| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; @Bluebird Citat: To su nemogući ekstremi tj. oksimoroni koje bi trebalo razlikovat od kontradikcije. Ali to je jedna druga znanost ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #411 (permalink) | ||||
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga @Bluebird Citat:
Citat:
Ako je jedna prava, onda nikako ne mogu sve biti prave jer niti jedna religija nije identična nekoj drugoj. Citat:
Citat:
| ||||
| | |
| | #414 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Ne znaš, ok. A imaš li neku svoju predodžbu ili teoriju, misliš da stoji neko dobro i logično objašnjenje iza takvog čina? Ili se uopće ne zamaraš razmišljajući o tome?
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #415 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Naravno da razmišljam o tome, pa to je jedno od najbitnijih pitanja koje neki (ne)vjernik može postavit- kako opravdat zlo u svijetu? Mislim da mnogi ljudi baš zbog toga i jesu ateisti. Ne može se odgovornost za zlo prebaciti na čovjeka i njegovu volju (mogu razumit da je za ratove kriv čovjek, al ko je kriv za tsunamije?). Ako saznam kakav smislen odgovor, javit cu. |
| | |
| | #416 (permalink) | |||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 462
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
![]() Citat:
Citat:
molim ??? ma nemoj mi reci da nikada nisi dobio poklon od djeda mraza ? mozda sada si ohol pa "ne vjerujes" ali priznaj da si vjerovao. naime svi mi vjerujemu u djeda mraza samo je razlika u imenima: Djed Bozicnjak, Santa Claus, Saint Nicholas, Father Christmas, Bozic Bata, Kris Kringle, Antigrinch itd itd... ![]() naravno da prokleti ateisti prigovaraju kako djed mraz nekad nagradi zlocestu djecu a istovremeno izostavi i najbolju ali zato imamo theodicies ! p & r (and talking snake) | |||
| | |
| | #417 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Einstan nije pojam fizike i znanosti, pojmom su ga učinili ameri, ako bi nabrajao TOP 5 znanstvenika svih vremena, Einstein nebi bio ni na 20. mjestu. E=mc^2 (to nije puna formula btw) imaš u drugačijem obliku opisanu u Planckovim jednadžbama 10 godina prije Einsteinove. A u Einsteina se sumnja da je dosta svojih radova bio i prepisao. @Casey Ako je jedna samo ispravna, ne znači da je to automatski kršćanska ![]() |
| | |
| | #418 (permalink) | |||
| prof. Foruma | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Citat:
@Vex Citat:
![]() | |||
| | |
| | #419 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 595
![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga na pitanje ove teme postoje samo dva moguća odgovora: da ili ne. Sve ostalo je nepotrebo i suvišno naklapanje ![]()
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti ![]() Čestitke Dinamu za ligu Uefa, napokon da su i naši klubovi pobijedili. Pozdrav od Hajdukovca |
| | |
| | #420 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 446
![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
ja sebe smatram ateistom, ali ne zelim uopce da ulazim u neki razgovor s ateistima ili vjernicima, ili da pripadam nekoj skupini, ako netko napada moja uvjerenja, naravno da cu ih braniti do neke mjere jer sam ipak covjek i lako je me uvuci u takve pizdarije,jbg, glup sam, sta da kazem....kao i sad.... inace slazem se da treba postivati misljenje i uvjerenja drugog...(iako ponekad se zanesem)....ali moje je misljenje je da nijedna religija nije dobra...kako se kaze...jedna trula jabuka moze sve iskvariti...jbg, takvo je moje iskustvo, a sto se tice strucne literature....kako mozes sastaviti strucnu literaturu o bilo koj religiji ili pojavi koja postoji samo u nasim glavama (svejedno da li se radilo o ateizmu ili krscanstvu)...samo jos jedno sredstvo kontroliranja mase mnogi se danas smatraju vjernicima jer vjeruju u boga, jer idu u crkvu, krste svoju djecu, a kada dode rat idu i ubijaju, naravno, brane svoju domovinu, i to je opravdanje......nemojte pogresno shvatiti, imam veliko postovanje prema onima koji su se borili u nasem domovinskom ratu za slobodu u kojoj i ja uzivam, ali opet, ides u rat da bi ubio a ne da beres cvijece, zato radije biram da ne vjerujem nego da budem dvolican,...to sad ne znaci da cu sad ubijati i krasti, ali isto tako to neradim zbog nekakvog boga ili straha od pakla, nego jednostavno zbog toga sto ne zelim da nekog ostetim, povrijedim.... sad cu stati, jer mislim da sam mozda i offtopic....kad mi je dosadno ![]()
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). | |
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 09-05-04 20:02 |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:06.