Stranica 1 od 15 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 145

vlč. Sudac ušutkan

Raspravljate o temi vlč. Sudac ušutkan u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Bozanić zabranio vlč. Sudcu propovjedati Jutarnji Nije mi jasno zašto ga žele ušutkati, što je posrijedi? Jel su možda u ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

vlč. Sudac ušutkan

Nije mi jasno zašto ga žele ušutkati, što je posrijedi?

Jel su možda u pitanju njegovi stavovi prema EU i domovinskom ratu koji se kose dobrano sa stavovima vladajuće većine i Kaptola. On je nekako drugačiji od drugih po svojim razmišljanjima i odmah ga se krenulo micati iz javnosti. Nije mi jasno zbog čega i on ne bi imao slobodu govora bez obzira na svoj put i zvanje. Ispada je vlada strah od karizmatičnih ljudi, zar je toliko opasan za jednu instituciju poput crkve?!
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: vlč. Sudac ušutkan

Drugačiji je, drugačije propovjeda, drugačije se odnosi prema ljudima za razliku od večine drugih svečenika, drugačije izgleda, privlači velike mase vjernika, i po samom tome ( pustimo stigme i njegovu unutarnju patnju kojoj je izložen) ne uklapa se u konzervatizam i hijerajhijsku strogost crkve, te je stoga prijetnja crkvenim dužnosnicima i njihovom utjecaju.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

citiram...

Sudac je na kraju seminara pozvao sudionike i ostale pohoditelje da otvoreno svjedoče o svom ozdravljenju, bilo osobno, bilo liječničkim potvrdama, jer time pružaju autentičnu podršku njegovu radu i bude nadu u onima koji su je izgubili. Tom je prilikom i objasnio kako mu prilikom zajedničke molitve spontano dolaze misli o bolestima pojedinih pacijenata koje, kako tvrdi, Bog trenutno liječi. Ova iscjeljenja on slikovito tumači kao da Bog silazi u čovjekovo srce i tako ga ozdravljuje.

U pogledu fenomena koji se vezuju uza nj, treba spomenuti da je u povijesti kršćanstva i Katoličke Crkve zabilježen velik broj nadnaravnih pojava poput levitacije ili lebdenja u prostoru, telekineze ili nefizičkog pomicanja predmeta, telepatije ili misaonog komuniciranja, zatim iscjeljivanja slijepih, gluhonijemih, gubavih, molitvom i polaganjem ruku. Glede crkvenog učenja, poznato je da Crkva pozorno prati takve pojave i svoj sud donosi nakon dugog i strpljivog razmatranja. U slučaju svećenika Sudca već su obavljene temeljite pretrage u rimskoj klinici Gemelli, koje su pokazale da je riječ o psihofizički zdravoj i stabilnoj osobi, a da je stigma u obliku križa na njegovu čelu rezultat zaista natprirodne pojave, neobjašnjive prirodnim zakonima dostupnim suvremenoj znanosti. U svakom slučaju, njegov boravak u Župi sv. Jeronima bio je uistinu iscijeliteljski, obnoviteljski i dar Duha. Prenapučena Crkva, gužve na Princeton Aveniji, ostanak u Crkvi do poslije ponoći te iskrena zainteresiranost ljudi za dublje upoznavanje Boga Isusa Krista, dokazuje kako je ovaj izvanredni događaj i taj izvanredni čovjek bio uistinu dar.

Kad govorim o bolesti, onda ti želim reći da je to jedan jako, jako širok pojam. Najgora bolest je bolest duha, potpuni otpad od Boga, nevjera

I ja volim reći, nikada ne liječim ja, nego liječi Isus Krist i to je istina. On liječi kroz mene, on je taj koji liječi.

Jer sotona ili želi da se o njemu govori, da ga se boji ili želi da svi misle kako njega nema, pa će on slobodno djelovati. I to nas dovodi do stanja u kome danas živimo, da je teško naći egzorcistu, da je teško naći svećenika koji će uistinu pomagati ljudima koji su zaposjednuti ili opsjednuti sa zlim.

Normalno gledanje je biblijsko gledanje, evanđeosko gledanje. Pogledajte koliko posto izvještaja o Isusovom životu govore upravo o tome gdje on istjeruje zlo iz nekog čovjeka, gdje on govori o zlu i sotoni. Reći da sotona ne postoji, to znači biti heretik i ne može mi ni jedan teolog, ni jedan doktor znanosti, pa može on biti ne znam koliko školovan, kad mi kaže da zlo ne postoji, on je za mene neznalica. Taj čovjek još nije u životu naučio ništa, jer je glavu zabio u knjige i nije mu došao čovjek koji ima takve probleme. I kada mu dođe, onda ih šalje psihijatrima. Ja neću reći da ne postoje psihičke bolesti, ali sam duboko uvjeren i iz iskustva govorim da su mnoge psihičke bolesti i mnoge tjelesne bolesti posljedica demonologije. Bolest duha ili bolest zla ili utjecaj zla na dušu i na čovjeka.

Egzorcizam smiju činiti samo svećenici uz dopuštenje crkvenih vlasti. I to svećenici koji su moralni, koji uistinu žive ukorijenjeni u osobi Isusa Krista i koji su svijesni svojih zadaća i poslanja. Kad govorim o zaposjednuću i opsjednuću, ja nisam toliko vrlo, vrlo stručan u tome, ja nisam završio doktorate. Interesantno ne postoji u Katoličkoj crkvi škola za egzorcistu. Ne postoji, to se uči iz prakse. Interesantna stvar, jedan iskusni egzorcista podučava drugoga. No, ono što se zna, opsjednuće bi bilo kada bi zlo bilo u nekom čovjeku. Takvi primjeri su vrlo, vrlo rijetki. To je kao da tražite djetelinu s četiri lista u snopu sijena. To je vrlo rijetko.

Sotona je glup. On uopće ne zna da ga Bog koristi za mnoge pod navodnike “dobre stvari”. I on je u službi Boga. Ne može on bez Boga ništa. I boji ga se.

Vijesti.net - Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?

Nekoliko ljudi iz župe ispričalo je tako novinarima kako su velečasnog Sudca jednom vidjeli ispred crkve - jedan od njih čak se i rukovao s njim - što ne bi bilo nimalo čudno da velečasni u tom trenutku nije meditirao u svom župnom domu, naravno, pred svjedocima. Onda su neki župljani potvrdili da osim dara bilokacije župnik posjeduje i dar levitacije, kako su ga vidjeli gdje lebdi iznad zemlje, dok su se treći pak kleli da su ga čuli kako u transu govori starohebrejskim narječjima.

a+s

prof. Foruma Avatar od korisnika utopija
    Datum registracije
    14-09-08
    Starost
    44
    Poruka
    1,206
    Liked
    0 times

+!
    Bilo bi dobro, da su naveli ime sugovornika s Kaptola i je li on laik ili svećenik.
    Novinari su već odavno daleko od novinarstva.
    Bitna je prodaja vijesti, a ne njihova kvaliteta.
    Često se svodi na manipulaciju, neistinu i laž.
    Jednostavnost, blagost, poniznost i poslušnost su vrline, koje trebaju krasiti svakog katolika.

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

I Isus je bio karizmatičan i okupljao je mase. Vlast mu također zbog toga nije bila sklona.

Sami izvucite analogije.
    Potpisi su za budale.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: utopija Pogledaj Poruke
    +!
    Bilo bi dobro, da su naveli ime sugovornika s Kaptola i je li on laik ili svećenik.
    Novinari su već odavno daleko od novinarstva.
    Bitna je prodaja vijesti, a ne njihova kvaliteta.
    Često se svodi na manipulaciju, neistinu i laž.
    Jednostavnost, blagost, poniznost i poslušnost su vrline, koje trebaju krasiti svakog katolika.
    Slažem se u svezi glede novinarstva, ali ovdje su izvukli bit i dobro su napravili. Demant je došao direktno sa vrha, prema tome možeš sam prosuditi od kuda su došle prvotne informacije.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    14-09-08
    Starost
    44
    Poruka
    1,206
    Liked
    0 times

+!
    Svaka vijest se servira, a ljudi su uglavnom površni i uzimaju ih zdravo za gotovo. Psihologija masa nije strana.
    Kada se iznose vijesti, koje se tiču Crkve, uglavnom budu ciljane, brzoplete i tendeciozne.
    Crkva malokad reagira, a kad bi i htjela reagirati u istom mediju ne dobivaju mogućnost, iako na to imaju pravo.
    Tako je bilo prije, a tako će biti u buduće.
    Ništa novo.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: utopija Pogledaj Poruke
    +!
    Svaka vijest se servira, a ljudi su uglavnom površni i uzimaju ih zdravo za gotovo.
    tako je. pogotovo "dobre vijesti" je li tako

ako nista tip ima interesantno prezime

a+s

Datum registracije
    14-09-08
    Starost
    44
    Poruka
    1,206
    Liked
    0 times

+!
    Neke vijesti su zabilježeni događaji, a neke vijesti žele biti više od informacija tako da ljudi donesu neke zaključke, jer novinari žele stvarati narodnu svijest i njome manipulirati koristeći djelomično istinite podatke, a često se iznosi i potpuna laž. Primjera je mnogo ne samo kod nas, nego u cijelom svijetu.

Uvijek će se naći ljudi, koji razmišljaju svojom glavom i sve uzimaju kritički, ali je mnogo više ljudi, koji se zadovolje samo pročitanom viješću, a ne čitaju "između redaka".
    Zato su intelektualci i Crkva uvijek bili na udaru raznih režima, jer su im bili najveća prijetnja.

Kada govorimo o neposlušnosti u KC-i na ovim našim prostorima onda je najbolji primjer za to "hercegovački slučaj".

Kada su se pojavile stigme kod Padra Pia, Crkva ga je stavila pod strogu medicinsku provjeru i nije imao slobodno kretanje i dodire s vjernicima.
    Crkva ne želi računicu, manipulatore, lažne senzacije, ...
    Bio je poslušan cijelo vrijeme trajanje takvog postupka.
    Poslušnost i poniznost je vrlina svetih.

Sada su važne "crne kronike", spektakli, Hoolywood,...

Koga bi ljudi više slušali:
    - onoga, koji govori o Ljubavi i pomaganju bližnjima ili
    - onoga, koji se na razne načine bori protiv vlasti i razne druge neuobičajene pothvate sumnjivog sadržaja?
    Zadnji Uredio utopija : 16-11-08 u 08:58

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Ah da. Apsolutno se slažem da je pomalo čudno to što Sudac nije mogao držati propovijed, ali...
    On je svećenik katoličke Crkve i poslušnost i poniznost su jedne od vrlina koje treba prvotno imati.
    A onima koji su došli u Crkvu isključivo radi Sudca mogu samo reći da se u Crkvu ne dolazi radi svećenika, nego radi Isusa Krista. Stoga mi nije jasno njihovo razočaranje.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Stranica 1 od 15 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku