Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Dobra stara analogija

Raspravljate o temi Dobra stara analogija u Fotografija forumu, dio Kultura i Zabava foruma; ...bas citam malo tu, i svi nabrijani na digitalce od, ono kaj, 10000 kn...meni osobno malo previse i za pocetak ...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Ulysea
    Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

Dobra stara analogija

...bas citam malo tu, i svi nabrijani na digitalce od, ono kaj, 10000 kn...meni osobno malo previse i za pocetak karijere fotografa. A kako sam ipak umjetnicka dusica i volim da je mokro i da je u rukama i da je crno bijelo, prvenstveno nenabrijano staro i jeftino, al kvalitetno, ima li, imaaa liiii, itko jos tko voli isto...da voli razvlacit film po kupaoni, da mu je stari Zenit zakon, da analogni Nikon je bog bogova, da mjenjanje blende cilj dana.....uglavnom, mislim da je, nezasluzeno, analogija osla u oldtajmere, samo zato jer digitalija nudi svemirske igrickice s kojima mozes hvatat 1000 slicica u sekundi ili kaj ja znam i time potisnula dobru staru fotografiju u ropotarnicu proslih nekih vremena, a izvukla neku novu, obradjenu, dsrl-anu kao jednu jedinu i najbolju...je fora se igrat takvom igrackicom, pogotovo kad znas kako se i igrat s njom, al da ima dusu kad hvatas svijetlo u pol sedam ujutro, pa trazis fokus, pa pazis na pozadine, pa ovo pa ono, a da ne stavis na auto....eh....
    A nekak mislim da bar ljudi koji su voljni i zeljni baviti se fotografijom vide i u jednom i u drugom prednost i mogucnost za izrazavanje. Trenutno me zaokuplja ipak analogno nesto....dakle di ste ljubitelji?!?
    There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality.

V.I.P. Član Avatar od korisnika romano
    Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

Re: Dobra stara analogija

...nisam imao još prilike slikat s analognim sustavom pa ne mogu tvrdit iz osobnog iskustva, ali kažu da digitalija još uvijek za istim zaostaje...dakle, ak je tak, to je sigurno prednost analogije nad digitalijom...na kraju dobiješ bolju fotografiju....

...no mana analognog sustava je što zaista trebaš znat fotkat...jednostavnije rečeno, nije zahvalan za učenje...dok je kod digitalije svaka opaljena fotka odmah dostupna na uvid, pa brže učiš iz svojih pokušaja i pogrešaka, kod analognog sustava to nije tako...nekad prođe i duže vremena dok ne ispucaš cijeli film, pa ga je potrebno i izradit da bi tek onda uvidio da baš i nisi postigao neki rezultat...a to onda usporava i učenje...

...a isto tako činjenica je da i svaki film košta, svako razvijanje košta, bilo kod fotografa bilo samostalno, što nije slučaj kod digitalnog sustava...svako okidanje je besplatno jer je memorija u pravilu nepotrošna...s vremenom onda dođe i do kompeznacije u pogledu skuplje cijene digitalnog sustava...

...nije da imam nešto protiv analognog sustava, naprotiv, ali digitalija je nešto što mi se čini prihvatljivijim za većinu onih koji se žele bavit fotografijom.

Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

Meni drago da se netko ipak oglasio...je, analogno je teze, je da iziskuje malo vise znanja, a bogme i vremena da vidis rezultat, al nekako imam dojam da kad okidas, da okidas kad si ziher sto posto, kad vidis tocno ono sto zelis vidjeti, pa da u tim trenucima ni rezultat ne izostaje koliko god bio nekima mlak i bedast.
    Istina da je lakse s digitalcem u ruci, okines, vidis, brises, okines, sacuvas, obradis...kaj mislis kaj i sama radim, al dosta mi je toga i zelim nesto vise od fotografije na ekranu koju promoviram kao dobru, a zaprav je daleko od mojeg stvaralastva, mojeg rada. Rado bi potrosila i kune na filmove i razvijace, vrijeme na neuspjele pokusaje....al kad dobim onu jednu s kojom cu bit zadovoljna nema vece sretnice od mene...
    Ma stvar je sam rada i zelje za necim drugacijim. Nista drugo. Netko mi kaze da sam idealist. E bit cu! Bas! Svejedno tnx...treba samo raditi cime god....
    There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality.

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

...e ali baš to, da znaš kad ćeš okinuti i kako, iziskuje veliki trud...potrebno je dosta vježbe pa da možeš samo doć, razmotrit situaciju, okinut i odšetat...a upravo je digitalija ta koja tu vježbu jednostavnije omogućava većem broju onih koji se žele bavit fotografijom...da je nema sigurno bi se manje ljudi bavilo fotografijom...lako je onda kasnije, kad već znaš što radiš, a ako imaš želje, prijeći na filmaša...

...a slažem se da je svakako drugačiji i puno bolji filing držati dobru fotku u rukama nego vidjeti istu na monitoru...

Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

Ajd pusti zensko da se muci, vis da ona voli to tako!!!! Zeli sizit i cupat kosu kad ne dobi ono kaj oce i zeli pokusavat i jos i jos....osobno mislim da ljudi u nekim svakodnevnim situacijama bolje zgledaju fotkani analogijom...volim onaj efekt starih crno bijelih filmova ili ceskih filmova iz 70-ih...a to se tak moze dobro uhvatit s jednom starom mrcinom. Bla bla....melj melj....

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

...ma samo ti daj...

...možda ti se i jednog dana pridružim, kad svladam neke stvari kako treba...

...a i volio bi vidjeti te neke tvoje radove....

Akademik Avatar od korisnika HPetrovic1989
    Datum registracije
    26-03-08
    Poruka
    6,575
    Liked
    6 times

Ulysea stavi koju sliku ako se još uvijek baviš analogijom.Znam da je mnogo vremena prošlo od zadnjeg posta,ali ipak...Rado bih vidio neku sliku.
    When your chips are down,and your highs are low...joyride

Lajkaj nas na Facebooku