| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk u Znanost forumu; Pa kakva teorija. Ako vjeronauku nije mjesto u školama, a vlada RH se ugovorom obvezala na održavanje nastave- onda ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #151 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Pa kakva teorija. Ako vjeronauku nije mjesto u školama, a vlada RH se ugovorom obvezala na održavanje nastave- onda je taj ugovor neustavan i treba ga razvrgnuti.Ti kažeš da je to neustavno, i kad ja kažem ajmo onda potaknuti da se nadležni organi pozabave time (tj. da se pokrene to pitanje pred Ustavnim sudom), onda ja kompliciram???
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #152 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,098
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Pa potiči ti nadležne organe, tko ti brani... Ja neću. Prvo zato što mi to neće nitko platit, a drugo zato što mi je draže ovak srat nego nešto konkretno poduzet. Kao što vidiš ispod mog nick-a, ja sam - seronja. ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #153 (permalink) | ||
| Starter Datum registracije: 28-10-07
Poruka: 38
![]() | Bio ti je obavezan ako ti ga je mama zaokružila u prvom osnovne na papiriću, a pitaj nju zašto je to napravila, pa reci menii drugima da ti ga nije škola sama upisala Citat:
Nemoj, molim te[quote=Davor1507;542509]Vjeronauk i treba izbacit iz škole, ja sam imao obavezan vjeronauk u školi i subotom u župnom uredu, i kad kažem obavezan mislim da kao djete od kojih 13 godina nisam imao nekog izbora... Mislim da zakon republike u kojoj živiš kaže da su djeca odgovorna svojim roditeljima do 18... Roditelji su imali razloga za upisati te. Sumnjam da na vjeronauku ni jednom niste spomenuli pomoć ivalidima i što već navodiš niti ti je nešto loše taj vjeronauk donio u životu ![]() Koristi ![]() Citat:
Ti si Damfsik baš što je Teica rekla... Niti ću ja promijeniti tvoje mišljenje, niti ti moje... A o kvaliteti mišljanja bi se dalo raspravljati. I opet te molim - koji to članak Ustava se krši? Baš jesi dežurni serator
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. Zadnji Uredio teica : 07-11-07 u 22:26. | ||
| | |
| | #154 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk @ HSSP: Pogledaj si Ustav RH...Imaš ga na Narodnim novinama (NN)... Tamo ti piše kako je RH sekularna država .... Mislim da je to odgovor na tvoje pitanje... |
| | |
| | #155 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Sekularna država koja je s drugom državom potpisala i ratificirala ugovor kojim je preuzela održavanje vjeronauka u školama.
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. |
| | |
| | #156 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Citat:
Treba li ti članak ustava kojem se zabranjuje vjeronauk u školama? Takvog članka ustava nema. Kao što nema ni članka ustava kojim se zabranjuje krađa. Ni kojim se zabranjuje silovanje. Ni kojim se zabranjuje prodaja heroina. Naime, vjerovao ili ne, Ustav (kao temeljni zakonski akt neke države) određuje samo načela zakonskog poretka te države, a ta načela se kasnije konkretiziraju zakonima i podzakonskim aktima. Dakle, kada se u ustavu Hrvatska definira kao sekularna država, onda je to načelo, a iz tog načela, primjenom formalne logike, proizlazi da bi vjerske institucije trebali bit odvojene od državnih. Škola je (još uvijek) državna institucija, ergo, vjerskim institucijama nije mjesto u školi. Kužiš? Treba li ti crtat? Citat:
A taj ugovor je, jel' te, neustavan. Barem u nekim svojim djelovima. ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 08-11-07 u 14:56. | ||
| | |
| | #157 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk U tome i je stvar. Ja nisan vidija većeg sofiste u životu od tebe. Ti bi Isusa uvjerija da je on zapravo sotonjara. Objasni baš polako- vjeronauk u školi, jel to kršenje načela ili zakona? I ako je kršenje načela (a ne i zakona), jel to dozvoljeno? |
| | |
| | #158 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Vjeronauk u školi je kršenje Ustava (točnije, načela koje je navedeno u Ustavu). A to, naravno, nije dozvoljeno.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #159 (permalink) |
![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Onda mi reci iz kojeg se to zakona, koji proizlazi iz Ustava RH, može iščitati da je neustavan vjeronauk u školi? A ovo za silovanje i slično... daj,molim te. Da svi idu na vjeronauk, naučili bi te "zakone" tamo, znaš... Malo si si kontradiktoran
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. |
| | |
| | #160 (permalink) |
![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Kažeš, kršenje UStava. Pa kažeš, nije kršenje Ustava, nego zakona koji iz njega proizlaze. PA onda opet kršenje ustava, pa načela Ustava. Vjeruješ da ćeš, upotrijebivši nekoliko pametnih termina, pravnika uvjeriti u nešto što ne postoji? Kažem ti, argumenitraj se, CITIRAJ
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. |
| | |
![]() |
| Tagovi: izbacit, sdp, vjeronauk, vlada |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:47.

Ako vjeronauku nije mjesto u školama, a vlada RH se ugovorom obvezala na održavanje nastave- onda je taj ugovor neustavan i treba ga razvrgnuti.

Nemoj, molim te