| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Vjerujem u Boga... Ne razumijem kako netko može biti ateist. Netko ili nešto je moralo stvoriti Zemlju i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #401 (permalink) |
| SDSS president Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 754
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Vjerujem u Boga... Ne razumijem kako netko može biti ateist. Netko ili nešto je moralo stvoriti Zemlju i sve oko nas. Ateisti se oslanjaju na teoriju velikog prska. Ali kako se stvorila materija za taj prasak, iz ničega? Stvar je da tog istog Boga ljudi različito interpretiraju, vode ratove i ubijaju... ![]() |
| | |
| | #402 (permalink) | |
| ∞ | Re: vjerujete li u Boga Citat:
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am | |
| | |
| | #403 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga da, bravo... kako?! iz ničega može postati nešto??? u trenutku velikog praska ogromna količina materije se rasprsnula po svemiru stvorivši to što vidimo i danas... ali udaljimo se malo od teorija i svega... kako je sve nastalo... nastalo je iz ničega? oduvijek je tu? nešto je moralo to stvoriti... btw, odjebi jer vidim da ne kužiš kaj hoću reć... Zadnji Uredio Apoljon : 06-05-08 u 20:22. |
| | |
| | #405 (permalink) |
| ∞ | Re: vjerujete li u Boga lol decko ili sto si vec teorija velikog praska je poprilicno razjasnjena molim te odi bar na wikipediu i odvoji nekoliko svog vremena na citanje te teorije... moze? kad ucinis to onda mi mozes govoriti da odjebem, jer ja za razliku nekih sam procita bibliju i znam vjerojatno puno puno vise o krscanstvu(i nisan proucava samo krscanstvo), pa bar s nekim stavom mogu rec da sam ateist a ove tvoje izjave su krejnje nepotrebne jer prvo se informiraj da bi uopce moga donositi iakve zakljucke i ulazit u rasprave +kao vjernik bravo na psovkama way to go
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #406 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga jesam li IGDJE spomenuo kršćanstvo? ja sam rekao da sam vjernik, ne kršćanin... ako u nešto vjeruješ onda si vjernik... Bibliju nisam pročitao, odnosno jesam ali samo onoliko koliko sam morao na vjeronauku... to je kršćanski pogled na svijet... 7 dana, Adam i Eva bla bla... i rekao sam da se malo udaljiš od svih teorija i svega... kako je ništa postalo nešto... ajde iz vakuuma izvuci vodu... nejde, pa kako su onda svi plinovi i tvari zbog kojih danas postojimo nastali? a i Einstein je na samrti počeo vjerovati u Boga, odnosno u nešto, jer nije mogao objasniti kako je sve nastalo... |
| | |
| | #407 (permalink) |
| ∞ | Re: vjerujete li u Boga za pocetak postoji nesto sto se naziva antimaterija, a sad na citanje, a ako kazes da vjerujes u Boga onda se podrazumjeva da si krscanin jer se svi ostali ne oslovljavaju velikim slovom i zasto se udaljavat od teorija koje su tu i drze vodu? nije mi jasno sve ovo kazem samo radi onog tvog "Ne razumijem kako netko moze biti ateist?" isto kao sto ti mozes biti vjernik... stvar stavova i slobodne volje... cemu takav konzervativizam? na samrti ljudi nisu lucidni + ako je einstein virova u nesto ne moram i ja...
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am Zadnji Uredio Sahataba : 06-05-08 u 20:35. |
| | |
| | #408 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga To su nemogući ekstremi tj. oksimoroni koje bi trebalo razlikovat od kontradikcije. Ali to je jedna druga znanost koja je ovdje off topic. Otvori novu temu pa ćemo raspravljat o leksikologiji i sl. Ali primjera radi, ti si upravo bio kontradiktoran, rekao si da ne vjeruješ u kontradiktorno biće, a činjenica je da je kontradikcija to što Bog dopušta da umiru djeca (npr. ničijom voljom, već od gladi i bolesti), a istovremeno se smatra da je Bog dobar. Dakle, ti ne vjeruješ u kontradiktorno biće odnosno Boga, dok zapravo vjeruješ u njega. Osim ako možda smatraš da čini dobro što dopušta da djeca umiru.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #409 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
a te materije, antimaterije i ostale pizdarije... znanstvenici tapkaju u mraku, pretpostavka za pretpostavkom... svi hubbleovi i rakete im ništa ne znače, ne znaju još ništa zapravo, samo pretpostaljaju... i zašto ne bi Boga pisao velikim slovom? već sam rekao da svi vjeruju u istu stvar, samo je drugačije interpretiraju... odgajan sam u kršćanskom duhu zbog obitelji koja je opet odgajana u istom duhu... ali da bih se mogao nazvati kršćaninom, morao bi ići u crkvu, poštivati blagdane, a ja to ne činim pa se zato i ne nazivam kršćaninom... da su Turci bili uspješniji vjerojatno bi imao Kuran a ne Bibliju... nebitno za ovu temu, ne raspravljam o religijama već o Bogu, ultimativnom biću, tvorcu svega... ![]() | |
| | |
| | #410 (permalink) | ||||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 355
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga apoljone.... reci mi kako pristojno nekome reci da nije dovoljno znati brojati do 5 da bi se shvatila sferna trigonometrija ? Casey.... Citat:
a nene. mozda su sve u krivu. mozda su sve u pravu. Citat:
sofisti - grčki putujući "filozofi". diljem grčkog svijeta punili su teatre i naplaćivali ulaznice za svoje govore. ujedno i prvi profesionalni prosvjetitelji u povijesti. cilj im je bio pod svaku cijenu ostvariti uspjeh u raspravi s nekimsofistika - naziv pogrdne konotacije za nekoga tko u raspravi namjerno izvodi krive zaključke u svrhu "pobjede" nad sugovornikom. dobio naziv po sofistima ![]() sto takav dojam ostavljam ? a ja zabrijao da se borim za mir, razum, protiv praznovjerja i religijske diskriminacije. morat cu pokusati biti jasniji. obecajem. kakav ti dojam ostavljas ? tako je !!! zlo i naopako.Citat:
Citat:
![]() p & r | ||||
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
« Sekte
|
vračare... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 09-05-04 20:02 |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:00.

sofisti - grčki putujući "filozofi". diljem grčkog svijeta punili su teatre i naplaćivali ulaznice za svoje govore. ujedno i prvi profesionalni prosvjetitelji u povijesti. cilj im je bio pod svaku cijenu ostvariti uspjeh u raspravi s nekim