hum, nije da imaš neki izbor
a imaš sveto trojstvo: sony, canon i olympus
preporučam da uzmeš onog koji dolazi sa punjivom baterijom uključenom u cijenu, ja bi uzeo sony mada nije neka razlika
Raspravljate o temi Fotoaparat za 1 000,00 kn? u Fotografija forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Kupio bih si fotoaparat za oko 'iljadu kuna pa tražim savjete jer znam da ovdje ima pravih znalaca na tom ...
hum, nije da imaš neki izbor
a imaš sveto trojstvo: sony, canon i olympus
preporučam da uzmeš onog koji dolazi sa punjivom baterijom uključenom u cijenu, ja bi uzeo sony mada nije neka razlika
pevec rulzu za te pare
All in all you're just another brick in the wall......
...uf, teško je davat preporuke za ovu klasu fotoaparata jer ispada kao da svaki dan izbacuju neki novi model, a po specifikacijama se malo razlikuju jedan od drugoga...
...osobno nisam pretjerano gledao po kompaktima pa ne mogu ništa navesti iz prve ruke i iskustva, ali na brzinu sam iskopao nekoliko modela koji su u tom cjenovnom rangu...
...canon powershot A580
...canon powershot A590 is
...canon powershot A720 is
...nikon coolpix P5000
...nikon coolpix S210
...e sad, svi navedeni modeli osim zadnjega koriste AA tip baterije, a ja kad bi birao vjerojatno ne bi izabrao fotić s tim tipom baterije...no, to je baterija koja prevladava u tom cjenovnom rangu...možda bi bilo bolje da probaš odvojit mrvicu više para...
...eto, ovo možeš uzeti kao neku smjernicu ali najbolje bi bilo kad bi ti netko dao savjet iz prve ruke...teoretski po specifikacijama ovi modeli se čine ok ali ja zaista ne znam kakvu fotografiju možeš očekivat od njih...
Ma nije tisuća kuna toliko fiksna, al nekako ne vidim razlog za odvajanje puno više novaca za moju zajebanciju.
Nije da i sam nisam gledao što se nudi ali nisam stručnjak i volio bih da mi netko kaže prednosti, mane, iskustva ...
Možda bih volio da su gabariti aparata malo manji, da je zgodan za svakodnevno vucaranje po kojekakvim džepovima i sl.
Za sada vam hvala, nadam se da će biti još prijedloga i savjeta. Sve ću ja to proučiti pa odlučiti.
Zadnji Uredio anthlon : 07-08-08 u 06:28
Ja imam ovakav slican, malo stariji i za ovakvo bezvezno slikavanje mi je skroz dobar (i ti si vidio kakve su slike)
Imaju punjive baterije i kartica nije skupa (cca 150kn 1GB)
Opis proizvoda
Opis proizvoda
E moze i meni savjet...
sto da uzmem za do 4.5k-5k kuna...
canon 400D? ili nesto tako?
Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!
...imam 400D i mogu reć da sam zadovoljan s njime, pa ga mogu i preporučit...funkcije su pregledne i jednostavne, a kućište iako nije magnezijsko, sasvim je solidno...bez problema je izdržao dva mjeseca u ekstremnim uvjetima s visokom vlagom, temperaturom, konstantnim transportima po drndavim cestama, itd, itd...jedina zamjerka mu je što je možda mrvicu prelagan i premali pa što netko ima veće ruke, mogao bi mu biti nezgodniji za fotkanje...no, to ćeš vidjet u dućanu kad ga budeš isprobavao...(a ni kit objektiv mu baš nije nešto, ali za početak je dovoljan...)
...nedavno je izašao i nasljednik 450D no razlika u cijeni od gotovo 1.000 kuna mi se čini prevelikom s obzirom na tih nekoliko poboljšanja koja ima...
...e sad, jako je bitno to za kaj će ti taj fotić koristit...povremena fotkanja ili aktivnije bavljenje fotografijom....slr svijet je zapravo rupa bez dna... ak se aktivnije počneš bavit fotografijom, skužit ćeš da ti fali ovaj objektiv, pa onaj objektiv, pa bljeskalica, pa stalak, pa ovaj filter pa onaj filter, pa sve do ko' zna kakvih perverzija......a sve to košta i to poprilično skupo pa se onih početnih 5.000 kn utrostruči...canon je tu dosta dobar jer ima hrpu kvalitetnih objektiva i druge dodatne opreme koja je lako nabavljiva, ali isto tako je i nikon koji je možda kao sustav mrvicu teže nabavljiv u hrvatskoj...(imao sam se prilike igrati u nekoliko navrata s različitim modelima nikona i siguran sam da bi bio jednako zadovoljan da sam se odlučio za nikonov sustav...)...u zadnje vrijeme ljudi hvale i pentax, sony i olympus ali ja ni jedan model tih sustava nisam probao ali sam vidio odličnih fotki napravljenih s njima...(to je dokaz da fotka zapravo ovisi od fotografa a ne od fotoaparata...
)
...ono kaj je sigurno a i najbitnije je da veći utjecaj na fotku ima objektiv nego što ga ima tijelo...stoga bi bilo kome preporučio da ako kreće s fotografijom a ima limitirana sredstva, nabavu entry level tijela (bilo kojeg sustava) i neki kvalitetniji objektiv...
...e sad sam ga pošteno nadrobio al nadam se da će ti nekaj pomoći...
...molio bi nekog od supermoderatora da ovu temu prebaci u podforum fotografija...hvala...![]()
Ufff hvala za ove informacije..
nego gledao sam za onaj objektiv sto ga dobijes sa 400D i jel on cemu...mislim bar za pocetak dok se ne skupi para za bolji?
Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!