imaju pravila po kojima se računa datum i to je to
Raspravljate o temi Zašto se mijenja datum Uskrsa? u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Uskrsni su se događaji Kristova života odvili u okvirima stare židovske Pashe. On je proslavio svoju vazmenu večeru, proživio svoju ...
prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com
imaju pravila po kojima se računa datum i to je to
Evo ti objašnjenje... Ako je mjesečeva mijena lutajuća, samim time je i Uskrs ako prati ovu logiku...Uskrs se od tada slavi u nedjelju koja pada nakon punog mjeseca koji prati proljetnu ravnodnevnicu, ekvinocij. Tako se Uskrs pomiče između 21.ožujka i 25.travnja.
Po mom mišljenju bi bilo malo blesavo da Veliki petak bude u ponedjeljak, Uskrsna nedjelja u srijedu i Cvjetna nedjelja u petak... U prijevodu da Uskrs pada u nedjelju svakih 6 - 8 godina...Po današnjem računanju, Isusov se Veliki petak one godine dogodio 7. travnja, a Uskrs 9.travnja. Taj bi datum bio prikladan za buduće stalno uskrsovanje.![]()
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
tako je, jednostavnije je ovako prilagoditi
mada, ne bi se bunio da bude 2 radna dana umjesto u nedjelju i ponedjeljak![]()
znaci, sve se svodi na izracune, a ne kako zaista treba biti. ako je netko umro i uskrsnuo 7. i 9. travnja ne vidim zasto se ne bi to slavilo na te datume.
naravno, onda se ne bi zvali Veliki petak nego npr. Dan otkupljenja grijeha, ili ne bi bio Uskrsni ponedjeljak nego ''Dan kada treba pojesti sve ostatke od jucer da se na baci''
prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com
pogledaj si temu o kalendarima i zbuni se još više, lunarni kalendari su koma
bolje da se ne zbunjujem jos vise... iovako sam dovoljno zbunjen.
al mi se nekako cini da bi 9. travanj bio zdravorazumski Uskrs. ak je 25.12. Bozic, neovisno o lunarnim kalendarima, ekvinocijima, gaussovom algoritmu,...