Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Zašto Crkva obezvređuje razvedene? u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: Onemogućavanje ispovijedi i pričesti ostavlja razvedene vjernike u stanju trajnog grijeha Premda su se neki u Crkvi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-03-07, 11:17   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Zašto Crkva obezvređuje razvedene?

Jutarnji.hr

Citat:
Onemogućavanje ispovijedi i pričesti ostavlja razvedene vjernike u stanju trajnog grijeha

Premda su se neki u Crkvi nadali da će uskoro popustiti strogo pravilo i da će se rastavljene osobe (barem pod nekim uvjetima) moći pričestiti, papa Benedikt XVI. u svojoj najnovijoj pobudnici “Sacramentum caritatis” doslovce je zacementirao postojeće stanje, prema kojemu osobe koje nisu dobile crkvenu razrješnicu braka nisu u istom statusu kao i svi ostali, uredno vjenčani. Budući da se pričestiti može samo nakon ispovijedi grijeha, njihovo je stanje, praktički, stanje trajnoga grijeha, koje pogađa mnoge vjernike, koji žive iskreni, istinski i uredan vjerski život, ali im je “jedini grijeh” upravo što su prekršili zavjet neraskidivosti bračne veze.
može mi neko pričat kak je Crkva super danima, ali kad vidim ovakve stvari, nemam ni najmanje sumnje da su totalno u krivu ... a možemo se vratiti i na onaj topic di svećenici ženama govore da trpe nasilje zbog svetosti braka, očito je da najviši crkveni krugovi podržavaju takvo stanje ... što je apsolutna sramota ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 11:32   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,661
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: Zašto Crkva obezvređuje razvedene?

Čuj, nemoj se žaliti Crkvi nego novinarima. Nema šanse da bi uskratili sakrament ikome (možda odrješenje onome tko se ne kaje, što bi bilo po PS-u). Msgr. Eterović je izjavio, a u zadnje vrijeme je bio često kod pape zbog ove pobudnice, da je stav pape/Crkve da sakramenti ne mogu biti sredstvo prisile i kao takvi se ne mogu uskraćivati ikome. Ali novinarima fali malo senzacija pa idu prenapuhivati stvari.
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 11:36   #3 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Čuj, nemoj se žaliti Crkvi nego novinarima. Nema šanse da bi uskratili sakrament ikome (možda odrješenje onome tko se ne kaje, što bi bilo po PS-u). Msgr. Eterović je izjavio, a u zadnje vrijeme je bio često kod pape zbog ove pobudnice, da je stav pape/Crkve da sakramenti ne mogu biti sredstvo prisile i kao takvi se ne mogu uskraćivati ikome. Ali novinarima fali malo senzacija pa idu prenapuhivati stvari.
mda ... nije da su novinari baš ljubitelji istine, više im je stalo do naklade. pošto baš i ne idem u crkvu, ne mogu reći kaj je istina u takvom novinskom napisu. fala na objašnjenju.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 11:42   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,661
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Hehe, n/p. Mada ne znam tko bi normalan išao čitati 140-ak stranica takvog pamfleta.
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 11:46   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

...ma nek si pojedu sve hostije sami ak im to nešto znači!
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 20:22   #6 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Ma seru li da seru
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 09:26   #7 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 22
Poruka: 3,175
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

ja sam isto protiv razvoda, pogotvo zbog djece

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:12   #8 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: fuzija Pogledaj Poruke
pa nije djeci ni zdravo bit u obitelji di se stalno svađaju i di ima hrpa sranja .. razvod je nekad puno bolje rješenje ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:43   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: fuzija Pogledaj Poruke
...razvod nije nešto za što si " za " ili " protiv "..
Odgovori sa citatom
Star 18-03-07, 18:10   #10 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
gollum007 se izdvaja iz mase

..,ok ovisi kakve se ličnosti razvode jer djeca ovako i onako pate nikad im život više nije normalan žive razapeti između stvarnosti i nametnutog načina života koji im uništava psihu pokušavajući se uklopiti u okolinu koja nameće svoje stavove
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, obezvredjuje, razvedene, zas to

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103