Zaratuštranizam je najstarija monoteistička religija.
Židovstvo - nema šanse da živim bez šunke, slanine i kobasica.![]()
Raspravljate o temi Židovstvo u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Evo pošto imamo "islam" "ateizam", pa čak i "jehovine svjedoke" red je da imamo topic o Židovima kao narodu, njihovoj ...
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Zaratuštranizam je najstarija monoteistička religija.
Židovstvo - nema šanse da živim bez šunke, slanine i kobasica.![]()
Meni dosta zanimljiva religija, doduše nikada nisam imao priliku nešto pročitati o toj vjeri.
Zanimljiva mi je iz tog razloga što je uspjela opstati unatoč silnim povijesnim pokušajima istrebljenja tog naroda.
Nisam znao da ih ima tako malo.
Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru.
židovstvo nije vjera usmjerena prema širenju poput kršćanstva ili islama. obzirom na holokaust i sve skupa broj ljudi nije ni mali koliko je mogao biti
Doista zanimljiva religija, pogotovo iz tog razloga što je unatoč svim tim stoljećima diskriminacije ( mnogi su u zabludi jer misle kako je antisemitizam tvorevina Hitlera i njegove genocidne-zločinačke politike, a ne znaju da postoji stoljećima unatrag ) uspijeli očuvati vlastiti jezik, identitet, kulturu, vjeru i sve što ide s time. Impresivan narod; impresivna kultura i izvanredno bogatstvo.
A što se tiče brojke. A čuj, nije baš da je malo Židova u svijetu. Računa se da ih ima negdje 13 milijuna, a maksimum koji sam uspio pričitati jest brojka od 16 milijuna, al' koji je točan podatak, ne bih znao.