| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Gastronomija Raspravljate o temi Ćevapi u Zagrebu u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: Petras Meni su najbolji cevapi na tresnjevackom ....mislim da se zove nodilo gril .....čudo Fontana ili ona ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ćevapi u Zagrebu Citat:
Pa onda Stari Kotač, Srbin, Grana... Rubelj je radikalno precijenjen, a isto tako i Čingač....
__________________ May you live in interesting times... | |
| | |
| | #74 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 10-04-09 Lokacija: zg
Poruka: 798
![]() | Re: Ćevapi u Zagrebu meni je kod njega sve sumnjivo......ja i frend neodavno bili na mješanom mesu dupla porcija nas dva bili gladni kada smo to smazali,sramota,ali bitno da dobro zna naplatiti....
__________________ i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................ |
| | |
| | #75 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 26-10-09
Poruka: 13
![]() | U selu Cugovec, pržene papaline kao "meze" uz graševinske gemište. greskom sam u ovaj post ubacio gdje ste zadnji puta jeli vani, umjesto ćevapi: pa ćevapi u Zagrebu, mislim da su najbolji kod Labusa Zadnji Uredio daidza : 26-10-09 u 20:25. |
| | |
| | #77 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-11-07 Lokacija: Kod Mačke
Poruka: 738
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ćevapi u Zagrebu Kod onog nodila na trešnjevci su mi dobri ......
__________________ Nije on, nije on ono sto ti treba,a nisam bogami ni ja...Hoce on, hoce on samo da te skine,a hocu bogami i ja... ![]() Mala ,grda si ko porez |
| | |
| | #78 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Ćevapi u Zagrebu Ako ne znate gdje bi na č'vape! TEST ĆEVAPA 1. Ćevabdžinica: Rubelj - trešnjevački plac i svugdje Cijena: 25 kunića Ćevapi oblik: Kocka Ćevapi okus: Gnjecavi ali fini. Tanušna i bijedna pločica umanjuje dojam. I smrde na sodu. poslije njih se kraljevski podriguje i prdi Luk količina: Premalo Luk okus: Nedovoljno brige, presvjež i neslan Lepinja kvaliteta: Osrednja. Fali duše Lepinja okus: Fina. Klasično. Opći dojam: U biti je Rubelj za ćevape kao i žuja za pivu. Može i gore ali i puno bolje. Bar rade stalno i daju ti vrećicu i čačkalice. Ono što vrijeđa je visoka i neopravdana cijena. Sramota Ocjena: 5 2. Ćevabdžinica: Pečenjarnica 101 - Trešnjevački plac Cijena: 19 kunića Ćevapi oblik: One by one Ćevapi okus: Pretvrdi, solidni, ali nakon dobrog početnog dojma ostaju preplastični Luk količina: Taman tol'ko kol'ko treba Luk okus: Nije dovoljno odstajao. Pravi je tek nakon 4 sata u mlakoj vodi Lepinja kvaliteta: Čisto ulje, falucka pravog mesnog safta Lepinja okus: Dobra. I velika je za ne vjerovat! Opći dojam: Profesionalno ali bez umjetničkog dojma Ocjena: 7,5 3. Ćevabdžinica: Big mama - Kvatrić plac Cijena: 20 kunića Ćevapi oblik: Kompletić 4x4 Ćevapi okus: Mekani, slasni, više okusa mesa istovremeno Luk količina: Nedovoljno Luk okus: Crven, suh, star Lepinja kvaliteta: Dobar dojam, ali nema safta nego samo čisto ulje Lepinja okus: Solidna, hrskava Opći dojam: Vrhunski ćevapi, polusolidan ostatak Ocjena: 8 4. Ćevabdžinica: Zapruđe - plac Zapruđe Cijena: 18 kunića Ćevapi oblik: Pločice male i hrskave kao Kit-Kat Ćevapi okus: Okus faširane mačke, drobe se, mrve, raspadaju i presuhi su Luk količina: Mizerno, narezan na rezance Luk okus: Suh, žalostan, star ko dida od poriluka Lepinja kvaliteta: Premekana, nema korice, poput mahovine Lepinja okus: Vlažna poput močvarnog tla na Floridi Opći dojam: Katastrofa. Negacija biti ustanove, lika, luka, looka i djela ćevapa u somunu kao takvih. Ocjena: 1 5. Ćevabdžinica: Fontana - trešnjevački plac Cijena: 19 kunića Ćevapi oblik: Jedan po jedan Ćevapi okus: Fali začina, suhi, neslani ali imaju okus mesa. Mali poput brabonjaka Luk količina: Presitno narezan, ali ga je dosta Luk okus: Fine, precizne blagoće, svjež, mrvicu neslan Lepinja kvaliteta: Debela, friška, malo preuljena Lepinja okus: Meka i hrustava Opći dojam: Vrlo dobar dojam, papir s logom i adresom, kompletnost Ocjena: 7,5 6. Ćevabdžinica: Strossmayer - Bednjanska 14 Cijena: 25 kunića Ćevapi oblik: Pojedinačno Ćevapi okus: Ukusni, mesnati, dovoljno veliki za dva slasna griza. Čak imaju i malo ljutine Luk količina: Skoro pa dovoljno. Ma serem. Nedovoljno Luk okus: Uparen, neslan Lepinja kvaliteta: Debela, nezapečena, premekana i prevlažna Lepinja okus: Simpa, ali nedorečena Opći dojam: Ogroman problem je što motaju u aluminijsku foliju pa jedeš kuhane ćevape s kuhanim lukom u kuhanoj lepinji. Ocjena: 6 7. Ćevabdžinica: Topeto - Poljička 15 Cijena: 25 kunića Ćevapi oblik: Mini kockice Ćevapi okus: Mekani, nisu loši, ali moraš razdvajat te šugave kockice pa gubiš volju Luk količina: Ima posudicu, rezan na rezance Luk okus: Vrhunski posoljen i odstajao. Premalo ga je Lepinja kvaliteta: Odvratno. Mokro poput Ribafishevih obožavateljica kad ga upoznaju Lepinja okus: Ta vlaga, koja je tako gadna kao da je lepinja provela noć u vrši, ubija svaki okus Opći dojam: Vrlo loše. Ništa za primit se. Ništa opipljivo. Kao žena bez osmijeha. Bljak. Ocjena: 4 8. Ćevabdžinica: Viktorija - Remiza Cijena: 20 kunića Ćevapi oblik: Kocka, kocka, kocka, kockica Ćevapi okus: Fin okus malo čudnog vonja, ali saftno, meko i zasitno. Luk količina: Dovoljno, ali ljepše je kad ti ostane malo viška Luk okus: Standardno dobar, od količine do slanoće i ljutine Lepinja kvaliteta: Izvanredno. I meko a i hrskavo na rubovima. Dovoljno zapečeno Lepinja okus: Svaka čast pekaru. Dođe mi da odem tamo i da ga zagrlim i izljubim. Opći dojam: Iznad prosjeka. Nema detalja koji bi odbijao, a lepinja je fakat da bi je mrtva usta jela Ocjena: 8 9. Ćevabdžinica: Filip - bivša stanica Samoborčeka kod mrzle pive Cijena: 22 kunića Ćevapi oblik: Ponaosob Ćevapi okus: Vrlo fino meso, kompaktno i ukusno s mrrrvicu premalo začina. Nažalost, unatoč naglašavanju, premalo Luk količina: Rezan zbrda zdola Luk okus: Vrlo pitak i ukusan Lepinja kvaliteta: Vrlo kvalitetna iako mrvicu nedopečena i premasna Lepinja okus: Izuzetan dojam popraćen sokom koji je pustio svaki ćevap poimence Opći dojam: Kajmak u plastičnoj čašici ima vizual skorene tetrijebove sperme, al se brzo rastopi, tako da je dojam izvrstan Ocjena: 8,5 10. Ćevabdžinica: City Club Grill (Trovač od milja) - Ilica 125 Cijena: 20 kunića Ćevapi oblik: Kockice Ćevapi okus: Osjeća se drveni ugljen ali isti previše sasuši ćevape koji ipak imaju pristojnu aromu i ukus Luk količina: Miserere mei. Katastrofa. Uvreda. Gulag Luk okus: Rezan okomito i u tragovima. Pretenak za ikakav dojam Lepinja kvaliteta: Mrvu pregnjecava, i puno mrvi premala. Lepinja okus: Dobar toć, ukusan i kvalitetan s mirisom pravog piromanskog dima. Opći dojam: Jezivo male porcije koje se progutaju za najviše 5 minuta. Premalo luka, ali ipak izvrsna aroma roštilja. Ocjena: 6,5 11. Ćevabdžinica: Medvešćak - Branimirova tržnica Cijena: 20 kunića Ćevapi oblik: Pravokutnici Ćevapi okus: Meso ima štiha neke životinje, ali je premlitavo za bilo kakav bolji dojam. Vrhunska količina, ali teta se ispričala da je zaboravila posolit Luk količina: Katastrofalno tanko i okomito. Kao da jedem ono tanko kaj pliva na površini korejske juhe. Luk okus: Presitno za dobru ocjenu Lepinja kvaliteta: Jestiva, malo nedopečena i neslan Lepinja okus: Kajmak spašava stvar iako podsjeća na kajmakovog prijatelja. Nepotpuno Opći dojam: Unatoč ovisnosti i posvećenosti Ribafisha od djetinjstva upravo toj pečenjari (jer je najbliža), nažalost ništa posebno. Za s nogu kad si na placu i to je sve Ocjena: 6 12. Ćevabdžinica: Marinero - Prečko Cijena: 27 + 3 kunića za lepinju Ćevapi oblik: Komadi, masni, debeli, mrcine Ćevapi okus: Najbolje meso u zagrebu, saftno, s mirisom drvenog ugljena Luk količina: Premalo i apsolutno pretanko, ali je ipak crven što se cijeni Luk okus: Usitnjen previše. Kao da je za dinstanje a ne za trenutnu upotrebu. Zmučiš se dok ga uloviš po papiru Lepinja kvaliteta: Zapečenost izvlači, iako je malo zakinuto na kvaliteti brašna Lepinja okus: Veličina oduševljava, i porcija je stvarno zasitna i za većeg karonju Opći dojam: Kad vidite tetu od 120 kila kako s guštom hiće mesinje na vatru, znate da niste pogriješili. Svejedno, bezobrazno skupo Ocjena: 9 13. Ćevabdžinica: Grana - Prečko Cijena: 25 kunića Ćevapi oblik: Komadi, dugi, jako dugi, najduži Ćevapi okus: Meso. Baš meso, a ne nadomjesci. Ipak, trunčicu presuho pa se ne može uživati do ibera. Rezan kako bog zapoveda, ali malo. Pa jel se tu treba štedit, ljudi!? Luk količina: Neka mizerija. Dovoljno za sitog kunića ili umornog zerdava, ali za čovjeka... Luk okus: Jako loše. Kao da su izdubili pet dana stari kruh i nije im ga se dalo duže grijat Lepinja kvaliteta: Ogromna ali sirova. Lepinja okus: Sirova ali ogromna Opći dojam: Čevapi zato dižu stvar daleko iznad prosjeka. Ali svejedno... A Muf mi ih je toliko hvalio. Grana ne radi nedjeljom ni praznikom, ni prije 12, pa sam popizdio dok sam konačno dočekao i taj dan. A 500 metara dalje je ipak jači Marinero Ocjena: 8 14. Ćevabdžinica: Mitnica, prije okretišta na Črnomercu Cijena: 25 kunića Ćevapi oblik: Jako dugi komadi Ćevapi okus: Vrhunsko meso. Ali s mirisom I aromom juneće-svinjskog šarma Luk količina: To nije rezano nego kosano. I pužu bi bilo presitno Luk okus: Nedovoljna veličina komada koji se u usta mora stavit vilicom, umanjuje ocjenu. Suhooo!Lepinja kvaliteta: Bila bi izvrsna da je netko baci na ploču ili prereže. Ali kad je dobiš bjanko!? Lepinja okus: Mala lepinjica ima izvrstan okus, ali nakon što sam je doma stavio u toster Opći dojam: Dakle, sramota. "Uradi sam" ćevapi u somunu, zasebno zamotani ćevapi od lepinje i skalpelom sjeckan luk. Još da su i ćevapi loši. Ocjena: 5,5 15. Ćevabdžinica: Čujić, Horvaćanska / Selska Cijena: 22+3 kunića za lepinju Ćevapi oblik: Komadi kvalitetni Ćevapi okus: Najbolji miris mesa. Osjeti se dim i ugljen. Šteta što su mrvicu nedovoljno sočni Luk količina: Dovoljno, mada skroz čudan - tvrd i suh Luk okus: Savršen oblik i izgled - jedan griz, pol čevapa, komad lepinje i baš toliko luka Lepinja kvaliteta: Pretanka i prevlažna. Ali ne strašno Lepinja okus: Solidno, iako bi se moglo pojesti i boljih u ovom velikom gradu Opći dojam: Fenomenalan okus i miris samih čevapa daje visoku ocjenu, kao i čačkalica i salveta, ali ostatak... Ocjena: 8 16. Ćevabdžinica: Mrvica, tržnica Branimirac Cijena: 20 kunića Ćevapi oblik: Simpatetična kocka Ćevapi okus: Zanimljivo meso s natruhama ovčetine. Zgodno i to je sve Luk količina: Ni za pod zub. Ali nije mi jasno, kiosk im je na placu!? Ako već imaš radno mjesto na 17 metara od vreće luka, onda to i iskoristi! A ne ove rezance podmetat Luk okus: Standard Liege Lepinja kvaliteta: Zadovoljavajuće, iako ništa pretjerano Lepinja okus: Osrednja veličina ali i kvalitetna vlažnost Opći dojam: Solidan dojam. Smještena odmah preko puta Medveščaka, uspjela ga je prestić zbog suvislosti. Ocjena: 6,5 17. Ćevabdžinica: Šport, slastičarna i grill, tržnica Utrine Cijena: 24 kunića Ćevapi oblik: Komadi veći Ćevapi okus: Vrlo sočno i jako ukusno te kvalitetno zapečeno meso Luk količina: Puno mekog, ali dovoljno odstajalog luka da ne peče preveć Luk okus: Mrvicu presitno narezano za priloženu čačkalicu Lepinja kvaliteta: Sočna, saftna, skoro pa i presaftna Lepinja okus: Neizražen okus, i malo prekratko na roštilju Opći dojam: Čiča koji peče mi je na moje simpatične oči dao porciju preko reda. Ali dojam je i ovako sjajan. Ocjena: 8,5 18. Ćevabdžinica: Čingać - Vukomerec 25 Cijena: 30 kunića + 10 za kajmajkuim... Ćevapi oblik: Deset grandioznih zasebnih primjeraka Ćevapi okus: Izvanredan. Osim masom, dominiraju i okusom koji se bazira na pravom mesu! Luk količina: Premalo Luk okus: Dobar i dovoljno slan Lepinja kvaliteta: Fina, meka Lepinja okus: Jako dobro. Profesionalno Opći dojam: Bolesno visoka cijena ćevapa, ali ono što vrijeđa je 10 kuna za porcijicu kajmaka koji uopće nije kajmak nego nekakav zrnasti oblik vrhnja. Jako loše. Čevapi izvrsni kao i lepinja i luk, ali smo čekali 45 minuta. Jes da je lokal velik, ali 45 minuta u subotu u podne... Dakle, bolje od svih kockica, ali 40 kuna + benzin za do Vukomerca... Preveć. Ocjena: 8 19. Ćevabdžinica: Pečenjara Remetinec - dijagonalno prek ceste od zatvora Cijena: 25 kunića + 3 za lepinju + 10 za kajmajkuim... Ćevapi oblik: Deset velikih Ćevapi okus: Miris roštilja, okus hrenovki. Previše su samljeveni, skoro pasirani. Nekako ne daju baš po mesu za ćevape. Luk količina: Idealna. Za konja! Taman. Najviše u gradu Luk okus: Vrhunski. Izrezan na komade idealne veličine - jedan komad, jedan zalogaj! Lepinja kvaliteta: Izvanredna, velika, hrskava, debela, sočna Lepinja okus: Sjajan Opći dojam: 45 minuta čekanja, zbunjen konobar, kajmak koji nije kajmak nego stvrdnuto vrhnje i ubitačna cijena od deset kuna po kuglici. Kao da su se urotili ti ljudi s periferije da su skuplji od centra skoro duplo. Plastičan okus ćevapa, ali luk i lepinja de luxe! Ocjena: 7 20. Ćevabdžinica: Pečenjarnica B3 - Bednjanska 3, prije skretanja za Martinovku nakon podvožnjaka Cijena: 32 kunića, total alarm!!! Ćevapi oblik: Zen grosse Ćevapi okus: Miris dobar, slanoća fina, ali nema dojma. dosta praznine i ne sljubljuju se najbolje s točenim Panom, iako Ribafish jako voli točeni pan. Luk količina: Jako puno. Zakon! Luk okus: Taman kak bog zapoveda! Lepinja kvaliteta: Velika i dobra, ali previše namašćena i bez mirisa mesa Lepinja okus: Jestiv, ali ništa oduševljavajuće Opći dojam: Tete konobarica mi je popravila dan objašnjenjem da mi je jače zamastila lepinju jer je vidjela da sam mrcina, ali osim obostranih simpatija, ništa više me ne privlači zazad u B3. Sorry... Ocjena: 6,5 21. Ćevabdžinica: Cvjetno - Cvjetna cesta 21a (iza studoma i Vjesnika). Cijena: 25 kunadi Ćevapi oblik: Četiri pikulicne kockice, jebale ih kockice Ćevapi okus: Simpatičan. Mrvu iznad prosjeka i donekle vuku na meso Luk količina: Dovoljno Luk okus: Preljut, neslan i suh Lepinja kvaliteta: Suha, sirova, ali jestiva Lepinja: Dobar. Iako nisam 15 dana jeo kruh pa nisam kompetentan... Opći dojam: Neopravdano visoka cijena, jer su tek za debljinu lepinje i miris ćevapa bolji od Rubelja. Tužna atmosfera, bez mjuze i veselja, i ičega da bi se čovjek vratio. Osto sam gladan. Ocjena: 5,5 22. Ćevabdžinica: Vita Pek, Ozaljska 54, preko puta parka Stara Trešnjevka. Cijena: 22 kunića + 5 za kajmak. Ćevapi oblik: Pojedinačni. Ćevapi okus: Slabo. Boja oker cigle. Okus kosane piletine s malo papra. Luk količina: Malo. Jako malo. Pojedeš gornju polovicu lepinje i ode... Luk okus: Dugo bio u vodi, mekan, nježan, slan - za deset! Lepinja kvaliteta: Premasna, nedovoljno pečena, ali i hrskava. Lepinja: Solidno. Nije preveć bijela kao inače u prosjeku. Opći dojam: Ili sam ja navikao da ćevapi budu sivo-crni, ili kod ovih, isprana-cigla-crvenih, nešto ne valja. Meso nije mljeveno nego sažvakano, luka ima za tri zalogaja, a stvar izvlači okus mljackavog luka i fino hrskave lepinje. Kajmak je veličine hračka od gušterice, ali daje neku kakvu-takvu aromu. Jes da mi je blizu doma, ali - ne hvala... Ocjena: 5,5 23: Ćevabdžinica: Beli, Rudeš, na uglu Anine i Rudeške. Cijena: 22 kunislava Ćevapi oblik: Pojedinačni. Ćevapi okus: Solidno ali mrvu presuho. Podsjećaju na one kupovne od Carnexa sredinom osamdesetih. Luk količina: Fali za zadnja dva griza. Luk okus: Fin. Ne preljut i dovoljno sitno nasjeckan da ga ne moram jest ko jabuku. Lepinja kvaliteta: Prhka ali nedopečena Lepinja: Dobar, ali nije bilo dovoljno masti. Opći dojam: Najveća je fora da na meniju tog kioska/ćevabdžinice piše da je normativ 9 ćevapa, s čime se u karijeri još nisam susreo. I bilo ih je devet. Simpatična bakica koristi drugu polovicu roštilja da na njoj peče kestene, a kompletna ocjena je da Beli ne nudi ništa posebno, ali ni da nema prevelike zamjerke. Ocjena: 6 24. Ćevabdžinica: No1, Trešnjevački plac Cijena: 19 pitomih zečeva + 3 za kajmak Ćevapi oblik: Pojedinačno, 10 malih Ćevapi okus: Neloš okus, ali brate, manji su od činčiline piše... Luk količina: 'Nako. Uz štednju u početku skoro pa dosta. Presitno nasjeckano Luk okus: Mrvu presirov i prežestok Lepinja kvaliteta: Da je mrvu veća - eto sreće! Lepinja: Malkice izgorila te ohrskavila i jako masna. Zakon Opći dojam: Prva od tri ćevabdžinice u nizu. Zanimljivo za gledanje dok ih jedna nezainteresirana teta peče a druga pakira. Razmjerno jeftino i fino uz dodatak najboljeg kajmaka u Zagrebu za pišljive tri kune. Još samo da ti se i prije pečenja minimalni ćevapi na očigled ne smanjuju na onoj ploči za pečenje... I jedna teta ima flaster na prstu, što nikad nisam znao cijenit. Fuj. Ocjena: 7 25. Ćevabdžinica: Vrbik, ugao Vrbika I i neke ulice na Z. Cijena: 28 valuta + 6 za kajmak Ćevapi oblik: Pojedinačno, 10 duguljastih - taman za dva griza svaki?Ćevapi okus: Fino, mesno, ali boja ubija - neka varijanta pješčano isprane narančasto-smeđe. Ko zarigani hrastov parket. Luk količina: Izdaja. Perverzija. Laž! Stane u prstohvat Luk okus: Solidne konfiguracije i jačine Lepinja: Saftna, čak presaftna, sirova. Opći dojam: Išo sam s posla nekaj pojest sa žlicom. Ali u radnu subotu ni gablec-tete ne delaju. Pa nas je nos dovukao do drvene kućice, zgodne konobarice i najsporijeg konobara u Hrvatskoj. Čekali smo dvije porcije 43 minute? Tri salvete sam pojeo čekajuć. Preskupo, kajmak fin ali i opet duplo skuplji nego na Trešnjevci, lepinja razmočena a boja mesa kao himen od hijene. A bio sam tako gladan. Ocjena: 6 zbog sporosti, iako možda zasluže 6,5. Ma ne zasluže. 26. Ćevabdžinica: Little Chef, ugao Palić-Pile, Kruge Cijena: 20 ravno + 5 za kajmakčalan Ćevapi oblik: Kockice, jebo vas redenik Ćevapi okus: Mehki, gumeni, fina aroma iako fali čvrstoće i karaktera ukusa Luk količina: Bijeda. Relikvio relikviorum, kako god se to pisalo. Luk okus: Simpatično Lepinja: Jezivo masna i premala Opći dojam: Preporučeno od strane brata blogera Jet Mange, kojem je mali šef vjerojatno u rodu, jer se ćevapi ničim ne ističu. I dalje dobijem fraze kad vidim ćevape u kockici po četiri (ko da dobijem odvojeno sise, ono okruglo okolo koje ne služi ničemu i bradavice), a ni lepinja ni luk nisu ničim oduševili. I čekao sam u firmi sat i pol dostavu. Jedino je cijena prihvatljiva, iako bi po kvaliteti trebala bit oko cca 11,5 kuna. Mamuim. Preporuka - zaobići. Ocjena: 5,5
__________________ mudra izreka |
| | |
![]() |
| Tagovi: cevapi, zagreb |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:29.