| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk u Znanost forumu; Ne mora. Nije moj stav univerzalan, to je moj stav. Ako netko drugi ima drugačije mišljenje, go a head... ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #201 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,420
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Ne mora. Nije moj stav univerzalan, to je moj stav. Ako netko drugi ima drugačije mišljenje, go a head... Pa ja mislim (popljuj me) da se vjernik kao takav ne može uključiti i isključiti kada je to poželjno. Ako si vjernik onda si svugdje vjernik, bilo to u državnoj instituciji, bilo u crkvenoj. |
| | |
| | #202 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,773
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Tako što se pridržava one Isusove "Bogu božje, a caru carevo"... Ako je Isus priznavao autoritet svjetovne vlasti, nije li dao i drugima primjer da ju poštuju?
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #203 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Pa možeš ti bit vjernik i u državnoj instituciji (ko ti brani) ali, kao što već rekoh, to je tvoja privatna stvar. Državna institucija ne smije bit vjerski opredjeljena ni vjerski determinirana, a oni koji tamo rade mogu privatno bit kakvi god žele, katolici, pravoslavni, budisti, animisti, vuduisti...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #204 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,420
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk I dobro di je sad tvoj problem? Slažemo se oko toga, a već sam ti rekla da i druge vjerske zajednice imaju svoj vjeronauk u školi ukoliko se on može ostvariti. Stoga... Ravnopravnost vlada i tu, ali sad je druga priča kaj 90 % djece ide na katolički vjeronauk. |
| | |
| | #205 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk 1. nema ravnopravnosti, ta priča "druga djeca ne žele" je samo mazanje očiju 2. čak i da ima ravnopravnosti (a nema), vjeronauk u državnoj školi je ipak protuustavan. Svaki vjeronauk u državnoj školi, bilo koje vjeroispovjesti, je protuustavan, jer se time krši čl. 41. Ustava
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #207 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Hitac u prazno? ![]()
| | |
| | #209 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 28-10-07
Poruka: 38
![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Citat:
Istina, nisam rekla da je komunjara. Pa ne vjeruju samo komunjare u veliki prasak. Fakat se sramoti kad kaže da možeš biti vjernik van državne institucije. Ono što ti kažeš - vjernik s i svugdje. to je i TEMLJNO NAČELO vjere da se ne isključuješ kada dođeš u svoju radnu sredinu. Vjernik si kada te nije sram prekrižiti se priej jela najavnom mjestu. Kako izvali takvu glupost da može biti praktičan vjernik i biti protiv vjeronauku u crkvi? Gdje je tu praksa? Varijacije Ustava kao takvog su ugovori koji se možda ne slažu s Ustavom, ali nisu zato protuustavne. Usotalom, koja se to stranka zalaže za izbacivanje vjeronauka? Ista ona koja je za legalizaciju lakih droga (ja ne želim da moje dijete na kiosku može kupiti joint), legalizaciju abortusa... Ajme, pa o čemu mi to raspravljamo?
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. | |
| | |
| | #210 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Raspravljamo o stvarima o kojima ti, očito, nemaš pojma. Dakle, pročitaj još jednom članak 41. Ustava kojim sam ti citirao par stranica ranije, pa razmisli malo o svemu tome, a pa se onda vrati ovamo. P.S. Koliko ti uopće imaš godina?
| | |
![]() |
| Tagovi: izbacit, sdp, vjeronauk, vlada |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:37.

pusa

Ako je Isus priznavao autoritet svjetovne vlasti, nije li dao i drugima primjer da ju poštuju?