| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: mentalac Za mene bog je sila koja je stvorila svemir i dala šansu svemu šta se želi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #451 (permalink) | |
| Starter | Re: vjerujete li u Boga Citat:
![]() Mislim da je glupo razbijati glave na tim temama jer jednostavno moremo stvarat teorije i teorije al nijedna neče bit važeća jer ni za jednu nema dokaza... Bude kaj bude a sad idem na sex podforum... ![]()
__________________ "Some say I'm crazy, these punk-ass cops can't fade me... " | |
| | |
| | #452 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: vjerujete li u Boga Pa za sve vjernike i one koji vjeruju u Boga i noinu arku ajmo onda ovako, odgovorite mi na ovo: Noa je na arci imao životinje. Uredu može. 1. želim znat kako je on sakupio sve životinje svijeta, dakle one iz Afrike, Amerike, Azije, Austraije, Sjevernog pola i držao ih u miru na jednom brodu. 2. zanima me je li Noa imao sa sobom ženu, žensku osobu sa kojom će nastavit ljudsku vrsu. Ako je i imao odakle u Africi cnarc, u Americi indijanac, u Aziji kosooki čovjek? 3. bog je potopio svijet, dakle potopio je cijeli svijet, zanime me zašto bi poubijao ljude koji su imali drugu vjeru, koji su se klanjali spomenicima, suncu i mjesecu a dao je ljudima slobodnu volju da rade šta god žele? |
| | |
| | #453 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: vjerujete li u Boga Još nešto, je li postoji i jedan nebiblijski povjesni dokumenat koji govori o Isusu Kristu kao osobi koja je postojala i njegovih 12 učenika u tom dobu, dakle par godina prije rođenja Krista i barem 100 godina nakon rođenja Krista? Postojao je velik broj povjesničara i filozofa u tom razdoblju kad je Isus i rođen i za vrijeme Isusova života kad je kakti radio svoja čuda. Gospodo, znate li koliko je tih povjesničara i filozofa upisalo Isusa Krista kao osobu koja je živjela, postojala i hodala zemljom? Nijedna, nula bodova!! Samo biblija govori o tome, samo knjiga koju je crkva napisala, nitko drugi, nijedan povjesničar, filozof koji je tada živio. Vama to uredu? S time ćete se pomirit i reć: da Isus je postojao bez obzira šta drugi kažu, da bog postoji bez obzira što 100%tni dokazi pobijaju to? Svaka čast, kraj mojih objašnjenja, vi samo vjerujte u šta god oćete, vaša volja, al boga mi i vaš gubitak vremena. |
| | |
| | #454 (permalink) |
| Black Tattoo | Re: vjerujete li u Boga pazi sto pricas jer ce ti doci pastor topic... pogledaj temu je li covjek nasta od majmuna ili ga je stvorio bog...
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #455 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Hvala na pitanju, dobra mi je lokacija
Poruka: 490
![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
![]() Oprosti, ali baš me zanima tvoje viđenje tih dokaza koji, kako ti kažeš, ''100 % pobijaju postojanje Boga. Koji su to dokazi? Gdje su pa da se ja i više milijardi ljudi na svijetu koji se drže religija poklonimo tebi pošto ti očito znaš ono što nitko drugi ne zna. P.S. ako već iznosiš svoje mišljenje, poštuj i tuđa, bez obzira što ti misliš, nisi sam na svijetu, malo društvene kulture ne bi škodilo
__________________ None of us are free, if one of us is chained, none of us are free. | |
| | |
| | #456 (permalink) | |||
| Regularni forumas | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Citat:
I ne nisam ja jedini koji ovo zna, jako puno ljudi zna ove stvari i pokušava drugima objasnit, ali drugi zasljepljeni religijom ne vide kako stvari stvarno stoje. Vidiš, to nisi ni pročitao ono moje gore o Noinoj arci, ili jesi ali si to ignorirao jer nisi imao odgovor na to, jer nisi znao kako to objasnit, ali ipak unatoč mojim DOKAZIMA koje sam ti gore napisao ti i dalje misliš da sam jako glup jer imam svoje mišljenje i točku gledišta za koju čvrsto i bez sumnje vjerujem da je ispravna. Tko kaže da si samo ti vjernik i ja sam isto vjernik, vjerujem u sebe i vjerujem u dokaze koji imaju smisla, ali ne vjerujem tek tako da bi u nešto vjerovo a da neznam svrhu vjere, da ne vidim dokaze toga. Ako si već tako pametan, iznesi mi svoje dokaze postojanja boga, jer rečenica: ja vjerujem u boga.. je samo rečenica, to nije dokaz, to je vjera u nešto što si izmislio. Citat:
Nisam sam na svijetu, ali drago mi je da postoje ljudi koji razmišljaju ko ja, jako ih je malo, ali i to je već nekakav početak. Vjerojatno i njima nedostaje društvene kulture jer imaju drukčije mišljenje od tebe. | |||
| | |
| | #457 (permalink) | |
| Black Tattoo | Re: vjerujete li u Boga Citat:
drugo ne vjerujes u boga, zasto si se poziva na njega... nema 100% tnih dokaza ni za jednu teoriju. ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am | |
| | |
| | #458 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 288
![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
ajde se sada odluci: da li tvoj bog utjece na ovaj svijet ili ne ? jeli on uzrok potopa ili ne. jeli odgovara na molitve i prokletstva ili ne ? postoji ili ne ? 1. postoji ali ne utjece 2. postoji i utjece 3. ne postoji pa prema tome i ne utjece 4. nesto sasvim drugo ? ![]() p&r | |
| | |
| | #459 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Hvala na pitanju, dobra mi je lokacija
Poruka: 490
![]() | Re: vjerujete li u Boga ajmo malo okrenut priču pa ću se nadovezat, prvo da vas pitam, kad uđete tramvaj ili bus je li vi pitate vozača da vam pokaže vozačku??
__________________ None of us are free, if one of us is chained, none of us are free. |
| | |
| | #460 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Svrha našeg postojanja nije molitva bogu i vjerovanje u njega, svrha je preživljavanje, stvaranje bolje budućnosti na temelju koje će naša djeca svojoj djeci stvorit bolju budućnost. A sve dok se ljudi kolju oko pitanja postojanja i vjere u boga, sve dok postoji kršćanstvo, islam, budizam, muslimani... nikad ujedinjeni nećemo bit, samo razdvojeni, okupirani našim razlikama, okupirani bogom i zagrobnim životom. Jel vi shvaćate da je naša svrha postojanja 1%, da nismo ništa drukčiji od životinja koje se pare i samo dalje žderu, spavaju i nastavljaju svoju vrstu bez imalo napretka? Jednom kad umremo nitko nam neće poslat razglednicu tamo gdje završavamo jer nas neće bit, ostat će samo naša djela, naš trud da olakšamo budućim naraštajima život. Neće nikakav bog doć i tvom djetetu koje je na ulici bez hrane podarit trosobni stan, ti ćeš se moram u ovom odvratnom svijetu potrudit da ti djete nebude gladno i bez krova nad glavom, ali ne kroz molitvu bogu, nego kroz krvav rad, jer sve što napravimo napravimo sami svojim rukama i glavama, ne pada nam to s neba ako niste primjetili. Previše je dokaza da bog u kojeg vjerujete i takav zagrobni život ne postoje, da je sve izmišljotina, da smo prepušteni sami sebi da preživimo, da smo nastali kroz evoluciju a ne kroz božju umjetnost i težnju za savršenstvom jer savršenstvo jesu naša tjela koja dišu, imaju krvotok, koja imaju živčani sustav, oči, sluh, njuh, opip. To je savršenstvo prirode, pa je stoga slon savršenstvo prirode, tigar, riba, orao, čovjek. Svaka čast što vjerujete i dalje da sve što se događa na svijetu je djelo boga i da nas ili kažnjava, ili ne mari za nas... ali najvažnije je da vjerujete da kad umrete ta karikatura vas čeka kako bi izvagala vaše grijehe. Cilj crkve da zasljepi ljude vjerom odavno je postignut, ali ponosni možemo bit na svakog ateista koji se odvojio od te laži, koji je počeo razmišljat svojom glavom, koji je sebi rekao: ja vjerujem u to i to jer to je logično, to ima smisla i od toga postoji šansa da nešto bude. To su ljudi sa pravim vjerovanjem, ne oni koji vjeruju u drevni papir od kojeg nije bilo koristi nikad, od kojeg nema nikakvog dokaza. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 09-05-04 20:02 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:39.