Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: lofi hmmm.... ali problem je ako cemo postivati svacije misljenje onda koja je razlika izmedju postivanja argumentiranog ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-05-08, 14:35   #431 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 449
skin2yard je zabranio reputaciju
Re: vjerujete li u Boga

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
hmmm.... ali problem je ako cemo postivati svacije misljenje onda koja je razlika izmedju postivanja argumentiranog misljenja i lupetanja. moj problem je u tome da neka neargumentirana misljenja se uzimaju u obzir i prema njima se uredjuje drustvo za svih nas. to je vrlo vrlo opasno. postivati ljude ? da, svakako.ne apriori ali sto vise. postivati neargumentirana misljenja ? pa neznam. zasto ? nisu li tu u sukobu freedom of speech i zrelost. shvacam ja da je ovdje format takav kakav je tj internet forum. ali poanta nije debata nego EDUKACIJA. mogu i obrazloziti podrobnije ako zelis ali da neidem dalje u oftopic ako netreba.

ovo sa literaturom je tako kako je. vjernicima je bog stvaran kao ti sebi. tako da ispada da je teologija "znanost" o bogu i nadnaravnom. pa prema tome i literatura. meni osobno je takodjer to apsurdno ali jedan od mojih najboljih frendova je 6 godina "studirao". ja uvijek nastojim saslusati sve strane ali ne mogu ne primjetiti da teisticka strana "mulja" sa dokazima i kompenzira pojmom "vjere" a istovremeno tvrdi 100%tnu sigurnost u svoje tvrdnje/misljenje. evo sto bi Apoljon rekao : kako je sve nastalo... nastalo je iz ničega? oduvijek je tu? nešto je moralo to stvoriti... . bog ? cisti god of gaps.

a cuj. ako mislis opcenito na "covjeka" nije bas da neznamo bas nista + akceleriramo. takodjer kao i znanstvenici mnogi teisti su fantasticni/genijalni/inteligentni ljudi ali njihova vjera je iz mog iskustva nesto sasvim drugo od bozanica/kustica/automatona i ostale fundamentalne ekipe. Jacob Bronowski - Uspon covjeka (knjiga i tv serija)

ma evo da te pitam : da li bi ti bio sretniji da RH vodi bozanic/kustic/automaton ili netko drugi tko vjeruje u brbljave zmije ? ili ipak netko realisticniji ? zasto ?

ljudima ocajno treba istinska edukacija a ne samo "kultura postivanja tudjeg misljenja" i "saljive debate".

ma daj sto ti je ? nemoj. komunicirajmo. pa ljudi smo. nemoj brate i ti "fuj efekt"

(automatone pliz ne se jaditi, koristim tvoj nick samo kao sinonim tvojeg misljenja a niposto kao uvredu to je sve.sve5)

peace and reason (and education for all)

o tomu i govorim...mozes imati svoje misljenje, to ti nitko nemoze oduzeti...mozes vjerovati u sto god hoces, ali kad gurnes ruku u vatru, opeci ces se, to nema veze stvojim uvjerenjima, to je cinjenica....

koga bi zelio da vodi drzavu...svejedno mi je kako se zove...doklegod taj ima znanje koje je potrebno za vodenje drzave i doklegod narod ima pravo na biranje...mislis da bi i najveci vjernici izabrali bozanica i drugi put kada bi 4 godine jeli samo kruh i bili nezaposleni?

ako bozanic uvede bolje place i povisi standard zivota za sve, zasto ne? mozda on barem bude imao malo vise morala nego danasnji politicari...

istina je da drzavu nemozes voditi samo vjerom u boga...ali da li covjek koji vjeruje u boga moze voditi drzavu? ne vidim razloga zasto ne bi ako moze povisiti zivotni standard

e da...jos da dodam...ja i lofi se ne svadamo, niti se ja ljutim na njega, a ne vjerujem da mi on nesto zamjeri....mislim zato i jest otvorena tema...kako bi se razgovaralo...koji bi smisao imao cijeli forum ako bi svi odgovarali sa da i ne....osim toga ovo je i dobro za forum, zbog tema o kojim se rzgovara i vracam se na ovaj forum

Zadnji Uredio skin2yard : 08-05-08 u 14:39.
skin2yard je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 14:53   #432 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

vjera, u biti tvrdi da mi nismo , kako pervan kaže, samo nakupina bjelančevina, nego da imamo i svoju duhovnu stranu,
U bibliji Isus kaže, citiram ''moje kraljevstvo nije od ovoga svijeta''.
tko želi da vjeruje da će nakon smrti ostat košćica u grobu neka, moje mišljenje je da , ajmo to nazvat ''inteligencija'' koju mi kao ljudi imamo postoji i u svemiru gdje je neograničena, ali bez utjecaja na materijalni svijet
Preko nas ljudi ta inteligencija može utjecati na materijalni svijet , ali je ograničena zakonima materije.
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 17:12   #433 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 486
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
vjera, u biti tvrdi da mi nismo , kako pervan kaže, samo nakupina bjelančevina, nego da imamo i svoju duhovnu stranu,
moj 6togodisnji netjak tvrdi da se pas je popeo na stol i razbio vazu a ne on. ja pitam psa ali pas me blijedo gleda. uglavnom vaza je razbijena. u biti sto bi ti napravio na mom mjestu ? btw pervan je zakon ali nisam siguran (ako je to ozbiljno mislio) da se razumije u znanost. u svakom slucaju on je zakon ! rispekt tebi i pervanu !!!

Citat:
U bibliji Isus kaže, citiram ''moje kraljevstvo nije od ovoga svijeta''.
tko želi da vjeruje da će nakon smrti ostat košćica u grobu neka, moje mišljenje je da , ajmo to nazvat ''inteligencija'' koju mi kao ljudi imamo postoji i u svemiru gdje je neograničena, ali bez utjecaja na materijalni svijet
Preko nas ljudi ta inteligencija može utjecati na materijalni svijet , ali je ograničena zakonima materije.
lijepo. a moje je misljenje da je zemlja ravna ploca ali bez da to utjece na moj i tvoj zivot. dok ne pokusamo napraviti put oko svijeta. ti odi . ja nemogu. strah me da ne padnem preko ruba. ajmo to nazvat "inteligencija". kopcas ???

ja i ti smo vjernici. ja samo vjerujem u zivot prije a ti i poslije smrti. ja svoju vjeru mogu dokazati (evo i moj netjak je vrlo vrlo vrlo ziv) a ti svoju ?

p&r
lofi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 17:15   #434 (permalink)
Uvaženi forumas

SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

kako ti kažeš rispekt, ali što tebi treba sve dokazivat, pusti malo da te voda nosi

tko tebi može dokazat da si ti živ, možda sve ti ovo sanjaš, možda te i nema, možda su ti ovo halucinacije, možda si u nekom filmu, ajde ti meni dokaži da si ti živ!
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 17:45   #435 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
kako ti kažeš rispekt, ali što tebi treba sve dokazivat, pusti malo da te voda nosi
ma nema problema meni je sasvim ok na kopnu. neka tebe voda nosi . pa nisam ja ni rekao da SVE TREBA DOKAZIVATI. ali gle. na forumu smo na topicu vjerujete li u boga. i ja postam : ne. kratko i jasno. i to je to. onda se Moja malenkost i Screwdriverovdje pokace oko toga dali postoji jedan bog ili vise ? jer ako postoji vise onda kad se kaze da, vjerujem postavlja se pitanje ok vjerujes u kojeg boga ? to obrazlazem ovdje te napominjem da je MENI OSOBNO SVEJEDNO jer ja ionako ne vjerujem u nijednoga. e tu onda nastane sprtljanac da li o ovoj temi uopce treba ili ne treba raspravljati i odu kola nizbrdo. (TigarZG1,automaton, fuj spika blabla,nebitno, procitaj sam...)... ali sprtljanac ili ne pitanja su ostala kakva jesu. a odgovori neobrazlozeni.

Citat:
tko tebi može dokazat da si ti živ, možda sve ti ovo sanjaš, možda te i nema, možda su ti ovo halucinacije, možda si u nekom filmu, ajde ti meni dokaži da si ti živ!
nema problema. plati lijecnika opce prakse i par sudskih vjestaka, odvalim ti par samara pred 20 neutralnih svjedoka i onda ti sam procjeni jesam li ziv ili ne i da li su moji dokazi prilicno cvrsti ili ne

sad ti dokazi meni (i svim drugima) da ja sanjam, da haluciniramo ili da smo u "nekom filmu". izvoli. cekam.

(btw evo rade serbedjija je upravo prosao i nesto mrmlja na "ruskom", mozda si u pravu jebote !)

ma pervan je car sto je je. sad sam se sjetio par njegovih finti. to mi nemoras dokazivat. rispekt !!!

p & r
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 19:19   #436 (permalink)
Uvaženi forumas

ajd pošteno lofi, imamo različita mišljenja ali barem imamo rispekt jedan prema drugome

neka se oni svađaju, mi znamo za se na čemu smo
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 20:10   #437 (permalink)
Regularni forumas

p&r
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 20:23   #438 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-04-08
Godina: 19
Poruka: 433
draž se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku draž

vjerujem u Boga
Odgovori sa citatom
Star 08-05-08, 22:54   #439 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
p&r
r&d
Citat:
tko tebi može dokazat da si ti živ, možda sve ti ovo sanjaš, možda te i nema, možda su ti ovo halucinacije, možda si u nekom filmu, ajde ti meni dokaži da si ti živ
Nikada neznaš, možda smo baterije robotima ko u Matrixu
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-08, 16:42   #440 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
r&d

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Nikada neznaš, možda smo baterije robotima ko u Matrixu
mozda. ali ako zelis saznati bar imas izbor :

blue pill - iliti the holy bible pill. blagoslovljeno neznanje, mit i inicijacija "svete petlje" ala 10 vjerujem; 20 goto 10; run. iscupaj esc tipku i nikad vise ne stiskaj reset.

ili red pill - iliti the scienece pill. gorka piluletina poslije koje ces imati jake misaone smetnje koje gotovo sigurno dovode do frethinkinga, razvoja skepticizma, higijene uma, samokriticnosti i svime sto uz to ide...

ili shmrikovacha pill - iliti "ljekovita" rakijica koja efikasno "lijeci" ovakva propitkivanja bez znacajnih posljedica. mami osmjeh, rumene obraze, nakrivi sesiric i next thing you know: u kolu si sa snasama i vices : iju ju

emmmm.... dajte mi tri ove... e crvene te... i mozda jednu ovu ...e tu tu... shmrikovacu....

PEACE AND REASON
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 20:18.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114