| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Gastronomija Raspravljate o temi Bevanda ili gemišt u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Bevanda. Uvijek i svugdje. Gemištek je možda prihvatljiv samo za kiseliše, a nikako ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Bevanda ili gemišt | |||
| Bevanda | | 25 | 37.88% |
| Gemišt | | 41 | 62.12% |
| Glasači: 66. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Purger | Re: Bevanda ili gemišt Citat:
Prvo da ti odgovorim na pitanje...od ponuđenog prije ću popit gemišt... A sad imam pitanje...zar mi kontinentalci imamo samo kiseliše ?! Ispričavam se unaprijed ako sam krivo tvoj post protumačio ali ostavlja mi dojam da kod su samo kod vas kvalitetna vina a ostatak države ima kiseliše... ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #12 (permalink) | ||
| Offline | Re: Bevanda ili gemišt Citat:
"Gemištek" nikako nije prihvatljiv samo za kiseliše (kiseliš ovdje kod nas znači da je vino loše) jer je ovdje kod nas "na kontinentu" nekako uobičajeno piti gemište (vino+mineralna voda) s bilo kakvim vinom bilo ono dobro ili loše. Vrhunska vina se svugdje uglavnom isključivo piju čista, a to znači bez dodatka mineralne(gemišt) ili obične vode (bevanda ako sam u pravu) tako da onda vi pijete jednake kiseliše kao i mi samo sa drugačijom vodom. Citat:
Npr. ja proizvodim svoje vino koje je čak bilo na par natjecanja i redovito bilo visoko plasirano i svi koji su ga pili ga hvale tako da sigurno nije "kiseliš", još k tome zagorski kiseliš jer nebi vjerovao proizvodi se u Hrvatskom zagorju a dobro je, a ja ga najviše pijem u gemištima. A gdje su još tu i vrhunska vina iz Zlatne doline (Požega) i ostatka Slavonije i drugog dijela kontinentalne Hrvatske koje se također u većoj mjeri piju u obliku gemišta? Tako da mislim da si pobrkao nešto (ili je opet stvar u različitom riječniku ), gemišt ne znači automatski loše vino, mislim da je ovdje više stvar u navici, s kakvom se vodom koje vino pije ![]() Ograđujem se jedino od ovog gore napisanog i ispričavam ako sam tvoj post krivo shvatio, ako ti kiselišom zoveš malo kiselija vina (a velika je razlika između kiselog i lošeg vina) i ako ti takav okus ne paše ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | ||
| | |
| | #15 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bevanda ili gemišt Kako su svi odmah skočili u obranu enološkog digniteta kontinentalne Hrvatske!!! Dajte ljudi olabavite malo Nije svaka moja rečenica zakamuflirani pokušaj zlog Dalmoša da ocrni ljepotu vašeg kraja.Kad sam rekao "kiseliš" mislio sam na kiselija vina - dakle vina koja u svom sastavu imaju višu razinu kiseline. To ne znači da su ta vina loša ili inferiorna, nego samo da su kiselija. Za moj ukus, mineralna (gazirana) voda ublaži tu kiselost. Ja osobno ne volim izraženu kiselost u vinima. To je vjerovatno stvar navike, jer ovdašnja vina nemaju izraženu kiselost. Ponavljam - to ne znači da su ovde kod mene vina bolja niti da su gore kod vas vina lošija. Loše vino je loše vino, a dobro vino je dobro vino, bez obzira gdje je napravljeno i tko ga je radio. Eto. Je li sad malo jasnije? Ili je možda u mojim riječima opet skrivena neka uvreda zlobnog Dalmoša?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Offline | Re: Bevanda ili gemišt "Zlobni " dalmoš ![]() Ne mislim ja di si zloban , i mislio sam si da ti kiselišom nazivaš kiselija vina , zato sam ti i rekao da je "kiseliš" kod nas pojam za loše vino pa je tvoj post ispao kao uvreda za sva druga vina osim dalmatinskih ![]() Citat:
Ja mogu piti sva vina, i kiselija kontinentalna i ova vaša manje kisela, bitno da se pije ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio Joks : 26-10-06 u 22:39. | |
| | |
| | #19 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bevanda ili gemišt Pa jel' ti dobar plavac ili žlahtina? I šta to znači "za po doma"? Šta, gađaš se vinom po kući?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
![]() |
| Tagovi: bevanda, gemis t |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:12.

), gemišt ne znači automatski loše vino, mislim da je ovdje više stvar u navici, s kakvom se vodom koje vino pije