Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk u Znanost forumu; Pa kakva teorija. Ako vjeronauku nije mjesto u školama, a vlada RH se ugovorom obvezala na održavanje nastave- onda ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-11-07, 15:32   #151 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,860
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk

Pa kakva teorija. Ako vjeronauku nije mjesto u školama, a vlada RH se ugovorom obvezala na održavanje nastave- onda je taj ugovor neustavan i treba ga razvrgnuti.

Ti kažeš da je to neustavno, i kad ja kažem ajmo onda potaknuti da se nadležni organi pozabave time (tj. da se pokrene to pitanje pred Ustavnim sudom), onda ja kompliciram???
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 18:28   #152 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,098
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa potiči ti nadležne organe, tko ti brani...

Ja neću. Prvo zato što mi to neće nitko platit, a drugo zato što mi je draže ovak srat nego nešto konkretno poduzet. Kao što vidiš ispod mog nick-a, ja sam - seronja.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-11-07, 21:26   #153 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-10-07
Poruka: 38
HSSP se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke

edit i meni je bija obavezan predmet
Bio ti je obavezan ako ti ga je mama zaokružila u prvom osnovne na papiriću, a pitaj nju zašto je to napravila, pa reci menii drugima da ti ga nije škola sama upisala

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke

A i crkva se tuži zbog tog vjeronauka u školama, uzimaju im članove pa niko više ne ide na vjeronauk u crkvu
?!? Nisi ti baš u toku, molim te... Ne znam kako je bilo nekada, ali znam kako je sada: vjeronauk u školi je čisto informativan, uče se osnove. Na vjeronauk u crkvi se ide više zato jer se tamo zabavlja, raspravlja, diskutira, pije... Nemoj, molim te

[quote=Davor1507;542509]Vjeronauk i treba izbacit iz škole, ja sam imao obavezan vjeronauk u školi i subotom u župnom uredu, i kad kažem obavezan mislim da kao djete od kojih 13 godina nisam imao nekog izbora...

Mislim da zakon republike u kojoj živiš kaže da su djeca odgovorna svojim roditeljima do 18... Roditelji su imali razloga za upisati te. Sumnjam da na vjeronauku ni jednom niste spomenuli pomoć ivalidima i što već navodiš niti ti je nešto loše taj vjeronauk donio u životu

Koristi

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke

Rekao sam da je protivno ustavu postojanje vjeronauka u državnim školama.
JESI TI NORMALAN?! Daj mi, molim te, pošalji kopiju TOG članka

Ti si Damfsik baš što je Teica rekla... Niti ću ja promijeniti tvoje mišljenje, niti ti moje... A o kvaliteti mišljanja bi se dalo raspravljati.
I opet te molim - koji to članak Ustava se krši?

Baš jesi dežurni serator

Zadnji Uredio teica : 07-11-07 u 22:26.
HSSP je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 12:58   #154 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 1,070
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

@ HSSP:

Pogledaj si Ustav RH...Imaš ga na Narodnim novinama (NN)...

Tamo ti piše kako je RH sekularna država ....

Mislim da je to odgovor na tvoje pitanje...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 13:03   #155 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,860
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Sekularna država koja je s drugom državom potpisala i ratificirala ugovor kojim je preuzela održavanje vjeronauka u školama.
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 14:52   #156 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: HSSP Pogledaj Poruke
JESI TI NORMALAN?! Daj mi, molim te, pošalji kopiju TOG članka

Ti si Damfsik baš što je Teica rekla... Niti ću ja promijeniti tvoje mišljenje, niti ti moje... A o kvaliteti mišljanja bi se dalo raspravljati.
I opet te molim - koji to članak Ustava se krši?

Baš jesi dežurni serator

Treba li ti članak ustava kojem se zabranjuje vjeronauk u školama? Takvog članka ustava nema. Kao što nema ni članka ustava kojim se zabranjuje krađa. Ni kojim se zabranjuje silovanje. Ni kojim se zabranjuje prodaja heroina.

Naime, vjerovao ili ne, Ustav (kao temeljni zakonski akt neke države) određuje samo načela zakonskog poretka te države, a ta načela se kasnije konkretiziraju zakonima i podzakonskim aktima.

Dakle, kada se u ustavu Hrvatska definira kao sekularna država, onda je to načelo, a iz tog načela, primjenom formalne logike, proizlazi da bi vjerske institucije trebali bit odvojene od državnih.

Škola je (još uvijek) državna institucija, ergo, vjerskim institucijama nije mjesto u školi.

Kužiš? Treba li ti crtat?

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Sekularna država koja je s drugom državom potpisala i ratificirala ugovor kojim je preuzela održavanje vjeronauka u školama.

A taj ugovor je, jel' te, neustavan. Barem u nekim svojim djelovima.

Zadnji Uredio damfisk : 08-11-07 u 14:56.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 18:28   #157 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Kužiš? Treba li ti crtat?
U tome i je stvar. Ja nisan vidija većeg sofiste u životu od tebe. Ti bi Isusa uvjerija da je on zapravo sotonjara.

Objasni baš polako- vjeronauk u školi, jel to kršenje načela ili zakona? I ako je kršenje načela (a ne i zakona), jel to dozvoljeno?
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 18:34   #158 (permalink)
doctor queñones

Vjeronauk u školi je kršenje Ustava (točnije, načela koje je navedeno u Ustavu).

A to, naravno, nije dozvoljeno.
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 19:54   #159 (permalink)
Starter

HSSP se izdvaja iz mase

Onda mi reci iz kojeg se to zakona, koji proizlazi iz Ustava RH, može iščitati da je neustavan vjeronauk u školi?

A ovo za silovanje i slično... daj,molim te. Da svi idu na vjeronauk, naučili bi te "zakone" tamo, znaš... Malo si si kontradiktoran
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 19:55   #160 (permalink)
Starter

HSSP se izdvaja iz mase

Kažeš, kršenje UStava. Pa kažeš, nije kršenje Ustava, nego zakona koji iz njega proizlaze. PA onda opet kršenje ustava, pa načela Ustava. Vjeruješ da ćeš, upotrijebivši nekoliko pametnih termina, pravnika uvjeriti u nešto što ne postoji? Kažem ti, argumenitraj se, CITIRAJ
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: izbacit, sdp, vjeronauk, vlada

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114