Stranica 1 od 35 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 341

Vlada SDP-a izbacit će vjeronauk

Raspravljate o temi Vlada SDP-a izbacit će vjeronauk u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pobijedi li SDP na izborima i s koalicijskim partnerima formira novu vladu, nakon punih 16 godina vjeronauk bi mogao biti ...

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Vlada SDP-a izbacit će vjeronauk

Pobijedi li SDP na izborima i s koalicijskim partnerima formira novu vladu, nakon punih 16 godina vjeronauk bi mogao biti izbačen iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Net.hr

Ne razumijem šta im sad smeta taj vjeronauk u školama, ionako ide tko hoće i koga zanima, nije obavezan predmet, nego samo izborni, i ne vidim zašto bi se to moralo mijenjat.

Al eto oni žele razdvojit Crkvu i školu kao institucije, iako mi nije baš jasno čemu im to služi, tj. šta će bit bolje s tim.

Akademik Foruma Avatar od korisnika kresola
    Datum registracije
    17-07-07
    Starost
    34
    Poruka
    3,535
    Liked
    0 times

Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk

Pa normalno, šta vjeronauk uopće radi u školi

edit i meni je bija obavezan predmet

eva
    eva je offline
    tuka Avatar od korisnika eva
    Datum registracije
    12-12-06
    Starost
    27
    Poruka
    3,673
    Liked
    5 times

Iskreno svejedno mi je di ce se odrzavat sat vjeronauka, ali ipak mislim da bi bilo primjerenije da se odrzava u Crkvi.
    Bija ti je obavezan?

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Nemoguće da ti je bio obavezan, uvijek se je moglo birati dali će se ić na vjeronauk ili etiku, ne može tebi nitko narediti da ideš na vjeronauk ako nisi vjernik.

Akademik Foruma Avatar od korisnika kresola
    Datum registracije
    17-07-07
    Starost
    34
    Poruka
    3,535
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
    Nemoguće da ti je bio obavezan, uvijek se je moglo birati dali će se ić na vjeronauk ili etiku, ne može tebi nitko narediti da ideš na vjeronauk ako nisi vjernik.
    ma bija mi je obavezan - matematička gimnazija u St-u tamo negdi 1993-4.

A i crkva se tuži zbog tog vjeronauka u školama, uzimaju im članove pa niko više ne ide na vjeronauk u crkvu

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Davor1507
    Datum registracije
    06-09-07
    Starost
    30
    Poruka
    748
    Liked
    0 times

Vjeronauk i treba izbacit iz škole, ja sam imao obavezan vjeronauk u školi i subotom u župnom uredu, i kad kažem obavezan mislim da kao djete od kojih 13 godina nisam imao nekog izbora - što starci kažu tak mora bit.
    Umjesto vjeronauka bi trebalo uvest neki predmet koji bi obrađivao temu kako se ponašati oko invalida i kako im pomoči, npr. da se ljude uči jezik znakova. Mislim da kad bi se ljudima obračala pozornost na to onda bi sve zgrade imale pristup za invalidska kolica, svi semafori zvučnu signalizaciju itd. a ne da se ured za invalide nalazi na trečem katu zgrade bez dizala.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Po meni je to pametna stvar. Ja sam išao na vjeronauk u školi, a i subotom u Crkvi. I mislim da vjeru i obrazovanje treba odvojiti.

Akademik Foruma Avatar od korisnika mirin979
    Datum registracije
    24-03-07
    Starost
    27
    Poruka
    4,060
    Liked
    0 times

pa mislim da to i nije tako lose,ali nije ni previse dobro,vjera i skola i nemaju bas previse zajednickog,tko vjeruje neka ide u crkvu,ali totalno mi svejedno,mislim da vjeronauk nikome ne smeta kao predmet
    Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself!

Akademik Foruma Avatar od korisnika Wolf-HR
    Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

Dajbože da nam je to najveći problem u školstvu- ali tu se skupljaju glasovi, i na to treba utrošiti maksimum truda i troškova u 'reformi' školstva. Onda će to trebati vratiti, pa opet maknuti, ovisno o tome tko je na vlasti- pravi ping-pong. A pravi problemi? tko ih 'šiša'- ovo je biti-ili-ne biti pitanje našeg obrazovnog sustava.
    Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.

Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,410
    Liked
    321 times

Citat Pravi autor: mirin979 Pogledaj Poruke
    pa mislim da to i nije tako lose,ali nije ni previse dobro,vjera i skola i nemaju bas previse zajednickog,tko vjeruje neka ide u crkvu,ali totalno mi svejedno,mislim da vjeronauk nikome ne smeta kao predmet
    Slažem se, i zato mi nije jasno zašto se sad toliko priča o tome ima i puno važnijih stvari u školstvu od toga, ovo je totalno nebitno, barem po meni.

Citat Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
    Dajbože da nam je to najveći problem u školstvu- ali tu se skupljaju glasovi, i na to treba utrošiti maksimum truda i troškova u 'reformi' školstva. Onda će to trebati vratiti, pa opet maknuti, ovisno o tome tko je na vlasti- pravi ping-pong. A pravi problemi? tko ih 'šiša'- ovo je biti-ili-ne biti pitanje našeg obrazovnog sustava.
    E točno tako.

Stranica 1 od 35 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku