Pokazujem rezultate 1 do 10 od 10
Like Tree5Likes
  • 2 Post By aroma
  • 1 Post By karfiol
  • 1 Post By karfiol
  • 1 Post By Joks

GASTROgafovi (tips&tricks)

Raspravljate o temi GASTROgafovi (tips&tricks) u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #1
    Akademik Avatar od korisnika aroma
    Datum registracije
    05-01-11
    Poruka
    4,848
    Liked
    2876 times

    GASTROgafovi (tips&tricks)

    PREKUHANA RIŽA

    Ne bacajte je nego je isušite i iskoristite za juhu.

    MIRIS ZAPALJENOG MESA

    Ukoliko vam meso dobije miris zapaljenosti , pokrijte ga vlažnom krpom.. ona će ublažiti miris.

    PRESOLJENA JUHA?


    ubacite krumpir ili ukapajte malo limunovog soka.
    Pretorian and Joks like this.
    la kukuracha

  2. #2
    Akademik Avatar od korisnika aroma
    Datum registracije
    05-01-11
    Poruka
    4,848
    Liked
    2876 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Slobodno ubacite svoje trikove za gastrogafove
    la kukuracha

  3. #3
    Akademik Avatar od korisnika aroma
    Datum registracije
    05-01-11
    Poruka
    4,848
    Liked
    2876 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Jak miris mesa, posebno divljači u umacima, ublažava džem.
    la kukuracha

  4. #4
    Banned
    Datum registracije
    21-07-11
    Lokacija
    OZ
    Poruka
    2,964
    Liked
    406 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Za uklanjanje mirisa u frizideru, poslije pranja, stavite stangicu vanilije u hladnjak
    aroma likes this.

  5. #5
    Akademik Avatar od korisnika aroma
    Datum registracije
    05-01-11
    Poruka
    4,848
    Liked
    2876 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    vanilija ..da ..ili citrus
    la kukuracha

  6. #6
    Banned
    Datum registracije
    21-07-11
    Lokacija
    OZ
    Poruka
    2,964
    Liked
    406 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Kad lupas jaja, odlomljeni komadic ljuske je najlakse izvaditi iz zdjele sa polovicom ljuske

    U biskvitni kolac kruk itd, dobro je ispasirati pola do cijeli kuhani krumpir. Ispecena masa se nece susiti.

    Kad se radi tijesto sa krumpirom, za njoke, knedle itd, dobro je pomijesati 2/3 brasna i 1/3 krupice(griza).

    U masinu za pranje suda stavi jenom mjesecno zlicu soda bikarbone, stavi masinu da prode kroz puni program pranja, to ce ocistiti cijevi, ventile , pumpu itd.

    Kad peres ves sa Varikinom (amonijom), uhvati kantu dvije ispumpane vode, i proli je kroz sudoper, toalet, umivaonik, kadu
    ta je voda korisna za ciscenje odvodnih cijevi.
    aroma likes this.

  7. #7
    Banned
    Datum registracije
    21-07-11
    Lokacija
    OZ
    Poruka
    2,964
    Liked
    406 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Nemam nista protiv nicije MAME, ni moje ni tvoje.

    Koliko puta cujes" moja mama je to drukcije radila, moja mama ovo, moja mama ono"
    Mame su cesto puta bile vjestije od nas, jer su imale vise vremena,manje novaca,
    U nasoj su ulici (na Tresnjevci) svi poznali sve, bilo je puno mama, i puno zagorenih rucaka i vecera!

    Ne drzi se recwepta, "KKO PIJAN PLOTA",
    ni maminog, ni onoga iz knjige ili novina, ili pak sa interneta
    Ni vlastitog svoga, iz one biljeznice!!

    Recepti su za istrazivanje i experimentiranje. Sastojci se mogu promijeniti prema sezoni a nekada i prema budzetu.
    Ako ne jedes svinjetinu, ah nista nije lose sa govedinom ili janjetinom.
    Upotrijebi zacine, prema vlastitom ukusu, persun, bosiljak, korijander, lako je zamijeniti jedan za drugi.
    Ljuta parika, prema ukusu (narocito ako te od nje pece ispod repa)
    Feferoni su manje ljuti ako ih ocistis od sjemena. Sto sitniji-to ljuci.

    Eto tako, najbolje recepte ces naci na internetu, izaberi onaj recept koji ti odgovara po budzetu i tvojoj vjestini i vremenu sa kojim raspolazes.

    A mozes probati danas jedan, sutra drugi, itd.
    Na koncu konca, najfamozniji restorani su famozni po cinjenici sto imaju "tajne recepte" a ne one od mame. lol

  8. #8
    Banned
    Datum registracije
    21-07-11
    Lokacija
    OZ
    Poruka
    2,964
    Liked
    406 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Priblizava se Bozic, Nova godina. Organiziraj se!

    1.) Napravi listu.
    Napravi listu, planiraj!Tko ce biti u gostima, Sto trbas kupiti, sto ces kuhati, kako ces dekorirati.
    Probaj nove recepte, prije Bozica. Potrosi iz hladnjaka koliko mozes,sve sto nije za praznike, napravi mjesta.

    2.)Party trikovi.
    Napravi shoping za Bozic ranije i na vrijeme.Izbor je bolji, cijene su povoljnije.
    Bozicni shoping ne stavljaj u smocnicu, sve nepokvarljive artikle ostavi negdje u cosku,
    u kartonskoj kutiji ili plasticnom kontejneru. Sve ce biti spremno i pri ruci.
    Racunaj da i ti zelis popiti casu vina, porazgovarati sa gostima,
    Ocisti i usisi 2 tjedna prije, ne ostavljaj veliko spremanje za 2 dana prije praznika. 1 -2 sata prije blagdana biti
    ce dovoljno za malo spremanje. Okiti dnevnu sobusa bozicnim svjetlima, pokojom svijecom, gost nece vidjeti svaki trunak prasine, a kreirati ces bas onu pravu bozicnu atmosferu.
    Imaj spremne vrece za smece, za omote od bozicnih poklona, prazne boce itd.
    Isprzi 2-3 CD sa mjesanom muzikom, sto za veceru, sto za ples. Tako neces morati traziti muziku izmedu 20-tak CD-a,
    gosti i djeca nece traziti sto se njima svida, nece biti ogrebenih diskova.
    Sto god od hrane mozes spremiti i zamrznuti dan dva prije, ucini.

    Na dan slavlja:
    Ako te prijatelji ili clanovi obitelji pitaju, trebas li neku salatu ili kolac, obje rucke to prihvati, smanjiti ces sebi posao.
    Oni ce se praviti vazni i djeliti recepte, a ako zaje**, njih ce ogovarati.
    Samo ne zaboravi pitati sto ce donijeti, tako da ne zavrsis sa 3 grah salate i 4 orehnjace.

    Ne zajebavaj se sa juhicama i serviranjima, stavi stol sa pecenjem, salatama, u jedan ugao, napravi svedski stol.
    Papirnati su tanjuri prihvaceni, neka se svatko sam sluzi, nek uzme sto voli i koliko voli. A kad gotovo
    sa rucakom ili vecerom, papirnate tanjure u onu vrecu, koju smo prije spomenuli.

    Ako dolaze djeca, spremi papirnate case, i na njih u raznim bojama napisi imena djece.
    Kupi puno puno bozicnih naljepnica, one sto se lijepe na cestitke. Neka lijepe, neka se zabavljaju.
    Probaj izbjeci Coca Colu, Sugar Fix je poznati uzrocnik Hiper-aktivnosti. Vocni sokovi su za djecu sasvim u redu.

    Konacno, spremi kontejnere za zamrzavanje, dosta ce mesa, sireva i druge hrane ostati, a to se da kasnije upotrijebiti
    u palacinkama, omletima, sendvicima.

    Dobra zabava.
    Ako se jos sto sjetim, napisati cu.

  9. #9
    Veteran par excellence Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Poruka
    21,571
    Liked
    12300 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    » Super trik: Za najbolji omjer, juhu smrzavajte u plehu za muffine » Index Apetit
    NIJE JEDNOSTAVNO juhu skuhati na točnu količinu tako da se za jedan ručak sve pojede, osim ako ne kuhate za 6-8 ljudi. Inače, gotovo uvijek ostane određena količina. S obzirom da je juha fina i sljedeći dan, ostatci su ukusan i zdrav obrok. Nakon 2 dana, dosta vam je juhe. Zamrzavanje je odlična metoda čuvanja juhe koju se ipak najviše isplati praviti na veće količine. Zamrzavanje juhe u plastičnim vrećicama je ustaljeno ali ne baš jednostavno rješenje. Na stranici thekitchen.com smo našli super trik kako zamrznuti juhu i to na savršene porcije i sadržaj.

    Treba vam pleh za muffine, dakle s malim odvojcima. Evo u čemu je fora. Nemojte brinuti da imate savršenu mješavinu svih sastojaka u svakom odvojku; u redu je ako je u svakome drugačiji sadržaj. Neke napunite gušće, s rezancima i povrćem, druge samo s juhom, treće samo s mesom, po želji.

    Kad juha smrzne, vrlo lako je možete izvaditi iz pleha tako što ćete ga staviti u sudoper kojemu ste dno (možda 2 cm) napunili vrućom vodom. Juha iz odvojaka bi se trebala vrlo jednostavno izvaditi tako što ćete samo lupnuti o dno ili lagano potisnuti nožem. Kapice juhe zatim možete spremiti u plastične vrećice.

    Kad se zaželite juhe, vrlo jednostavno možete kontrolirati količinu koju ćete odlediti, ali i sadržaj. Kombinirajte gušće i rjeđe komade ili ako u kući postoje ljubitelji jednog ili drugog, opet imate super rješenje. Trik je vrlo jednostavan, a lako i brzo udovoljava ukusu svih ukućana.
    aroma likes this.
    jednu čašu držim u ruci, polako je okrećem...

  10. #10
    Veteran par excellence Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Poruka
    21,571
    Liked
    12300 times

    Re: GASTROgafovi (tips&tricks)

    Kako spriječiti tjesteninu da se slijepi?

    Važno je da posuda u kojoj je kuhate bude dovoljno velika te da se tjestenina kuha u dosta slane vode. Važno je i da je ne prekuhate, zato se držite predviđenog vremena kuhanja naznačenog na pakiranju. Nemojte je ispirati nakon kuhanja, a žličicu ulja (po mogućnost maslinovog) dodajte nakon što je skuhana.

    Kako ćete znati je li vino pokvareno?

    Ako je miris vina kiselkast ili buđav (poput mokrih novina), više nije dobro. Ako vino (bijelo ili crno) posmeđi, također više nije preporučljivo.

    Kako začinske biljke održati svježima?

    Osušeni začini nisu isto što i svježi. Da biste začinske biljke održali svježima, tretirajte ih kao rezano cvijeće. Podrežite stabljike, zaronite ih (ili korijenje, ako je biljka još u komadu) u centimetar do dva vode u čašu ili posudu te ih lagano pokrijte plastičnom vrećicom i pohranite u hladnjak (iznimka: bosiljak mora biti na sobnoj temperaturi, ali ne blizu izvora topline). Mijenjajte vodu svakih dan-dva.

    Kako spriječiti plakanje od rezanja luka?

    Što je nož oštriji i tanji, manje ćete plakati. Luk nadražuje oči jer rezanjem oštećujete stanice pri čemu dolazi do kemijske reakcije koja stvara kisele plinove. Oštriji noževi manje će oštetiti stanice i manje ćete plakati. Osim toga možete prvo smrznuti luk u zamrzivaču ili stavite upaljenu svijeću u blizini.

    Kako znati jesu li jaja svježa?

    Svježa jaja su teža i potonut će na dno posude s vodom, gdje će leći na bočnu stranu. Manje svježe jaje potonut će na dno, ali će dno posude dodirivati vehom. Jako loše jaje će plutati.

    Postoji li jednostavan način guljenja češnjaka?

    Češanj položite na dasku za rezanje i omekšajte gnječenjem jačim pritiskom na širu stranu kuhinjskog noža.

    Možete li zamijeniti sodu bikarbonu s praškom za pecivo (i obrnuto)?

    Ne i da. Oba proizvoda pomoći će da se hrana koju pečete podigne, a prašak za pecivo sadrži i sodu bikarbonu. Ali to su dva različita proizvoda. Soda bikarbona može biti gorka, osim ako je u kombinaciji s kiselim sastojkom. Dakle, prašak za pecivo može zamijeniti sodu bikarbonu, iako može promijeniti okus proizvoda. Soda bikarbona ne može zamijeniti prašak za pecivo osim ako se u nju ne doda vinska kiselina (2:1).

    Kako spriječiti kolače da ostanu pretanki?

    Krivac je vjerojatno vaš maslac. Topljenje maslaca u vašoj mikrovalnoj je pouzdan način da kolačići ostanu debljne palačinki. Umjesto toga, neka maslac odstoji na sobnoj temperaturi barem 30 minuta. Da ubrzate proces, izrežite ga na manje komadiće. Trebao bi biti mekan na dodir, ali ne i potpuno rastopljen.

    Magazin.hr
    jednu čašu držim u ruci, polako je okrećem...

Slične Diskusije

  1. Youtube tips & tricks
    By Ive_ri in forum Tutoriali i Trikovi
    Odgovora: 1
    Zadnja poruka: 08-08-11, 12:07
  2. tips & tricks - ubojite icq reklame
    By Pretorian in forum Savjeti i Trikovi XP
    Odgovora: 5
    Zadnja poruka: 28-02-06, 19:58
  3. TIPS & TRICKS: Siemens S45 i ME45
    By Pretorian in forum Mobiteli
    Odgovora: 0
    Zadnja poruka: 27-10-05, 00:24
  4. Tips & Tricks za Siemens SL45
    By Pretorian in forum Mobiteli
    Odgovora: 0
    Zadnja poruka: 27-10-05, 00:19

Lajkaj nas na Facebooku