik, ne kršćanin...

ako u nešto vjeruješ onda si vjernik... Bibliju nisam pročitao, odnosno jesam ali samo onoliko koliko sam morao na vjeronauku... to je kršćanski pogled na svijet... 7 dana, Adam i Eva bla bla...

i rekao sam da se malo udaljiš od svih teorija i svega...

kako je ništa postalo nešto... ajde iz vakuuma izvuci vodu... nejde, pa kako su onda svi plinovi i tvari zbog kojih danas postojimo nastali?

a i Einstein je na samrti počeo vjerovati u Boga, odnosno u nešto, jer nije mogao objasniti kako je sve nastalo...
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:30   #407 (permalink)

za pocetak postoji nesto sto se naziva antimaterija, a sad na citanje, a ako kazes da vjerujes u Boga onda se podrazumjeva da si krscanin jer se svi ostali ne oslovljavaju velikim slovom
i zasto se udaljavat od teorija koje su tu i drze vodu? nije mi jasno
sve ovo kazem samo radi onog tvog "Ne razumijem kako netko moze biti ateist?"
isto kao sto ti mozes biti vjernik... stvar stavova i slobodne volje... cemu takav konzervativizam?

na samrti ljudi nisu lucidni + ako je einstein virova u nesto ne moram i ja...

Zadnji Uredio Sahataba : 06-05-08 u 20:35.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:37   #408 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,097
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

To su nemogući ekstremi tj. oksimoroni koje bi trebalo razlikovat od kontradikcije. Ali to je jedna druga znanost koja je ovdje off topic. Otvori novu temu pa ćemo raspravljat o leksikologiji i sl.
Ali primjera radi, ti si upravo bio kontradiktoran, rekao si da ne vjeruješ u kontradiktorno biće, a činjenica je da je kontradikcija to što Bog dopušta da umiru djeca (npr. ničijom voljom, već od gladi i bolesti), a istovremeno se smatra da je Bog dobar. Dakle, ti ne vjeruješ u kontradiktorno biće odnosno Boga, dok zapravo vjeruješ u njega. Osim ako možda smatraš da čini dobro što dopušta da djeca umiru.
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 20:47   #409 (permalink)
SDSS president

Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
za pocetak postoji nesto sto se naziva antimaterija, a sad na citanje, a ako kazes da vjerujes u Boga onda se podrazumjeva da si krscanin jer se svi ostali ne oslovljavaju velikim slovom
i zasto se udaljavat od teorija koje su tu i drze vodu? nije mi jasno
sve ovo kazem samo radi onog tvog "Ne razumijem kako netko moze biti ateist?"
isto kao sto ti mozes biti vjernik... stvar stavova i slobodne volje... cemu takav konzervativizam?

na samrti ljudi nisu lucidni + ako je einstein virova u nesto ne moram i ja...
spomenuo sam Einsteina jer je on pojam fizike i znanosti... a ako netko tko cijeli život proučava nastanak svemira i života počne vjerovati u Boga, to nešto znači...

a te materije, antimaterije i ostale pizdarije... znanstvenici tapkaju u mraku, pretpostavka za pretpostavkom... svi hubbleovi i rakete im ništa ne znače, ne znaju još ništa zapravo, samo pretpostaljaju...

i zašto ne bi Boga pisao velikim slovom? već sam rekao da svi vjeruju u istu stvar, samo je drugačije interpretiraju...

odgajan sam u kršćanskom duhu zbog obitelji koja je opet odgajana u istom duhu... ali da bih se mogao nazvati kršćaninom, morao bi ići u crkvu, poštivati blagdane, a ja to ne činim pa se zato i ne nazivam kršćaninom...
da su Turci bili uspješniji vjerojatno bi imao Kuran a ne Bibliju... nebitno za ovu temu, ne raspravljam o religijama već o Bogu, ultimativnom biću, tvorcu svega...
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 21:14   #410 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 355
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

apoljone....

reci mi kako pristojno nekome reci da nije dovoljno znati brojati do 5 da bi se shvatila sferna trigonometrija ?

Casey....
Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Ja sam totalni laik, ali neman te razloga lagat. Primjerice, postoje znakovi vjerodostojnosti u religijama. Ako su Jehovini svjedoci prorokovali da će se dogoditi smak svijeta 1950. (na primjer, ne znam detalje), a on se nije dogodio, e onda je to znak nevjerodostojnosti. U Kršćanstvu ima mnogo znakova vjerodostojnosti, od njih bih posebno izdvojia proroštva (proricanje dolaska Isusa Krista 600 godina prije njegova dolaska ili čak proricanje da će On biti razapet u vrijeme kada za takvu vrstu kazne nitko nije znao), ali to su sad pitanja teologije, to bi bolje mogli odgovorit neki drugi na forumu.
auf brate. jos proucit. jos jos.

Citat:
Postoji mnoštvo religija, sve su lažne, samo je jedna prava.
a nene. mozda su sve u krivu. mozda su sve u pravu.
Citat:
Nisam ja pripadnik nikakve baklave, ali vidim da su tebi dobro poznate tehnike sofizma- još malo poradi na tome i možda se nađe mista za tebe u Sanaderovoj vladi.
sofisti - grčki putujući "filozofi". diljem grčkog svijeta punili su teatre i naplaćivali ulaznice za svoje govore. ujedno i prvi profesionalni prosvjetitelji u povijesti. cilj im je bio pod svaku cijenu ostvariti uspjeh u raspravi s nekim

sofistika - naziv pogrdne konotacije za nekoga tko u raspravi namjerno izvodi krive zaključke u svrhu "pobjede" nad sugovornikom. dobio naziv po sofistima

sto takav dojam ostavljam ? a ja zabrijao da se borim za mir, razum, protiv praznovjerja i religijske diskriminacije. morat cu pokusati biti jasniji. obecajem. kakav ti dojam ostavljas ?

Citat:
I upravo iz te oholosti proizlazi najveća bijeda čovjekova!
tako je !!! zlo i naopako.

Citat:
... jer je spoznaja Boga spontana i usprkos tome šta je spoznaja spontana, čovjek ima slobodu da Ga negira.
tako je !!! isto vazi i za djeda mraza !

Citat:
Šta se tiče evolucije, ja ne vidim zašto se ona uopće spominje na ovoj temi, možda se javija koji kreacionist (šta opet nema veze sa temom), al ja ga nisam primjetija.
a neznam. mene si pitao ja sam ti odgovorio

p & r
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

« Sekte | vračare... »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 06:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113