Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; @Bluebird Citat: To su nemogući ekstremi tj. oksimoroni koje bi trebalo razlikovat od kontradikcije. Ali to je jedna druga znanost ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-05-08, 21:40   #411 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: vjerujete li u Boga

@Bluebird
Citat:
To su nemogući ekstremi tj. oksimoroni koje bi trebalo razlikovat od kontradikcije. Ali to je jedna druga znanost koja je ovdje off topic. Otvori novu temu pa ćemo raspravljat o leksikologiji i sl.
Nema tu leksikologije ni onomastike, to je princip nekontradikcije, jedan od temeljnih logičkih principa.

Citat:
Ali primjera radi, ti si upravo bio kontradiktoran, rekao si da ne vjeruješ u kontradiktorno biće, a činjenica je da je kontradikcija to što Bog dopušta da umiru djeca (npr. ničijom voljom, već od gladi i bolesti), a istovremeno se smatra da je Bog dobar.
Ne slažem se da je kontradikcija to što Bog dopušta da umiru djeca, a istovremeno se smatra da je Bog dobar.

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
a nene. mozda su sve u krivu. mozda su sve u pravu.
Ako je jedna prava, onda nikako ne mogu sve biti prave jer niti jedna religija nije identična nekoj drugoj.

Citat:
sofistika - naziv pogrdne konotacije za nekoga tko u raspravi namjerno izvodi krive zaključke u svrhu "pobjede" nad sugovornikom. dobio naziv po sofistima

sto takav dojam ostavljam ? a ja zabrijao da se borim za mir, razum, protiv praznovjerja i religijske diskriminacije. morat cu pokusati biti jasniji. obecajem. kakav ti dojam ostavljas ?
Možda griješim, možeš li objasnit kako si razumom doša da je kremšnita bog?

Citat:
tako je !!! isto vazi i za djeda mraza !
Ne važi, jer nemaju svi ljudi na svijetu neku ideju o djedu mrazu.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 21:45   #412 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,210
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Ne slažem se da je kontradikcija to što Bog dopušta da umiru djeca, a istovremeno se smatra da je Bog dobar.
Onda mi objasni tu nekontradikciju.
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 22:06   #413 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Onda mi objasni tu nekontradikciju.
Ne znam je objasnit.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 22:13   #414 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,210
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Ne znaš, ok. A imaš li neku svoju predodžbu ili teoriju, misliš da stoji neko dobro i logično objašnjenje iza takvog čina? Ili se uopće ne zamaraš razmišljajući o tome?
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 22:50   #415 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Ne znaš, ok. A imaš li neku svoju predodžbu ili teoriju, misliš da stoji neko dobro i logično objašnjenje iza takvog čina? Ili se uopće ne zamaraš razmišljajući o tome?
Naravno da razmišljam o tome, pa to je jedno od najbitnijih pitanja koje neki (ne)vjernik može postavit- kako opravdat zlo u svijetu? Mislim da mnogi ljudi baš zbog toga i jesu ateisti. Ne može se odgovornost za zlo prebaciti na čovjeka i njegovu volju (mogu razumit da je za ratove kriv čovjek, al ko je kriv za tsunamije?). Ako saznam kakav smislen odgovor, javit cu.
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 06:56   #416 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 462
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Naravno da razmišljam o tome, pa to je jedno od najbitnijih pitanja koje neki (ne)vjernik može postavit- kako opravdat zlo u svijetu? Mislim da mnogi ljudi baš zbog toga i jesu ateisti. Ne može se odgovornost za zlo prebaciti na čovjeka i njegovu volju (mogu razumit da je za ratove kriv čovjek, al ko je kriv za tsunamije?). Ako saznam kakav smislen odgovor, javit cu.
oh ne brini . evo da ti pomognem : search theodicies. ima dosta literature koja to objasnjava. i to jako jako dobre. mogu ti i proslijediti ali ne bih se slozio da su mnogi bas zbog toga ateisti (bar ove koje ja poznajem).

Citat:
Ako je jedna prava, (religija) onda nikako ne mogu sve biti prave jer niti jedna religija nije identična nekoj drugoj.
opala. nemoj tako razmisljati. moguce je da nijedna "nije prava" a moguce je da su sve prave. pazi ovdje pricamo o religiji i vjeri u boga. teoloski sasvim je moguce da je p = not p i da sve bude ok. ni prvi ni zadnji put

Citat:
Možda griješim, možeš li objasnit kako si razumom doša da je kremšnita bog?
ma ne grijesis. vrlo jednostavno. na isti nacin kao i ti do svoje vjere. i nema toga sto ti ili bilo tko drugi moze reci/napisati da me razuvjeri. pa tko razuman ne prihvaca da su samoborske kremsnite BOZANSKE ?!?!?

Citat:
Ne važi, jer nemaju svi ljudi na svijetu neku ideju o djedu mrazu.
molim ??? ma nemoj mi reci da nikada nisi dobio poklon od djeda mraza ? mozda sada si ohol pa "ne vjerujes" ali priznaj da si vjerovao. naime svi mi vjerujemu u djeda mraza samo je razlika u imenima: Djed Bozicnjak, Santa Claus, Saint Nicholas, Father Christmas, Bozic Bata, Kris Kringle, Antigrinch itd itd...

naravno da prokleti ateisti prigovaraju kako djed mraz nekad nagradi zlocestu djecu a istovremeno izostavi i najbolju ali zato imamo theodicies !

p & r (and talking snake)
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 12:39   #417 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Apoljon Pogledaj Poruke
spomenuo sam Einsteina jer je on pojam fizike i znanosti...
Einstan nije pojam fizike i znanosti, pojmom su ga učinili ameri, ako bi nabrajao TOP 5 znanstvenika svih vremena, Einstein nebi bio ni na 20. mjestu.

E=mc^2 (to nije puna formula btw) imaš u drugačijem obliku opisanu u Planckovim jednadžbama 10 godina prije Einsteinove.

A u Einsteina se sumnja da je dosta svojih radova bio i prepisao.

@Casey
Ako je jedna samo ispravna, ne znači da je to automatski kršćanska
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 15:31   #418 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
opala. nemoj tako razmisljati. moguce je da nijedna "nije prava" a moguce je da su sve prave.
Zato je u mojoj rečenici na početku stajalo ako.

Citat:
i nema toga sto ti ili bilo tko drugi moze reci/napisati da me razuvjeri. pa tko razuman ne prihvaca da su samoborske kremsnite BOZANSKE ?!?!?
Ja tebe niti ne pokušavam razuvjeriti jer je vjera u kremšnitu stvar tvoje volje. Isto tako je uzaludan posao da ti uvjeravaš vjernika u nešto, možeš se popet na trepavice, a on će opet vjerovati.

@Vex
Citat:
Ako je jedna samo ispravna, ne znači da je to automatski kršćanska
Naravno Vex.
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 16:48   #419 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 595
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

na pitanje ove teme postoje samo dva moguća odgovora: da ili ne.

Sve ostalo je nepotrebo i suvišno naklapanje
Odgovori sa citatom
Star 07-05-08, 17:02   #420 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 446
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: Apoljon Pogledaj Poruke
da, bravo...

kako?! iz ničega može postati nešto???

u trenutku velikog praska ogromna količina materije se rasprsnula po svemiru stvorivši to što vidimo i danas...

ali udaljimo se malo od teorija i svega...

kako je sve nastalo... nastalo je iz ničega? oduvijek je tu?

nešto je moralo to stvoriti...

btw, odjebi jer vidim da ne kužiš kaj hoću reć...
pa to bi opet znacilo da je bog nastao iz nicega....shvacam da je za neke najednostavnije prihvatiti ono najednostavnije rijesenje, nema pitanja, glavobolje itd...ali ipak meni je znanost prihvatljivija (naravno ako se ne koristi kako bi se unistavalo, ali budimo iskreni, ljudi iskoristavaju i boga kako bi se ubijali...zapravo samo traze izgovore kako bi ubijali)...ipak se do svega danas doslo preko znanost a ne preko biblije........

ja sebe smatram ateistom, ali ne zelim uopce da ulazim u neki razgovor s ateistima ili vjernicima, ili da pripadam nekoj skupini, ako netko napada moja uvjerenja, naravno da cu ih braniti do neke mjere jer sam ipak covjek i lako je me uvuci u takve pizdarije,jbg, glup sam, sta da kazem....kao i sad....

inace slazem se da treba postivati misljenje i uvjerenja drugog...(iako ponekad se zanesem)....ali moje je misljenje je da nijedna religija nije dobra...kako se kaze...jedna trula jabuka moze sve iskvariti...jbg, takvo je moje iskustvo,

a sto se tice strucne literature....kako mozes sastaviti strucnu literaturu o bilo koj religiji ili pojavi koja postoji samo u nasim glavama (svejedno da li se radilo o ateizmu ili krscanstvu)...samo jos jedno sredstvo kontroliranja mase

mnogi se danas smatraju vjernicima jer vjeruju u boga, jer idu u crkvu, krste svoju djecu, a kada dode rat idu i ubijaju, naravno, brane svoju domovinu, i to je opravdanje......nemojte pogresno shvatiti, imam veliko postovanje prema onima koji su se borili u nasem domovinskom ratu za slobodu u kojoj i ja uzivam, ali opet, ides u rat da bi ubio a ne da beres cvijece, zato radije biram da ne vjerujem nego da budem dvolican,...to sad ne znaci da cu sad ubijati i krasti, ali isto tako to neradim zbog nekakvog boga ili straha od pakla, nego jednostavno zbog toga sto ne zelim da nekog ostetim, povrijedim....

sad cu stati, jer mislim da sam mozda i offtopic....kad mi je dosadno
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 02:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114