Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk u Znanost forumu; Konačno nešto pametno i od SDP-a. Napokon! Kome smeta vjeronauk u školi? Meni. Crkva je odvojena od drž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-10-07, 18:04   #11 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,817
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk

Konačno nešto pametno i od SDP-a. Napokon!

Kome smeta vjeronauk u školi? Meni. Crkva je odvojena od države. A škole su, još uvijek, državne institucije. Prema tome, vjeronauku nije mjesto u školi.

Je li to najveći problem našeg školstva? Naravno da nije. Treba li ga ipak riješit? Treba.

Žalosno je jedino što što se, kao što je Wolf primijetio, pitanje vjeronauka u školama tretira kao sredstvo za prikupljanje predizbornih bodova i što će se javiti ping-pong efekt.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:17   #12 (permalink)
SLIKA BEZ SMINKE RULZ

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 19
Poruka: 837
BITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavan

vjeronauk nikada nije bio obavezan...i mislim da bi trebao ostati u skolama i dalje kao izbor..pa ko voli nek izvoli..
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:25   #13 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Da, ali kakav je to izbor za malo dijete...

Uostalom, čak i kao izborni predmet, vjersko obrazovanje nema što tražiti u državi u kojoj su škole državne a istodobno je religija ustavom odvojena od države. Dakle, takva je situacija neustavna, i samim time nedopustiva.

Nadalje, katolički vjeronauk u državnim školama stavlja u neravnopravan položaj ostale vjerske denominacije.

damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:25   #14 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 3,357
lol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznat

vjeronauk nije obavezan samo što se u srednjim školama može birati između vjeronauka ili etike
'68 - '99 - '08
lol_lol je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:34   #15 (permalink)
women loving misogynist

Nisam ni rekao da je vjeronauk obavezan.

Rekao sam da je protivno ustavu postojanje vjeronauka u državnim školama.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:45   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 09-11-06
Godina: 17
Poruka: 3,357
lol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznatlol_lol će uskoro biti poznat

jasno, dok sam pisao ono ti si postao post prije pa ga nisam ni vidio
'68 - '99 - '08
lol_lol je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:53   #17 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,548
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Ovo je prva tema di sam se složio sa ama baš svim gore navedenim...

bravo ljudi...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 18:56   #18 (permalink)
women loving misogynist

Čekaj, slažeš se i sa time da vjeronauk nikom ne smeta i da treba ostat u školi, i sa time da vjeronauku nije mjesto u školi?

Kako ti je samo to uspjelo?

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 19:01   #19 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,615
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

2 wolf: pa ajd navedi neke stvari koje nisu bas tak dobre u skolstvu pa ih treba mjenjati...Ima ih, ali zbog toga sto se ne spominju se treba prešućivati i ova nebuloza? Nema mi smisla. To je ko da pacijentu koji ima rak i treba umrijet za 3 gdodine ne želiš pomoći ako recimo slomi ruku...I to sve radi stjecanja političkih bodova...
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-10-07, 19:16   #20 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,346
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Čekaj, slažeš se i sa time da vjeronauk nikom ne smeta i da treba ostat u školi, i sa time da vjeronauku nije mjesto u školi?

Kako ti je samo to uspjelo?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: izbacit, sdp, vjeronauk, vlada

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108