Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 19
Like Tree8Likes

Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

Raspravljate o temi Kako ostati gladan kod obitelji Kezele u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #1
    Starter
    Datum registracije
    20-10-08
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

    Thumbs down Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Posjetio sam u subotu razvikano seosko imanje obitelji Kezele i ostao gladan!!!

    Bez obzira na sve što piše na njihovim stranicama tamo nema ničega!!! Obična prevara, u 15:30 vikendom u ponudi imaju vino i hladno predjelo koje se mahom sastoji od sastojaka dostupnih u Konzumovim prodavaonicama. Mlitava konobarica kaže."EVENTUALNO MOŽETE DOBITI PODGRIJANE OSTATKE KOTLOVINE, MOŽEMO VAM OSTRUGATI SA KOTLIĆA".
    Nezamislivo! Vikendom ne služe jela iz menija, ne poslužuju ništa po narudžbi, kuhinja ne radi! Meni na stolu samo sakuplja prašinu.....

    Tako oni zamišljaju ugostiteljstvo, seoski turizama-VIKENDOM NEMA HRANE!!!

    Ako tražite zdravu i svježu hranu nikako nemojte potratiti popodne na vožnju od Zagreba do njih kako biste našli prazan tanjur.

  2. #2
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,327
    Liked
    26479 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Citat Pravi autor: Agis Pogledaj Poruke
    Posjetio sam u subotu razvikano seosko imanje obitelji Kezele i ostao gladan!!!

    Bez obzira na sve što piše na njihovim stranicama tamo nema ničega!!! Obična prevara, u 15:30 vikendom u ponudi imaju vino i hladno predjelo koje se mahom sastoji od sastojaka dostupnih u Konzumovim prodavaonicama. Mlitava konobarica kaže."EVENTUALNO MOŽETE DOBITI PODGRIJANE OSTATKE KOTLOVINE, MOŽEMO VAM OSTRUGATI SA KOTLIĆA".
    Nezamislivo! Vikendom ne služe jela iz menija, ne poslužuju ništa po narudžbi, kuhinja ne radi! Meni na stolu samo sakuplja prašinu.....

    Tako oni zamišljaju ugostiteljstvo, seoski turizama-VIKENDOM NEMA HRANE!!!

    Ako tražite zdravu i svježu hranu nikako nemojte potratiti popodne na vožnju od Zagreba do njih kako biste našli prazan tanjur.
    Dobro da sam saznala, već dugo planiram otići tamo. Al pogledati ću još po netu.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  3. #3
    Starter
    Datum registracije
    21-10-08
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

    Thumbs down Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Apsolutno se slažem s Agisom.
    Sir Dragec definitivno nije dovoljan razlog za vožnju do Ivanića!!!!
    Ukoliko niste sigurni da sami možete uloviti vaš ručak u dvorištu Kezelovih, ne upuštajte se u avanturu . Posjet njihovom restoranu nalikovat će na popodnevno čitanje poezije - jelovnika uz tužan pogled na prazan kotlić za kotlovinu......
    I, naravno, kao u svakoj pjesmi, i u njihovom jelovniku ima skrivenih značenja.. Kao npr. "svakodnevno" što znači od utorka do petka.......
    Dobar tek.....

  4. #4
    irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Lokacija
    Amateur's town
    Starost
    39
    Poruka
    12,478
    Liked
    1926 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

  5. #5
    Starter
    Datum registracije
    09-05-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Zbog traženja podataka o imanju Kezele i ovakvih postova morala sam se registrirati i ispričati da nije baš uvijek ovako kao što neki pišu.

    Danas smo imali obiteljsko slavlje na njihovom imanju. Nismo prezahtjevni gosti, ali od takvih imanja tražimo prvenstveno dobru hranu, toplu atmosferu i ponešto aktivnosti. I sve smo to dobili na imanju Kezele.

    Prije obroka počastili smo se njihovim domaćim (prefinim!! ) likerima. Moslavački stol tj. njihova varijanta švedskog stola bio je više nego bogat raznovrsnom hranom koja je sva odreda imala domaći štih, a također je bio i dosta veliki izbor jela za vegetarijance. Napominjem da smo tamo stigli oko 15 sati, a za vrijeme našeg ručka i dalje su stizala svježa jela iz njihove kuhinje. Ponuda nas je oduševila (svakako probati pečenu janjetinu, pirjane mahune s vrhnjem, vegetarijanske odreske od povrća! ). I ponuda slastica bila je jako dobra. Odlučili smo se za savijače i pite.

    Svi djelatnici s kojima smo došli u doticaj izrazito su ljubazni (pozdrav "našoj" Nataliji i teti iz kuhinje koja strpljivo gostima objašnjava sve o jelima koja su u ponudi).

    Djeca su se zabavila jahanjem (striček je morao ponovo osedlati konja za njih jer su malo kasnili, ali nije oko toga radio ni najmanji problem), odbojkom i vožnjom biciklima. Uz nas sve je bilo prepono mladih obitelji s djecom i vladala je jedna krasna opuštena atmosfera.

    Uglavnom, ovo nam je prvi posjet njihovom imanju. Ono što smo doživjeli garantira da ćemo već za 3 tjedna na njemu boraviti ponovo-u istom sastavu te da će nam to imanje postati mjesto za obiteljske proslave.

    Za 15 osoba sa svim jelom, pićem, kavama i aktivnostima taj izlet je koštao 2100 kn. Zaista nije preplaćen jer smo u svakom trenutku imali osjećaj da smo dobrodošli.

  6. #6
    Početnik
    Datum registracije
    26-10-09
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    I a sam "naletio" nenajavljen jedne nedjelje, kasno poslije podne, i nije bilo ničega više za nenajavljene goste, a bilo je za nekoliko društava, koji su već davno završili ručak i sada su se samo zabavljali sa štrudlama i drugim desertima i, naravno gemištima i ponekim "joj ne bi smjela" likerćekom.
    Kod njih se treba najaviti, a najbolji je cjelodnevni boravak, negdje od 10-11 prijepodne, pa do 16-17 sati poslijepodne.Tko previše popije, može i prespavati, pa sutra u Zagreb.

  7. #7
    Starter
    Datum registracije
    09-11-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    nemogu ni opisati koliko suosjećam s pokretačem teme. naime, kad bih ja otvarao topic o tom imanju naslov bio kako preživjeti enormne količine fenomenalne hrane na imanju Kezele.Zapravo toliko me se dojmilo to mjesto da sam čak oraganizirao svoju svadbu tamo koja je trajala drugi dan do cca 19 sati jer većina gostiju nije htjela doma, a domaćini su nas zlifrali iza kuće gdje smo cugali, svirali gitaru i na kraju dobili potpuno besplatnu ručak-večeru.
    Oš divljač, oš šaran na rašljama, oš klasiku poput peke ili kotlovine.....uglavnom gaziona. i da vino je mrak!!!

    samo.......treba imati na umu da se te stvari trebaju organizirati i najaviti. zaboga, ne znam po koliko si seoskih gospodarstava imao prilike ići, ali to nije restoran u koji možeš banuti kad god i tražiti svaku stvar s menija. Tu je brija na frišku i kvalitetnu hranu, na manje više grupna, masovna druženja(makar sam sa ženom znao uletiti u najnormalniju romantičnu shemu).

    Evo iskreno mi je žao da si imao ružno iskustvo s meni tako dragim mjestom i mislim da fakat trebaš dat drugu šansu. Nazovi kao čovjek telefonom pitaj šta se nudi(vidi za šarana na rašljama, meni je to vrh), naruči, dogovori i kao što rekoh pokušaj preživjeti

  8. #8
    V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,494
    Liked
    199 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    slažem se da tamo treba doći najavljen, hrana je jako fina, i cijeli taj etno ambijent je

    izvrsno mjesto za proslave rođendana, manjih svadbi, krstitki..

  9. #9
    Starter
    Datum registracije
    20-04-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Ovo je apsolutno nema veze s onim što sam ja tamo doživio ovaj vikend, a to je fenomenalan posjed sa svim mogućim sadržajima vezanima za selo.
    GLAVNA stvar je u tome da je tamo seoski turizam, ne restoran (bilo tko može otvoriti restoran, ovdje nije restoran u prvom planu - makar je klopa fenomenalna i ubili smo se u njoj - naročito preporučam rakijice i likere, ali i autohtonu sortu Škrlet).
    Možete obići i vidjeti proizvodnju vina, rakija, likera, lavande, vinogradi, domaće životinje, lončarstvo, najveću zbirku originalnih antikviteta vezanih za područje Moslavine, originalne restaurirane kuće npr. iz 1936. godine.
    Ukoliko ste se tamo zaputili samo pojest nešto, onda nazovite i naručite kaj hoćete jesti i nećete se razočarati.

  10. #10
    Starter
    Datum registracije
    13-03-11
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

    Re: Kako ostati gladan kod obitelji Kezele

    Ja sam bila ovaj vikend i uglavnom sam razočarana. Aperitivi (likeri) su tako-tako - malo vodenjasti, rakije su nešto bolje. Maraskin cherry brandy je miljama bolji. Za večeru smo uzeli paštetu za predjelo koja je bila odlična, bistra juha također. Ali tada slijedi razočaranje:
    - pureći odrezak s umakom od vrganja = presuhi komadi puretine, tvrdi kao đon, a umaka od vrganja u tragovima, gotovo da i nema
    - seljačko pečenje = svinjskih rebara NEMA, domaća češnjovka prepreslana, buncek nekakav suh a krvavica bez okusa, lagano bljutava (napominjem da inače sve navedeno obožavam!)
    Sutradan (danas, nedjelja) smo doručkovali vrlo korektan doručak i trebali smo ostati na moslavačkom stolu ali smo ipak odustali.
    Domaćini su bili vrlo ljubazni, u svakom trenutku.
    Tako da eto, moja mišljenja su podijeljena - plus za doručak i ljubaznost domaćina, a minus za razočaravajuću večeru. Mislim da bi Stephan i njegova Jezikova juha imali posla tamo.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku