Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk u Znanost forumu; U ovom slučaju sam na Teicinoj strani. Ne doživljavam vjeronauk u školi kao nešto protuustavno. Mislim da to ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-10-07, 09:32   #51 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,724
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk

U ovom slučaju sam na Teicinoj strani.
Ne doživljavam vjeronauk u školi kao nešto protuustavno. Mislim da to i nije slučaj, samo se naopakim tumačenjem ustava može to tako prezentirati.

Sloboda izbora je omogućena svakome, svakom učeniku, odnosno roditelju, svakoj vjerskoj zajednici. To je neupitno. Kako to tko koristi ili ne koristi njegova je stvar.

Mislim da je ovdje pravo pitanje u stvari: Kome i zašto smeta vjeronauk u školama?

Nikome ne smeta kad djeca borave cijeli dan u učionici obljepljenoj ćiriličnim plakatima i Srpskim ikonama jer u suprotnoj smjeni tu učionicu koriste učenici (dva učenika) koji pohađaju nastavu po tom programu.

SDP bi ukinuo i vjeronauk u crkvama, pa i crkve same.

Ako je vjeronauku mjesto isključivo u crkvi, tjelesnom je mjesto isključivo u sportskim klubovima (a ne da svaka škola još gradi skupe sportske dvorane koje koriste klubovi, nek bude obrnuto).

I mogli bi tako redom.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 14:08   #52 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Ako je vjeronauku mjesto isključivo u crkvi, tjelesnom je mjesto isključivo u sportskim klubovima (a ne da svaka škola još gradi skupe sportske dvorane koje koriste klubovi, nek bude obrnuto).

I mogli bi tako redom.
ne. sport nije odvojen od države, religija jest. ustav RH:

Citat:
Članak 41.

Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.
Citat:
kakva je to spekulacija ili sarkazam? uostalom, to nije ni KP učinila niti je mogla..

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ja mislim suprotno. Zašto?!

Rekoh. Isto kao što ja tvoje argumente mogu samo djelomično razumjeti, tako i ti možeš moje.

Vidim da se i dobrim djelom slažemo.
Ja bi promjenila ustav, ti školstvo. Eto.
to je već drugačije, samo za to je potrebna najprije apsolutna većina za pokretanje promjene, a zatim još jedna apsolutna za usvajanje nacrta i na kraju dvotrećinska većina u saboru da se donese odluka o promjeni. (to je samo saborska procedura, a referendum po meni nema smisla raspisivati za ovo pitanje.

ma sve pet.. gdje bi svijet došao kad bi svi jednako razmišljali..
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 14:30   #53 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,377
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Zašto nisi išao na talijanski i francuski?
Nije ti se sviđala profesorica ili je bilo preteško?
Jesi sigurna da želiš sa mnom raspravu na ovu temu?
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 15:02   #54 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,762
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
U ovom slučaju sam na Teicinoj strani.
Ne doživljavam vjeronauk u školi kao nešto protuustavno. Mislim da to i nije slučaj, samo se naopakim tumačenjem ustava može to tako prezentirati.

Sloboda izbora je omogućena svakome, svakom učeniku, odnosno roditelju, svakoj vjerskoj zajednici. To je neupitno. Kako to tko koristi ili ne koristi njegova je stvar.

Mislim da je ovdje pravo pitanje u stvari: Kome i zašto smeta vjeronauk u školama?

Nikome ne smeta kad djeca borave cijeli dan u učionici obljepljenoj ćiriličnim plakatima i Srpskim ikonama jer u suprotnoj smjeni tu učionicu koriste učenici (dva učenika) koji pohađaju nastavu po tom programu.

I mogli bi tako redom.

Klasika. Čista klasika. Ponekad zaista pomislim da na ovaj forum zalaze Jandroković, Đapić i slična bratija...

I svaki put mi se želudac prevrne kad vidim da netko koristi formulu: onaj tko se ne slaže sa Crkvom je antihrvat odn. Srbin.

Zaista tužno, pogotovo kad to napiše školovan, inteligentan i razuman čovjek. Zaista tužno.

Još je tužnije služit se jefitnim paralelama između vjeronauka i tjelesnog odgoja.

A još je tužnije tvrdit da bi SDP (ili bilo koja druga stranka) ukinula Crkvu.

A najtužnije je pretpostavljati da onaj tko ne želi vjeronauk u državnim školama automatski želi srpske ikone u državnim školama.

Pretpostavljam da ću zbog ovog posta također bit etiketiran antihrvatom, srbočetnikom, jalnuškim diletantom i protivnikom hrvatske samostalnosti, jugonostalgičarem i komunjarom, oficirskim djetetom i đubretom.

A jebi ga, tako je to... Šta ćeš...

No, da odgovorim kome smeta vjeronauk u državnim školama. MENI. Čistom Hrvatu, generacijama unatrag čiste, neokaljane hrvatske krvi. MENI, od roditelja čistih, najčišćih Hrvata, katolika sa svim svetim sakramentima. MENI, diplomiranom pravniku, deklariranom preziratelju Srba i Srbije. MENI, redovnom posjetitelju Thompsonovih koncerata, te još redovnijem pljuvaču turbo-folka. MENI.

A zašto mi smeta? Jer je neustavno. A ako se želimo odmaknut od balkanskog blata i pretvorit u nešto makar nalik pravnoj državi, ustav moramo poštivat.

E pa sad, ako sam zbog ovog gore srboljubac i antihrvat, neka sam.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 16:33   #55 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

opla, imamo jedan demanti:

Milanović: SDP nije protiv vjeronauka u školama
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 16:37   #56 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,762
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

E jebi ga...

A taman smo se baš fino posvađali na ovoj temi.

Šteta. I zbog demantija, i zbog teme.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 18:35   #57 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,724
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

I što sad? Taman sam htio staviti tu vijest, al eto brži ste.

Milanović se predomislio jer je pročitao što smo Teica i ja napisali?

Zašto sad i Milanović podržava "neustavnu" odredbu o vjeronauku u školi?

Pošto je sad rasprava iznenada postala bespredmetna pitat ću Damfiska samo gdje je tko spomenuo hrvatstvo, antihrvatstvo, Thompsona i slične gluposti????
Spomenuo sam jedan u nizu primjera gdje se većina ugrožava od manjine.

Članak 41. Ustava RH u nastavku otprilike kaže da će vjerske zajednice uživati potporu i zaštitu države.
Možda je vjeronauk u državnim školama baš to?

Kako vi tumačite 41. članak koji u prvom dijelu govori o odvojenosti crkve i države?
Na kakvu se tu odvojenost u stvari misli?
Treba li crkva doista biti "država u državi" ili je ona dio naše svakodnevice?

Vi ste zbog te rečenice u Ustavu zaključili da je vjeronauk u školi neustavan.
Mislim da ste u krivu.

Znam ja Damfisk da ovi tvoji reformirani i oni prijašnji nisu uspjeli ukinuti crkvu i vjeru, ali su to htjeli - oni prije, a i ovi sada ne misle puno drugačije samo zbog okolnosti u kojima djeluju znaju da to ne mogu napraviti. Njima crkva ne treba jer su oni ateisti, nevjernici, bezbožnici ...

Ja nisam posjetitelj Thompsonovih koncerata, i nisam srbomrzac.

Sve ovo što sam napisao odnosi se na sve vjere i na sve nevjere (neka ide ili ne ide tko kako hoće). Djeci odnosno roditeljima je ponuđena mogućnost, nije im nametnuta obveza. Istu stvar bih ponudio u srednjim školama po pitanju polaganja vozačkih ispita i nekih drugih sadržaja koje potrebuje velika većina djece.

I još si hrpu bezveznih zaključaka izveo ali eto to si ti taj i takav.

Ostani i dalje takav, ostani svoj, a vjeronauk će ipak ostati u školama ma koliko se mi ovdje natezali i tko god pobjedio na izborima.

Ma stvarno me razočarao taj mladi perspektivni političar. Ovako kvalitetna svađa se bliži kraju zbog njegove neodlučnosti i prevrtljivosti.
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 18:48   #58 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,089
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Damfisk, zaista prejadno da se ti koristiš terminima koje prebacuješ "Crkvenom staležu".

Počevši od toga da su svi u Crkvi "desničarske ustaše", do "vi ste jedini Hrvatine".

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
.
No, da odgovorim kome smeta vjeronauk u državnim školama. MENI. Čistom Hrvatu, generacijama unatrag čiste, neokaljane hrvatske krvi. MENI, od roditelja čistih, najčišćih Hrvata, katolika sa svim svetim sakramentima. MENI, diplomiranom pravniku, deklariranom preziratelju Srba i Srbije. MENI, redovnom posjetitelju Thompsonovih koncerata, te još redovnijem pljuvaču turbo-folka. MENI.
E vidiš ja nemam skoro ni jedan od tih epiteta, a imam ista prava ko ti.
Šta je moje mišljenje manje vrijedno od tvojeg?

Jadno. Nemam riječi.

Zahebi tu tvoju partiju kad već na samom početku njenog nauka padaš na testu.
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 19:28   #59 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-10-07
Poruka: 150
ruzica se izdvaja iz mase

ma nece, sevica ima pravo, danas su rekli da nece, to bi bio pravi kaos medju ljudima, tko vjeruje i zeli neka ide i obavi katolicku krscansku duznost.

eto, u njemackoj, u jednom kraju to tocno znam, gdje su razredi sa mijesanim nacijama , (ima djece stranih nacionalnosti, tko ne zeli na nastavi slusati vjeronauk, moze taj sat setati, odnosno baviti se nekom drugom aktivnosti.
dali je u cijeloj njemackoj to neznam.

ali sigurna sam da nece ukinuti vjeronauk,

i molim vas , ako na mladima svijet ostaje, ne zazivajte opet vjestice.
jako sam tuzna i strah me. ne ponovilo se.

hvala.
ruzica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 21:46   #60 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,639
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Meni jedino nije jasno šta oni misle onda napravit sa vjeroučiteljima u školama kad bi to ukinuli, samo ih izbacit na ulicu i ko ih jebe.

Sva sreća da se to neće dogoditi.

Prijave za CP virtualnu kladionicu - click
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: izbacit, sdp, vjeronauk, vlada

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113