Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Mentalac, jesi ti glup?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-05-08, 01:49   #461 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,338
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: vjerujete li u Boga

Mentalac, jesi ti glup?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 01:56   #462 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Mentalac, jesi ti glup?
Za tvoju inteligenciju i nivo shvaćanja ovog svijeta, da jesam, ja sam iznimno glup. Imaš li još što za pitat, otvoren sam za diskusije ko što vidiš.

Usput samo da pitam, znaš li što tvoj avatar znači?
mentalac je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 02:16   #463 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Šta se tiče Noine arke- Stari Zavjet se ne uzima ka povijesna knjiga, mislim da se kao povijesne knjige uzimaju evanđelja i poslanice, al nisam siguran (ne znam sigurno, pa ne mogu tvrdit, ka šta naprimjer ti tvrdiš o nekim stvarima da su sigurne, a nemaš blage veze o njima).
Postoje nebiblijski izvori koji spominju Isusa Krista. Koji kurac se pitaš jel postoje, a onda odma odgovaraš da NE postoje? Pišeš poruku u formi dijaloga?
Nadalje, na kakvu to logiku se ti pozivaš? Iz kojih bi to premisa moga doć do zaključka da nema Boga? To je izgleda neka tvoja logika. Boga se teorijski ne može negirat, a pogotovo ne nekakvim diskursom koji podsjeća na Miloševićeve govore prije raspada Yugoslavije.

PS: Ne znam šta znači moj avatar.
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 10:49   #464 (permalink)
Regularni forumas

mentalac

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Šta se tiče Noine arke- Stari Zavjet se ne uzima ka povijesna knjiga, mislim da se kao povijesne knjige uzimaju evanđelja i poslanice, al nisam siguran (ne znam sigurno, pa ne mogu tvrdit, ka šta naprimjer ti tvrdiš o nekim stvarima da su sigurne, a nemaš blage veze o njima).
Postoje nebiblijski izvori koji spominju Isusa Krista. Koji kurac se pitaš jel postoje, a onda odma odgovaraš da NE postoje? Pišeš poruku u formi dijaloga?
Nadalje, na kakvu to logiku se ti pozivaš? Iz kojih bi to premisa moga doć do zaključka da nema Boga? To je izgleda neka tvoja logika. Boga se teorijski ne može negirat, a pogotovo ne nekakvim diskursom koji podsjeća na Miloševićeve govore prije raspada Yugoslavije.

PS: Ne znam šta znači moj avatar.
Dakle svi mogu kokodakat kako se Noina arka našla, kako je to istinit događaj ali nitko mi nemože odgovorit na pitanja koja postavljaju logično pobijanje tog događaja, super idemo dalje.
Ja nemam blage veze o stvarima koje tvrdim ali sam zato postavio logičan sljed svega, postavio pitanja a nitko ovdje nije na to mogo odgovorit osim što me se vrijeđalo, dakle moje mišljenje da kršćanski bog ne postoji jasno i dalje stoji jer je mišljenje moje, ja sam samo iznio to jer je ovo forum gdje ja imam pravo na to, a da nebi došo ovdje bezveze i reko: bog ne postoji.. doviđenja... Dao sam razloge zašto u to vjerujem.
Postoje nebiblijski zapisi o posojanju Isusa? Ok reci mi koji su to, želim ih pročitat i vidjet što u njima piše o karikaturi zvanoj Isus Krist.
Bog se može negirati i teoretski praktički. Ako je sišao sa neba da da 10 zapovjedi, ako je potopio svijet, ako je uskrsnuo Isusa gdje je bio za vrijeme križarskih ratova, velikih zaraza. nacizma, gdje je bio da spriječi velika zla svijeta kako bi zaštitio ono što voli?
Lol moji odgovori podsjećaju na govore Miloševića? To samo pokazuje koliko u nedogled seže vjernička bahatost kada treba nekoga vrijeđat, vjernik je za svoju vjeru spreman i ubit što je ono najžalosnije.

PS: Krug predstavlja sunce, križ predstavlja putanju sunca u razdoblju između zime i proljeća zbog čega dani postaju duži. Cross of Zodiac, točnije rečeno preuzeo iz poganskih vjerovanja, dakle kršćanstvo je preuzelo križ i stavilo sebi ko simbol. Nadalje, u prikazivanju Isusa on je uvijek prikazivam sa križem iza glave i krugom, a pogledamo li u stara vjerovanja i zapise možemo vidjet:

http://img227.imageshack.us/img227/7...fzodiacci6.jpg

12 učenika, 12 horoskopskih znakova, 12 mjeseci u godini, 4 godišnja doba sa suncem u sredini i zemljom koja se okreće oko sunca... Isus u sredini kao sunce oko kojeg se vrti 12 učenika. Dakle, lažirano, preuzeto iz druge vjere, da li je Isus stvarno postojao ili je izmišljotina preuzeta od druge vjere?

Nadalje, citiranje biblije: As long as I'm in the world I am the light ow the world (sunce koje izlazi u zoru zalazi u sumrak).. And go quickly, and tell his disciples that he is risen from the dead (sunce u zoru izlazi, nastaje dan, svijetlo, nestaje tama, smrt).. And if I go and prepare a place for you, I will come again (sunce će opet doć, dolazi svako jutro kako bi nas spasilo od tame).. To give llight of knowledge of the glory of god (sunce da daje svjetlost kako bi se skupilo znanje i maknulo se od tame).. Let us cast off the works of darkness and let us put the armor of light (neka sunce izađe i makne tamu od nas).. They shall see the son coming in the clouds (sunce na nebu, između oblaka).. But he that came down from heaven, even the son which is in heaven (sunce koje je na nebesima).. Auuččč, znači li to možda da je kršćanstvo ustvari... vjerovanje u sunce koje donosi svjetlo i miče tamu? Znači li to da je kršćanstvo jednostavno sastavljeno od ostalih vjerovanja kako bi se formirala religija koja će nametat strah ljudima?
Ekipa, zašto ja dolazim ovdje sa svojim mišljenjima podkrepljenim dokazima, a vi dolazite sa time: jesi li ti glup? Ti si ko Milošević.. Ti nemaš pojma o ničem a samo govoriš bezveze! Zar je to sve što vi vjernici u obranu svoje vjere znate napravit? Izvrijeđat drugog? Bili biste odlični odvjetnici u tom slučaju.
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 13:43   #465 (permalink)
prof. Foruma

Ja se ispričavam zbog politički nekorektnog pitanja. Ja sam ga pita zbog tvog ponašanja. Da sam te vidija kako letiš i kako su ti kosti šuplje, pita bi te da li si ptica.

Oš da ti kažen jedan dokaz za Boga?
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 14:02   #466 (permalink)
Regularni forumas

mentalac

Jep, želim čut taj tvoj jedan dokaz boga, jer znam da definitivno imam protuodgovor answer's in the air
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 15:24   #467 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-05-08
Poruka: 114
The_Voice se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku The_Voice

ja ni sam neznam daj da vjerujem u Boga ili ne

odgajan sam da vjerujem, ali još nisam u životu našao razloga zašto bih vjerovao

svi ti ratovi, krize, umiranje, divljanje prirode, i onda vjerovat u Boga za koga se govori kako ce sve nas spasit i te popovske gluposti

a nešto u što definitivno VJERUJEM je vječni život, tj život poslje ovog našeg života, samo neznam kakav je,. tj. to nitko nezna
Star 18-05-08, 22:32   #468 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
ili uglavnom sve jer su manje više na isti kalup.
U trenutku pisanja tog posta nisam pronašao filmić koji sam tražio. Danas sam ga pronašao (i to slučajno )

Filmić je zanimljiv za pogledat, traje nešto manje od 10 minuta

Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-05-08, 22:46   #469 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 358
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

insert iz filma ZEITGEIST. zabavno.

conspiracy teorija. nista novog.

za konkretnu kritiku krscanstva dovoljno ti je procitati/poslusati : Harris - Letter to the Christian Nation

P&R
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-05-08, 18:31   #470 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 585
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

dobro ljudi, neki od vas ne vjeruju i sebe nazivaju ateistima. U redu. Ali zašto imate tu snažnu potrebu da nas, koji drukčije razmišljamo od vas, uvjerite kako je vaše mišljenje jedino ispravno i kako su naša vjerovanja totalne gluposti, jer vi sve imate dokazano

Ma koje ti povijesne dokaze možeš imati o vremenu prije 2000. godina? Ni danas se ne zna što je bilo prije 5-6 godina uz svu tehnologiju i medije.

Oprosti, ali ti ne iznosiš mišljenje, ti namećeš svoj stav.

I još nešto. Drago vam je izvuć koji citat iz Biblije da potvrdi vaše riječi, a kompletni ostatak koji objašnjava te riječi i tvdi potpuno suprotno odbacujete kao da ne postoji.

A i čini mi se da većina vas još ne shvaća pojam slobodna volja.

Uglavnom, dajte mi kratko i jasno , jedan pouzdan i siguran dokaz da nema Boga! Ne priče, ne fraze, nego dokaz!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 21:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113