| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi vjerujete li u Boga u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Nije moj dokaz i ne postoji jedan dokaz. Naravno da postoji protuodgovor, kad bi Krist bija ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #481 (permalink) | ||
| Starter Datum registracije: 20-04-08 Lokacija: ZD
Poruka: 55
![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Pojavljivanje neke mitske figure *poof* iz čista zraka, bio to Isus ili Djeda Mraz, navelo bi me da budem jako skeptičan? Zašto? Zato što takvom nečem nisam nikada posvjedočio niti sam upoznao nekog tko je. A također, razvojem znanosti, znam da je ono sto se zvalo opsjedanje demonima, danas naziva psihička nestabilnost. Da ljudi oko mene počmu tvrditi da ga i oni vide, znanstvenici ga dokumentiraju, ne bi bilo potrebe vjerovati da mi se ukazao. Znao bih Citat:
![]() Kasnije pobijan od strane Humea i Kanta | ||
| | |
| | #482 (permalink) | ||||||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 488
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga uf. ajmo po redu... Citat:
![]() ako nema boga nema ni organizirane vjere. cemu ? Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
p&r | ||||||
| | |
| | #483 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 598
![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
Neki tu nabrajaju neke filozofe, oni su rekli ovo, oni su rekli ono. Koga briga što su oni rekli, oni su bacili svoje mišljenje i to što su bili autoritet na nekom svom području ne znači automatski da imaju pravo. Ovo za bliski istok je najbolji primjer slobodne volje ljudi, ako ne žele nać riješenje, ne pristaju na mir to je njihov izbor imaju slobodnu volju i to je njihova odluka. Nego, tko će mi od vas odgovoriti na pitanje zašto vi koji ne vjerujete da Bog postoji imate strašnu potrebu nas koji vjerujemo u suprotno uvjerit da smo u krivu? Koje to veliko zlo izlazi iz naše vjere da moramo biti spriječeni?
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti | |
| | |
| | #484 (permalink) | ||||
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
procitaj sto si sam ovdje napisao pa zbroji 2 i 2 aj pliz : Citat:
inace osobno mislim da iluzije o nadnaravnom jednostavno sprjecavaju ljude da vide stvarnost i kako ona zaista funkcionira. cini ih ranjivima i nezrelima i podloznima iskoristavanju od svakakvih lopuza i muljatora te gura ih u sukobe (od forumskih do rovovskih). tragicno je to da su stotine fantasticnih hrvatskih mozgova religijski nepovratno "shkljocnuli" i umjesto da postanu vrhunski znanstvenici, lijecnici, umjetnici postali celibatni iracionalni cudaci u haljinama i dirigiraju masovne molitve. meni je to tragicno. zaostali smo. ![]() ipak. istrazivanja pokazuju da postoje objektivni razlozi zasto je tako. ljudski mozak je vrlo kompleksan organ ali i najduzi put pocinje prvim korakom. takodjer oftopic. svi smo ljudi. ajmo reci neki su evolurirali a neki stvoreni od strane njihovog doticnog boga. netko mora da je u krivu je li tako ? nema nista lose u ideji da u dobroj namjeri svaka strana slozi istrazivacki tim i da proucava suprotne strane i njihovu povijest u zajednickom interesu. ja se nadam da vas interesiraju rezultati i zakljucci jednako kao i mene. zasto bi bila sramota za bilo koju stranu shvatiti: ops bio sam u krivu i sada sam shvatio neke stvari. nadam da sam ti manje vise jasan ? P&Reason (pleeeeeaaseee) | ||||
| | |
| | #486 (permalink) | |||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga Citat:
![]() boga il ima il nema. mi možemo virovat da ga ima il da ga nema, al to je opet vjera, a ne znanje. organizirane vjera sada ima, a nekad je nije bilo, možda je jednog dana opet neće biti ![]() Citat:
![]() ja san reka da su meni iste - pošto ne pripadan ni jednoj, a normalno je da rkc mi je najbitnija jer većina mog naroda i mog kontinenta pripada njoj - al to šta većina pripada njoj meni ne znači da rkc prava kuća božja. možda je prava kuća božja dvorana jehovinih svjedoka, iil džamija il sinagoga il ... Citat:
![]() | |||
| | |
| | #487 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 20-04-08 Lokacija: ZD
Poruka: 55
![]() | Re: vjerujete li u Boga Tvrdi se da Isus nije postojao onakav kakav se opisuje u bibliji Citat:
) i o kojem nema ama baš nikakvog spomena niti dokaza o implikacijama takvog čina?Dokazana krivotvorina | |
| | |
| | #488 (permalink) | ||||
![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga zato sto dokaz za i dokaz protiv nije jednako vrijedan. pa sto nisi ti pravnik ? sto sam ja kriv dok ja nedokazem da nisam kriv ili dok ti ne dokazes da ja jesam kriv ??? dakle kada se kreacionisti debatiraju sa evolucionistima evolucionisti dokazuju evoluciju a kreacionisti ju osporavaju. u trenutku kada evolucionisti kazu : ok ajmo rec da je evolucija netocna, sto se zapravo dogodilo? onda kreacionisti slegnu ramenima i prosapcu "valjda jahve". a imate li dokaz za jahve ? ne. pa ko je tu lud ? znanost samo trazi dokaze ZA. to je razlika. malecka ali bitna. isti kriteriji bi bili kada bi evolucionisti dosli sa kosturom dinosaura na sud a kreacionisti sa isusom. casni sude ovo je fosil izumrle zivotinje i svjedoci da je ta zivotinja postojala prije razvoja covjeka / casni sude ovo je isus. on ce vam sada demonstrirati cuda i uskrsnuce, uslisice par molitva i opet odletiti u nebo. izvolite svjedok je vas.Citat:
Citat:
znanost ju gurka prema ponoru svako toliko i to vrlo dobro. vidis da vec panicari i ovaj forum i internet jer sigurno jos pogurao. mic po mic....i Jahve shitz ![]() Citat:
i religije i bogovi evoluiraju ![]() moj bog je jaci od tvog boga. moja religija je bolja od tvoje religije. moja molitva je efikasnija od tvoje molitve. itd... ![]() Citat:
![]() anyway. oftopic... ako ces selim na PM. p+r | ||||
| | |
| | #489 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 598
![]() ![]() ![]() | Re: vjerujete li u Boga svatko tko malo razmisli shvaća da teorija stvaranja ( kreacije, je li ?, kreacionizam) ne drži vodu, nema to veze sa postojanjem Boga. Svatko s malo razuma shvaća da priča o sedam dana stvarajna svijeta nije povijesna priča, a oni koji je žele prikazati kao apsurd konstantno drže do toga da kršćani, židovi i muslimani, vjerujemo od riječi do riječi knjigama starog zavjeta. (što je, čini mi se jedino točno za jehovine svjedoke i neke sekte), ali držanje da je evolucija kakvu danas drže znanstvenici točna i sigurna ima više rupa od sira Zanimljivo mi je, ako mogu primjetiti, baš je to zgodno da su svi dokazi o postojanju Boga i Isusa nekako krivotvoreni i pogrešni, a oni protiv su baš utemeljeni i stvarni. Baš je to zgodno Ne provlačite ovdje crkvene organe kao mutne financije i slično kao dokaze jer to nije crkva. Ako ne znate Crkva je zajednica vjernika, ne institucije i Vatikan, i uredi itd. To je nevezano uz temu o postojanju Boga, a ovo nije mjesto za rješavanje nekih frustracija po pitanju nečijih financija. Ovo se odnosi na one koji to stalno provlače, savjetujem da otvorite temu crkvene institucije i financije pa tamo o tome raspravljajte, neka mi ovdje diskutiramo o ovoj temi ako može. ![]()
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
![]() |
| Tagovi: boga, vjerujete |
« Stigme
|
Crkveni porez »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
| Kako prici, djevojci, trebi, curi, ženi | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 09-05-04 20:02 |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:31.

) i o kojem nema ama baš nikakvog spomena niti dokaza o implikacijama takvog čina?