Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: SEricsson kako ti kažeš rispekt, ali što tebi treba sve dokazivat, pusti malo da te voda ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-05-08, 16:50   #441 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika HPetrovic1989

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 19
Poruka: 1,380
HPetrovic1989 je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku HPetrovic1989
Re: vjerujete li u Boga

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
kako ti kažeš rispekt, ali što tebi treba sve dokazivat, pusti malo da te voda nosi

tko tebi može dokazat da si ti živ, možda sve ti ovo sanjaš, možda te i nema, možda su ti ovo halucinacije, možda si u nekom filmu, ajde ti meni dokaži da si ti živ!
bolje je ne komentirati ovaj post....
Odgovori sa citatom
Star 13-05-08, 22:19   #442 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Godina: 20
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

U boga kojeg predstavlja crkva ne vjerujem nimalo niti ikada budem, odbacujem crkvu i sve što ona kaže jer ju smatram jako lošom za ljudsku psihu (koliko sad to god zvučalo smješno) jer čovjeku predstavlja lažnu sliku života kako bi ih kontrolirala, širi "teror" među vjernicima jer im govori da ako neće radit tako i tako da će doć na mjesto gdje će dovjeka gorit, a ako bude osoba dobra i ako bude išla u crkvu i tamo ostavljala godine života i novac onda će doć na mjesto gdje nema patnje. Za mene sve su to prevelike laži.
Za mene bog je sila koja je stvorila svemir i dala šansu svemu šta se želi razvit da se razvije, ali taj bog nema osjećaja niti samilosti, onaj tko želi preživjet neka se snađe kako god zna. Taj bog nije stvorio iz želje za umjetnošću ili iz ljubavi, on je stvorio da nešto bude, da nešto postoji.
Što se mene tiče sve vjere svijeta su jako velika glupost jer su se ljudi zbog toga ubijali, danas se jednako tako ubijaju (pogledajmo sami bliski istok) a sve zbog toga jer je čovjek kad je vidio prirodnu pojavu (paramoć) to nazvao djelom nekog visokog bića. Ljudi su gradili spomenike kojima su se klanjali, smatrali su sunce i mjesec bogovima, zahvaljivali nebu kada bi pala kiša i mislili da im je bog podario ove godine plodni urod.
Smatram da bi ljudi trebali prestat sjedit u crkvama i molit se zraku te čekat da ih netko i nešto spasi i prihvatit se posla, prihvatit se proučavanja realnog kako bi otkrili nešto novo i omogućili budućim generacijama da idu dalje, a ne sjedit i vjerovat u riječi koje je netko iz umjetnosti napisao na papir, jer netko je biblijom htio samo napisat knjigu u kojoj kaže: volite se, nemojte se ubijat.
Svrha našeg postojanja nije da se cijeli život molimo nećem što ne čini ništa, jer puno se ljudi moli za mir u svijetu a i dalje na svakom uglu imamo nasilje, ratove, pedofiliju, silovanja... Trebamo pogledat sami sebe, trebamo u svojem životu napravit nešto što će našoj djeci dobro doć i održat ljudsku vrstu na životu a jednako tako i napredovat.
Djedice na nebu nema, vrageca pod zemljom nema, to su samo metaforičke figure.
mentalac je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:27   #443 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 579
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mentalac Pogledaj Poruke
U boga kojeg predstavlja crkva ne vjerujem nimalo niti ikada budem, odbacujem crkvu i sve što ona kaže jer ju smatram jako lošom za ljudsku psihu (koliko sad to god zvučalo smješno) jer čovjeku predstavlja lažnu sliku života kako bi ih kontrolirala, širi "teror" među vjernicima jer im govori da ako neće radit tako i tako da će doć na mjesto gdje će dovjeka gorit, a ako bude osoba dobra i ako bude išla u crkvu i tamo ostavljala godine života i novac onda će doć na mjesto gdje nema patnje. Za mene sve su to prevelike laži.
Za mene bog je sila koja je stvorila svemir i dala šansu svemu šta se želi razvit da se razvije, ali taj bog nema osjećaja niti samilosti, onaj tko želi preživjet neka se snađe kako god zna. Taj bog nije stvorio iz želje za umjetnošću ili iz ljubavi, on je stvorio da nešto bude, da nešto postoji.
Što se mene tiče sve vjere svijeta su jako velika glupost jer su se ljudi zbog toga ubijali, danas se jednako tako ubijaju (pogledajmo sami bliski istok) a sve zbog toga jer je čovjek kad je vidio prirodnu pojavu (paramoć) to nazvao djelom nekog visokog bića. Ljudi su gradili spomenike kojima su se klanjali, smatrali su sunce i mjesec bogovima, zahvaljivali nebu kada bi pala kiša i mislili da im je bog podario ove godine plodni urod.
Smatram da bi ljudi trebali prestat sjedit u crkvama i molit se zraku te čekat da ih netko i nešto spasi i prihvatit se posla, prihvatit se proučavanja realnog kako bi otkrili nešto novo i omogućili budućim generacijama da idu dalje, a ne sjedit i vjerovat u riječi koje je netko iz umjetnosti napisao na papir, jer netko je biblijom htio samo napisat knjigu u kojoj kaže: volite se, nemojte se ubijat.
Svrha našeg postojanja nije da se cijeli život molimo nećem što ne čini ništa, jer puno se ljudi moli za mir u svijetu a i dalje na svakom uglu imamo nasilje, ratove, pedofiliju, silovanja... Trebamo pogledat sami sebe, trebamo u svojem životu napravit nešto što će našoj djeci dobro doć i održat ljudsku vrstu na životu a jednako tako i napredovat.
Djedice na nebu nema, vrageca pod zemljom nema, to su samo metaforičke figure.
oprosti, ali odbacivanje svake religije kao gluposti, a da nisi proučio i shvatio što one predstavljaju je malo podcjenjivački i prema religiji kao takvoj i prema ljudima koji se njih drže.

Religija je slobodan izbor, ako te zanima zanima, ako ne onda ne. A ako ti Boga doživljavaš kao djedicu , a da je zlo rogati momak sa vilama, ne možeš tvrditi da si upoznat sa svim detaljima religije, a pošto s nečim nisi upoznat, nije prikladno to ni komentirat
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:41   #444 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 356
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

oprosti, ali odbacivanje svake ovisnosti kao gluposti, a da nisi proučio i shvatio što one predstavljaju je malo podcjenjivački i prema ovisnistvu kao takvome i prema ljudima koji su ovisnici.

Ovisnost je slobodan izbor, ako te zanima zanima, ako ne onda ne. A ako ti Heroin doživljavaš kao djedicu , a da je LSD rogati momak sa vilama, ne možeš tvrditi da si upoznat sa svim detaljima ovisnosti, a pošto s nečim nisi upoznat, nije prikladno to ni komentirat.

PEACE and REASON
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:50   #445 (permalink)
Regularni forumas

mentalac

Napisao sam odgovor sad 2 puta zbog pogreške, pa moderator slobodno ovaj odgovor može obrisat.
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:51   #446 (permalink)
Regularni forumas

mentalac

Proučio sam religije jako dobro i mogu reć da je kršćanstvo otelo likove poput Isusa iz drugih religija i vjerovanja i stavilo ko svoje, to vjerojatno nisi znao al istina je. A svaka religija ima svog boga što nimalo logično nije jer ako bog postoji onda postoji jedan a ne postoji ih 10 ko Alah ili Buda, ili možda Mars, Ceres, Jupiter... Proučio sam dovoljno religije, bez brige

Religija je sloboda izbora, ko što je ubijanje sloboda izbora iako vam je bog dao zapovjed da ne ubijete. Djedica na nebu, rogati momak sa vilama su samo metaforičke figure ko što sam ti napisao, a biblija je isto metaforička figura što sam također objasnio.
Opet ti kažem, upoznat sam sa svim detaljima religije kao što sam upoznat da detaljima crkve tjekom križarskih ratova, tjekom osvajanja Amerike i tjekom vladavine nacizma. Evo pitanja, gdje je bio bog onda da kazni svoje učenike koji šire ljubav?
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 12:35   #447 (permalink)
Uvaženi forumas

citat iz Biblije ti može odgovorit na to pitanje zašo Bog ne kažnjava zlo na ovom svijetu : 'Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan. Ali kraljevstvo moje nije odavde."
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 13:26   #448 (permalink)
Regularni forumas

mentalac

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
citat iz Biblije ti može odgovorit na to pitanje zašo Bog ne kažnjava zlo na ovom svijetu : 'Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan. Ali kraljevstvo moje nije odavde."
E vidiš super, nije njegovo kraljevstvo odavde, ono je negdje tamo, što znači da mi nemamo veze s njim jer nemožeš imat sluge van svojeg kraljevstva, nemožeš stvoriti nešto, postavit pravila a ne to imat pod svojom kontrolom.
Ali sad ću te još jedno pitat, sjećaš se onog velikog potopa i Noine arke? Šta ćemo s tim, bog je potopio svijet, odakle mu pravo da djeli pravdu onda ako ovo nije njegovo kraljevstvo?
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 14:02   #449 (permalink)
Uvaženi forumas

ti svjetovi nisu ''negdje tamo'' nego je riječ o materijalnom i nematerijalnom (duhovnom) svijetu, a nematerijalni svijet ne može direktno utjecati na materiju.

Stari zavjet je puno drukčiji od Novog, tako da tu priču s Noinom arkom ne mogu komentirat, ali znam da ide tako da je svima ponuđeno da se ukrcaju, ali nisu htjeli, vraćamo se opet na slobodnu volju, ponuđen im je spas, nisu htjeli. Nisu oni potopljeni, nego upozoreni da će doć potop, ali oni to nisu prihvatili. Njihov izbor!

Ima ona priča čovjek se utapa i dolaze ga spasit neki.
Dođe ekipa s helikopterom, spušta se spasilac na užetu i kaže:''Idemo!!!'', ovaj što se utaplja viče:''neću, mene će Bog spasiti!!'', malo kasnije prođe čamac i ljudi dođu do njega da mu ponude pomoć a on nastavi da će njega Bog spasiti. Čovjek se utopi, dođe pred Boga i kaže:''Zašto me nisi spasio?'' On mu odgovori, kako te nisam spašavao, poslao sam ti helikopter i čamac, ali ti pomoć nisi prihvatio!''
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 14:22   #450 (permalink)
The Eye

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 7,716
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba

Citat:
ovako problem koji se tu postavlja proizlazi iz cinjennice da sve sto su ljudi shvacali proizlazi iz biblije, a bibliju je pisalo puno ljudi kroz razlicita vremena i pisali su ju na nacin koji je ljudima tog vremena bio najrazumljiviji i najprihvatljiviji. po meni je zato bog u starom zavjetu bio strog i krut, jer je ljudima vise trebala stega, iskreno po meni je bog izmisljen da bi ujedinio narode i da bi ih se moglo kontrolirati, najbolji primjer toga ti proizlazi iz islama, gdje je muhamed "upoznao" alaha i uspio ujediniti nekoliko zaracenih arapskih plemena pa pogle dokle su bili dogurali. jedino sto su ljudi pohlepni pa je nastalo nekoliko tumacenja te teorije u svaciju korist, ljudi su inace slaba bica kojima treba oslonac i vjera i zato je lakse ziviti kao vjernik, jer imas oslonac. zato su i stovali boga od davnina. ima jos primjera, al da ne duzimo, nadan se da san pojasnija dovoljno ako nisan recite.
citiram sebe
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

« Sekte | vračare... »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 03:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113