Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Nije moj dokaz i ne postoji jedan dokaz. Naravno da postoji protuodgovor, kad bi Krist bija ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-05-08, 02:33   #481 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 55
Fenris se izdvaja iz mase
Re: vjerujete li u Boga

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Nije moj dokaz i ne postoji jedan dokaz. Naravno da postoji protuodgovor, kad bi Krist bija pola metra od tebe i priča sa tobom, ti opet nebi povjerova jer ne želiš.
Pa osobno, ni ja ne bi isprva povjerovao. Prije bi posumnjao u neku prevaru ili u svoje mentalno zdravlje. Isto bi vrijedilo i u slučaju Djeda Mraza. A za tebe?
Pojavljivanje neke mitske figure *poof* iz čista zraka, bio to Isus ili Djeda Mraz, navelo bi me da budem jako skeptičan? Zašto? Zato što takvom nečem nisam nikada posvjedočio niti sam upoznao nekog tko je. A također, razvojem znanosti, znam da je ono sto se zvalo opsjedanje demonima, danas naziva psihička nestabilnost.
Da ljudi oko mene počmu tvrditi da ga i oni vide, znanstvenici ga dokumentiraju, ne bi bilo potrebe vjerovati da mi se ukazao. Znao bih

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Kreće dokaz:
U umu svakog čovjeka postoji ideja o najvećem biću od kojeg se ne može zamislit veće, ali ovo biće (Bog) mora postojati također i u stvarnosti. Postojati u umu i u stvarnosti je više nego postojati samo u umu. Kada najveće biće ne bi postojalo u stvarnosti, tada to biće ne bi bilo biće od kojeg se ne može zamisliti veće već bi se moglo zamisliti biće veće od njega- ono koje postoji i u umu i u stvarnosti. Dakle, najveće biće od kojega se ne može zamisliti veće postoji i u umu i u stvarnosti. To je Bog.

Ako otkriješ autora ovog dokaza, udjelit ću ti rep+ (nije puno, al je od srca).
Anselmov ontološki dokaz
Kasnije pobijan od strane Humea i Kanta
Fenris je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 04:17   #482 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 488
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

uf. ajmo po redu...

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
ja mislin da je uopće ne bitno ima li boga ili ne...
niti ateisti mogu dokazat da ga nema, a niti vjernici mogu dokazat da ga ima.
to su dvostruki kriteriji kolega. neko ti je drpio 100 kn. niti ja mogu dokazati da ti nisam drpnuo 100 kn niti ti mozes dokazati da ti jesam drpnuo 100 kn. sto mislis gdje je tvojih 100 kn ?
ako nema boga nema ni organizirane vjere. cemu ?

Citat:
problem je organizirana vjera.
problem su institucije koje čine ljudi, koji postoje u ovon materijalnon svitu i ka takvi imaju materijalne interese, a kako planeta zemlja nije veličine jupitera normalno je da dolazi do sukoba.
slazemo se 100%

Citat:
pritom potpuno izjednačujen sve "crkve": i rimokatoličku, pravoslavne, islamske, budističke, hinduističke scijentološku, jehove itd itd
sve se one bore za vjernike, za zgrade, imanja, poreze i onda dolazi do križarskih ratova, džihada, lomača i tako
i zato ne poštujen ni jednu od njih i potpuno mi je svejedeno je li riječ o rkc ili hdz-u, udrugi slijepih ili kućnon savjetu vukovarske 14...
e tu se nemogu sloziti kolega. neki ljudi jednostavno MORAJU vjerovati. to je jace od njih. ja to MORAM ispostovati i prilagoditi se. ali nije svejedno da li ce biti fundamentalni wahabejci ili zen budisti. kad si vidio tibetanskog budistickog bombasa samoubojicu ? to je kao da kazes da su svi opijati isti !?!? da li je stvarno kokain ista prica kao i marihuana ? jeli isto biti jehovin svjedok ili liberalni rimokatolik ? je li isto biti pastor Topic ili TigarZG1? neznam kolega ali ja vidim razlike.

Citat:
a to znači odhebite od mene i pustite me da živin.
neću van plaćat poreze, neću imat posla s vama, nećete mi zabranit koga ću slušat i govorit mi kako ću se ponašat
ok kolega srcane rijeci ali sto cemo konkretno uciniti ? RKC drpne pare i suti o tome

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
lofi, znamo se
neki vjeruju da postoji, drugi vjeruju da ne postoji, nitko ne može dati sasvim siguran odgovor tako da se sve svodi na vjeru. Bilo vjeru u Boga bilo u vjerovanje da on ne postoji.
ma znamo se ali... ako vjerujes u covjeka-boga isusa. quran je "siguran odgovor" da on nije postojao. torah "siguran odgovor" da je quran zabluda. a "the book of mormon" je itd itd....a znanost je umedjuvremenu sasvim dovoljna da vecim dijelom ospori sve "objave" do sada ili da ih bar prisili da se vise ne shvacaju (osim kremsnite naravno).

Citat:
Slobodna volja ljudi je u tome da između sebe jedni drugima i sebi mogu činiti što god žele, bilo dobro bilo loše, sve se može to je slobodna volja, ako se koristi bez poštovanja prema drugima nastaju ratovi i nevolje
znaci bliski istok ti bi rjesio kako ? imas 3 nepomirljiva razlicita vjerovanja na istom podrucju. svi briju da su u pravu. to je nemoguce. sto sada ?

p&r
lofi je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 09:43   #483 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke

ma znamo se ali... ako vjerujes u covjeka-boga isusa. quran je "siguran odgovor" da on nije postojao.

znaci bliski istok ti bi rjesio kako ? imas 3 nepomirljiva razlicita vjerovanja na istom podrucju. svi briju da su u pravu. to je nemoguce. sto sada ?
kazete da Isus nije postojao kao povijesna osoba. Podudaraju se podaci iz Biblije s onima o popisu stanovništva, o pokolju muške djece u Betlehemu, tu je i torinsko platno i ima toga još ali nisam ja enciklopedija.

Neki tu nabrajaju neke filozofe, oni su rekli ovo, oni su rekli ono. Koga briga što su oni rekli, oni su bacili svoje mišljenje i to što su bili autoritet na nekom svom području ne znači automatski da imaju pravo.

Ovo za bliski istok je najbolji primjer slobodne volje ljudi, ako ne žele nać riješenje, ne pristaju na mir to je njihov izbor imaju slobodnu volju i to je njihova odluka.

Nego, tko će mi od vas odgovoriti na pitanje zašto vi koji ne vjerujete da Bog postoji imate strašnu potrebu nas koji vjerujemo u suprotno uvjerit da smo u krivu? Koje to veliko zlo izlazi iz naše vjere da moramo biti spriječeni?
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 11:40   #484 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
kazete da Isus nije postojao kao povijesna osoba. Podudaraju se podaci iz Biblije s onima o popisu stanovništva, o pokolju muške djece u Betlehemu, tu je i torinsko platno i ima toga još ali nisam ja enciklopedija.
molio bih te da se informiras. po gotovo o torinskom platnu. mojne se blamirat.

Citat:
Neki tu nabrajaju neke filozofe, oni su rekli ovo, oni su rekli ono. Koga briga što su oni rekli, oni su bacili svoje mišljenje i to što su bili autoritet na nekom svom području ne znači automatski da imaju pravo.
opet ti jeguljas van pitanja. NITKO nema pravo dok ne dokaze da je u pravu. kako ti to nije jasno ? obijasni mi precizno zasto ti nevjerujes da je "the book of mormon" istinita i povijesno tocna ? zasto ? milijuni ljudi su 100% sigurni da je. u cemu je problem.

Citat:
Nego, tko će mi od vas odgovoriti na pitanje zašto vi koji ne vjerujete da Bog postoji imate strašnu potrebu nas koji vjerujemo u suprotno uvjerit da smo u krivu? Koje to veliko zlo izlazi iz naše vjere da moramo biti spriječeni?

procitaj sto si sam ovdje napisao pa zbroji 2 i 2 aj pliz :
Citat:
Ovo za bliski istok je najbolji primjer slobodne volje ljudi, ako ne žele nać riješenje, ne pristaju na mir to je njihov izbor imaju slobodnu volju i to je njihova odluka.
a ne pada ti napamet da je to najbolji primjer sto religiozno vjerovanje moze uciniti ljudskoj civilizaciji. njihova slobodna volja je ogranicena njihovom nedokazanom vjerom. vjera radja sukob (izmedju ostalih dobrih stvari ne zelim biti nerealan). konsolidira ljude unutar iste a dijeli, polarizira i demonizira sve ostale. konkretno ovdje u RH imamo porazavajucu situaciju zatupljivanja i RKC ima debelo prste u tome (izmedju ostalih naravno). Hrvatska - prezidje krscanstva. nazalost to je megaoftopic.

inace osobno mislim da iluzije o nadnaravnom jednostavno sprjecavaju ljude da vide stvarnost i kako ona zaista funkcionira. cini ih ranjivima i nezrelima i podloznima iskoristavanju od svakakvih lopuza i muljatora te gura ih u sukobe (od forumskih do rovovskih). tragicno je to da su stotine fantasticnih hrvatskih mozgova religijski nepovratno "shkljocnuli" i umjesto da postanu vrhunski znanstvenici, lijecnici, umjetnici postali celibatni iracionalni cudaci u haljinama i dirigiraju masovne molitve. meni je to tragicno. zaostali smo.

ipak. istrazivanja pokazuju da postoje objektivni razlozi zasto je tako. ljudski mozak je vrlo kompleksan organ ali i najduzi put pocinje prvim korakom. takodjer oftopic.

svi smo ljudi. ajmo reci neki su evolurirali a neki stvoreni od strane njihovog doticnog boga. netko mora da je u krivu je li tako ? nema nista lose u ideji da u dobroj namjeri svaka strana slozi istrazivacki tim i da proucava suprotne strane i njihovu povijest u zajednickom interesu. ja se nadam da vas interesiraju rezultati i zakljucci jednako kao i mene. zasto bi bila sramota za bilo koju stranu shvatiti: ops bio sam u krivu i sada sam shvatio neke stvari.

nadam da sam ti manje vise jasan ?

P&Reason (pleeeeeaaseee)
lofi je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 15:32   #485 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Fenris Pogledaj Poruke
Anselmov ontološki dokaz
Kasnije pobijan od strane Humea i Kanta
Ko prvi reputaciji, reputacija njegova.
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 16:30   #486 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,090
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
to su dvostruki kriteriji kolega. neko ti je drpio 100 kn. niti ja mogu dokazati da ti nisam drpnuo 100 kn niti ti mozes dokazati da ti jesam drpnuo 100 kn. sto mislis gdje je tvojih 100 kn ?
ma po čemu su to dvostruki kriteriji

Citat:
ako nema boga nema ni organizirane vjere. cemu ?
boga il ima il nema. mi možemo virovat da ga ima il da ga nema, al to je opet vjera, a ne znanje.

organizirane vjera sada ima, a nekad je nije bilo, možda je jednog dana opet neće biti

Citat:
e tu se nemogu sloziti kolega. neki ljudi jednostavno MORAJU vjerovati. to je jace od njih. ja to MORAM ispostovati i prilagoditi se. ali nije svejedno da li ce biti fundamentalni wahabejci ili zen budisti. kad si vidio tibetanskog budistickog bombasa samoubojicu ? to je kao da kazes da su svi opijati isti !?!? da li je stvarno kokain ista prica kao i marihuana ? jeli isto biti jehovin svjedok ili liberalni rimokatolik ? je li isto biti pastor Topic ili TigarZG1? neznam kolega ali ja vidim razlike.
s čim se ne moš složit? da su sve org. vjere iste? naravno da nisu. da jesu bila bi samo jedna.
ja san reka da su meni iste - pošto ne pripadan ni jednoj, a normalno je da rkc mi je najbitnija jer većina mog naroda i mog kontinenta pripada njoj - al to šta većina pripada njoj meni ne znači da rkc prava kuća božja.
možda je prava kuća božja dvorana jehovinih svjedoka, iil džamija il sinagoga il ...

Citat:
ok kolega srcane rijeci ali sto cemo konkretno uciniti ? RKC drpne pare i suti o tome
podnit kaznenu prijavu stvarno i mjesno nadležnon državnon odvjetništvu
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 18:36   #487 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 55
Fenris se izdvaja iz mase

Citat:
kazete da Isus nije postojao kao povijesna osoba.
Tvrdi se da Isus nije postojao onakav kakav se opisuje u bibliji

Citat:
Podudaraju se podaci iz Biblije s onima o popisu stanovništva, o pokolju muške djece u Betlehemu,
Misliš o onom popisu stanovništva koji se dogodio nakon smrti Heroda Velikog i o pokolju koji je Herod zapovjedio nakon svoje smrti (možda je uskrsnuo) i o kojem nema ama baš nikakvog spomena niti dokaza o implikacijama takvog čina?

Citat:
tu je i torinsko platno i ima toga još ali nisam ja enciklopedija.
Dokazana krivotvorina
Fenris je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 18:37   #488 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
ma po čemu su to dvostruki kriteriji
zato sto dokaz za i dokaz protiv nije jednako vrijedan. pa sto nisi ti pravnik ? sto sam ja kriv dok ja nedokazem da nisam kriv ili dok ti ne dokazes da ja jesam kriv ??? dakle kada se kreacionisti debatiraju sa evolucionistima evolucionisti dokazuju evoluciju a kreacionisti ju osporavaju. u trenutku kada evolucionisti kazu : ok ajmo rec da je evolucija netocna, sto se zapravo dogodilo? onda kreacionisti slegnu ramenima i prosapcu "valjda jahve". a imate li dokaz za jahve ? ne. pa ko je tu lud ? znanost samo trazi dokaze ZA. to je razlika. malecka ali bitna. isti kriteriji bi bili kada bi evolucionisti dosli sa kosturom dinosaura na sud a kreacionisti sa isusom. casni sude ovo je fosil izumrle zivotinje i svjedoci da je ta zivotinja postojala prije razvoja covjeka / casni sude ovo je isus. on ce vam sada demonstrirati cuda i uskrsnuce, uslisice par molitva i opet odletiti u nebo. izvolite svjedok je vas.

Citat:
boga il ima il nema. mi možemo virovat da ga ima il da ga nema, al to je opet vjera, a ne znanje.
da da. ali nebi ja to rasplinuo u opcenito "o bogu". to je kao da pricamo ima ili nema pravde. ajmo konkretno. ima ili nema JAHVE ? ako nema kome se vi molite ???? cemu ova organizacija ? cemu ovaj sustav vjerovanja ? to sto ti pricas je moglo funkcionirati davno davno. ali danas ? kako ? npr. ja VJERUJEM da nisam kriv. je li to kada nektko rekao u sudnici ? i jeli neki sudac to uvazio ?

Citat:
organizirane vjera sada ima, a nekad je nije bilo, možda je jednog dana opet neće biti
svakako ali nece prnit u potic sama od sebe. treba ju malo pogurat znanost ju gurka prema ponoru svako toliko i to vrlo dobro. vidis da vec panicari i ovaj forum i internet jer sigurno jos pogurao. mic po mic....i Jahve shitz

Citat:
s čim se ne moš složit? da su sve org. vjere iste? naravno da nisu. da jesu bila bi samo jedna.
ja san reka da su meni iste - pošto ne pripadan ni jednoj, a normalno je da rkc mi je najbitnija jer većina mog naroda i mog kontinenta pripada njoj - al to šta većina pripada njoj meni ne znači da rkc prava kuća božja.
možda je prava kuća božja dvorana jehovinih svjedoka, iil džamija il sinagoga il ...
pa to ti kazem. naravno da nisu iste ali to ne znaci da bi bila samo jedna da su iste. vidi pravoslavne crkve. sve su iste a nisu. no to uopce nije ni bitno. ako vec moras bit ovisnik budi na metadonu a ne na heroinu. dakle za tebe i mene jest svejedno jer smo a-heroinci (pretpostavljam). ali kazem ne funkcioniraju svi ljudi jednako. nekima zaista treba praznovjerje/vjera. dakle ovo citiram: " Pravi autor: marinko: pritom potpuno izjednačujen sve "crkve": i rimokatoličku, pravoslavne, islamske, budističke, hinduističke scijentološku, jehove itd itd.." to ne stoji. cak i ista crkva se mijenja tijekom povijesti. razliciti bogovi, razlicite vjere, razlicite prakse. cim su razlike prisutne moguce su usporedbe i vrednovanja. i religije i bogovi evoluiraju

moj bog je jaci od tvog boga.
moja religija je bolja od tvoje religije.
moja molitva je efikasnija od tvoje molitve.
itd...

Citat:
podnit kaznenu prijavu stvarno i mjesno nadležnon državnon odvjetništvu
pa daj. nes bit jedini. organizacija koja toliko toga obecava, nemoze nista dokazati, financijski je totalno mutna, itd itd... to ti je kao i sve drugo paranormalno i nadnaravno. odes kod tarot majstora, platis proricanje, on ti prorekne sutra to i to, to se uopce ne dogodi i ti mu kazes majstore ne sljaka. nisam zadovoljan vasim radom. ocu pare natrag.

anyway. oftopic... ako ces selim na PM.

p+r
lofi je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 19:53   #489 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

svatko tko malo razmisli shvaća da teorija stvaranja ( kreacije, je li ?, kreacionizam) ne drži vodu, nema to veze sa postojanjem Boga. Svatko s malo razuma shvaća da priča o sedam dana stvarajna svijeta nije povijesna priča, a oni koji je žele prikazati kao apsurd konstantno drže do toga da kršćani, židovi i muslimani, vjerujemo od riječi do riječi knjigama starog zavjeta. (što je, čini mi se jedino točno za jehovine svjedoke i neke sekte),
ali držanje da je evolucija kakvu danas drže znanstvenici točna i sigurna ima više rupa od sira

Zanimljivo mi je, ako mogu primjetiti, baš je to zgodno da su svi dokazi o postojanju Boga i Isusa nekako krivotvoreni i pogrešni, a oni protiv su baš utemeljeni i stvarni. Baš je to zgodno

Ne provlačite ovdje crkvene organe kao mutne financije i slično kao dokaze jer to nije crkva.
Ako ne znate Crkva je zajednica vjernika, ne institucije i Vatikan, i uredi itd. To je nevezano uz temu o postojanju Boga, a ovo nije mjesto za rješavanje nekih frustracija po pitanju nečijih financija. Ovo se odnosi na one koji to stalno provlače, savjetujem da otvorite temu crkvene institucije i financije pa tamo o tome raspravljajte, neka mi ovdje diskutiramo o ovoj temi ako može.
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 21:35   #490 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Godina: 20
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

Od svih mjesta u svemiru ja završim na planetu zvanom zemlja s vama bićima zvanim ljudi, šta li sam bogu skrivio da sam ovdje završio...
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: boga, vjerujete

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 09-05-04 20:02

Trenutno vrijeme na forumu: 08:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114