I ja trebam uzeti novi digitalac ali niko da predloži neki!
![]()
Raspravljate o temi Koji novi fotoaparat? u Fotografija forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Imam Nikon D300 i najkasnije za 7-8 miseci bi kupija još jeddnog digitalca. Molim vas dajte prijedloge za aparata, bljeskalicu ...
I ja trebam uzeti novi digitalac ali niko da predloži neki!
![]()
Cannon g9 , meni je super, a nije tako strašno skup, a i uskoro mu nasljednik izlazi G10imati će 14,3 megapiksela, apsolutno dovoljno za sve poluprofesionalne fotografije
Pa izašao je G10, 14.7 MPix nešto manje od 4 kkn. Po meni bolje uzeti rabljeni SLR i naučiti ga koristiti... idioti s obzirom na veličinu CCD-a su samo marketinški trik, koliko god ti slika bila velika, ako stabilizacija, ekspozicija etc. nisu vrhunski imaš samo ogromnu mutnu ili prexsponiranu(ili nešto deseto) sliku.
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
Nisam znao da je G10 izašao! A meni je G9 sasvim ok, znaš li ti neki SLR koji bi bio recimo za početak dobar, sa dva tri normalna objektiva ?? Sony Alpha ili neki drugi. U čovječe evo sad sam vidio ovo
Digitalni SLR : Sony : Hrvatska
A daj ako može mi neko objasniti razliku između SLR-a i DSLR-a?
Modela fotoaparata ima mnogo.Iz koje bi ti kategorioje uzeo fotoaparat?Za sta ti je potreban,da li ti je vazna velicina,baterija...??
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
Je u pravu si ? Malo sam proguglao i skužio da se ne može na SLR-u slikati preko LCD-a, već on služi samo za pregledavanje i uređivanje slika, dok ovi drugi ( DSLR-ovi) imaju malo drugačije zrcala postavljena unutar samog fotoaparata, pa se može slikati i fokusirati i preko LCD-a.
A što se tiče fotoaparata, ne trenba mi ništ' preko 12 Mpxela samo želim da je jednostavan za održavanje i da se mogu i neke profi slike uslikati s njim, što znači da mora imati i dostamanualnih funkcija. Nije mi marka bitna iako Cannon Nikon i Sony preferiram. kompaktni digitalci ne dolaze u obir jer imam već jednog ( osim ako g9 i g10 ne spadaju u kompaktne) e da i mislim da ću kroz 2-3 tjedna raspolagati sa oko 700 Eura ili 5000 kuna. Prijedlozi molim
canon powershot g10 ili powershot sx1 is
nesto od ta 2, bar su meni upala u oko i vjerujem da ce ipak bit g10. manji je i prakticniji a slika bas dovoljna.
koji je vama bolji od ta 2, al objektivno i realno?
pozz.