Joj, bolje da niš ne pišem, rekoh svoje mišljenje na jednoj temi u svezi glede biblijskih citata.
Raspravljate o temi Zaređivanje žena - argumenti za i protiv u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Ovo je tema moga diplomskog rada. Zanimaju me Vaša stajališta, argumenti, zašto ne dopustiti ili dopustiti ređenje žena u KC. ...
Zadnji Uredio dorina : 10-10-08 u 12:06
stupid is as stupid does
Joj, bolje da niš ne pišem, rekoh svoje mišljenje na jednoj temi u svezi glede biblijskih citata.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Ako sam postavila temu i rekla da me zanimaju mišljenja, onda me zaista i zanimaju argumentirana mišljena.
Radnja je loša ako nije obrazložena i jedna i druga strana![]()
stupid is as stupid does
Ako brijemo u suvremenom svijetu na ravnopravnost onda ravnopravnost u svim segmentima. Po meni je to bezveze da zena ne moze biti svećenik jer je to namjenjeno samo muzjacima. U krajnjem slučaju žene su puno "pitomije" u razmišljanju pa vjerujem da bi crkvena doktrina bila uvelike mekša i pristupačnija prosjecnom covjeku nego što je danas kada je crkva iznimno iznimno kruta, nefleksibilna i agresivna.
No, da se razumijemo, ne mislim samo da zena u crkvi treba imati takav status nego općenito. Što više starim i gledam na široko rijetko vidim da je neka žena zakuhala neko žešću frku općenito. uvijek neki frustrirani stari kmetovi od ljudi....
Ja sam najsretniji čovjek na svijetu
Ne mogu govoriti o argumentima za i protive ređenja žena, jer je to stvar izbora pojedinca, ali smatram da je časna sestra dikriminirana u okviru Crkve s obzirom na položaj svećenika kao muškarca u hijerarhiji i s druge strane, bez obzira što časne govorile, ali biti žena u celibatu, podređena strogo određenom načinu životu je moguće, ali je nametnuto kao kanon ponašanja i nije u skladu s prirodom oko nas, to je trpljenje, pod izlikom žrtve i ljubavi.
....žrtva sam bludnih misli....
Teška tema, nisi uspjela zbrisat od nje?![]()
![]()
Sada ozbiljno, u odnosu na prošlo vrijeme civilizacija se rapidno promijenila.... Žene su dobile pravo glasa, postale su samostalne, neovisne i slobodne da donesu svoje odluke.... S druge strane, mišljenje Crkve nije se mijenjalo i ostalo je uvijek isto.....
Postoje argumenti "za" i "protiv".....
"Za" mogu pravdat argumentom da su žene svugdje ravnopravne te da žene svećenici egzistiraju u drugim vjerama bez problema te da žena svećenik bi dala neki "mekši" ton Crkvi kao dijelu društva......
"Protiv" pak mogu pravdati činjenicom da ženskim svećenikom bi se srušio čitav koncept Crkve a posebno u dijelu odnosa svećenik - časna sestra.... Trebala bi potpuna reformacija nad kojom bi visio Damoklov mač odstupanja od osnove vjere - od Biblije.....
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
evo i mene
"Za" ... da ne ponavljam ono sto su rekli oggy i Loc. ... "meksi" ton
"Protiv" ... znamo koliko mogu pricati...pa misa bi trajala 3 sata![]()
nije stvar u ravnopravnosti. muškarci i žene unutar okvira crkve imaju svoje mjesto i zadaće i ne vidim zašto bi se to mijenjalo i što bi se konkretno time dobilo.