Stranica 3 od 8 PrvoPrvo 12345678 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 74
Like Tree94Likes

Kuhajmo s tendre

Raspravljate o temi Kuhajmo s tendre u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #21
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Tjestenina "Bijela šuma"

    Za ovaj recept bi vam, po mogućnosti, trebale prave šumske gljive. Ja sam sretna što u ovo doba godine dobijem vrganje, bukovače, lisičarke ili ovaj put, čak i blagve. Ako ništa drugo, ovaj bi recept trebalo praviti s nekim drugim gljivama, a ne šampinjonima. Recept ne može biti jednostavniji za pripremiti, a stvarno je bogat i ukusan. U subotu pravim varijantu s dimljenim lososom i brandyem, pa me zanima kako će se sve to uklopiti.

    sastojci:

    100 g blagvi
    100 g vrganja
    1 dcl bijelog vina
    250 g Mascarponea
    100 g suhe slanine
    250 g tagliatella
    začini

    1. Gljive očistiti ako je potrebno, i narezati ih na komade veličine zalogaja.
    2. Staviti kuhati vodu za tjesteninu.
    3. Slaninu nasjeckati i staviti pržiti. Na to dodati gljive, i kratko popirjati, te zaliti vinom. Za to vrijeme kuhati tjesteninu.
    4. Na kraju u gljive staviti Mascarpone, začiniti po ukusu, te preliti preko kuhane tjestenine.

    Joks, daidza and šuša na kvadrat like this.

  2. #22
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Ljuti krumpir

    Klasičan prilog na neuobičajeniji način.

    sastojci:

    1 kg krumpira
    3 luka
    3 režnja češnjaka
    2 čilija
    300 ml temeljca
    dve limenke pelata ( 800 g )
    4 žlice soka od limuna
    papar
    3 žlice crnih maslina

    Priprema:

    1. Krumpir ogulite, i kuhajte u slanoj vodi dvadeste minuta.
    2. Luk i češnjak oljuštite, luk narežite na kolutove, a češnjak nasjeckajte. Očistite i nasjeckajte čili. Sve to popirjajte na ulju, dodajte trećinu temeljca i zagrijavajte dok ne provrije. Ulijte pelate, sok limuna i preostali temeljac i kuhajte desetak minuta. Posolite i popaprite.
    3. Krumpir promiješajte s umakom, i na kraju posipajte crnim maslinama.
    Joks and daidza like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  3. #23
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Juha od mrkve s korijandrom

    sastojci za 4 osobe:

    500 g mrkve nasjeckane na kockice
    1 krumpir nasjeckan na kockice
    1 glavica luka
    1/2 l povrtnog temeljca
    sok 1 naranče
    ribana korica polovine naranče
    žličica mljevenog korijandra
    sol, papar

    1. Popržiti sjeckani luk na msalinovom ulju.
    2. Dodati mrkvu i krumpir, te kratko propirjati. Zatim ih zaliti temeljcem i kuhati oko 20 minuta.
    3. Skuhanu juhu začiniti solju, paprom, korijandrom, te koricom naranče i sokom naranče, te miksati u blenderu dok ne postane jednolična.
    4. Servirati s krutonima.

    daidza likes this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  4. #24
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Znam da sam ovaj recept stavljala već na forum, ali mi je ovako zagodnije da je sve na istom mjestu.

    Punjene lignje s umakom Romesco

    Sastojci

    1 kg neočišćenih liganja
    2 oguljene rajčice
    1 crvena paprika
    2 češnja češnjaka
    1 luk
    50 g pancete
    120 g krušnih mrvica
    1 dl bijeloga vina

    origano
    bosiljak
    čili u prahu
    majčina dušica
    sol
    papar
    maslinovo ulje

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    90 min

    1. Očistiti lignje i narezati krakove.
    2. Nasjeckati pancetu na sitne kockice.
    3. Očistiti i nasjeckati luk i češnjak.
    4.Na tavici na maslinovom ulju malo popržiti pancetu i luk. Dodati krakiće liganja, i polovicu količine češnjaka, bosiljak i majčinu dušicu. Na kraju umiješati mrvice, sol i papar.
    5.Puniti lignje nadjevom, te ih staviti na protvanj, zaliti s malo maslinova ulja i vode.
    Peći ih na oko 200 stupnjeva Celzijusa dvadeset minuta.
    6.Dok se lignje peku, napraviti umak:

    Nasjeckati rajčice, te ih baciti na maslinovo ulje i zaliti vinom. Pirjati pet minuta.

    Za to vrijeme pripremiti papriku- nasjeckati ju sitno, i onda staviti k rajčicama. Dodati origano i čili u prahu. Posoliti, popapriti.

    Sve skupa pirjati oko 15 minuta.

    Kad umak bude gotov, staviti ga u blender, ako želite da povrće bude skroz sitno.

    Posluživanje

    Poslužiti lignje prelivene umakom, sa salatom i/ili kuhanim krumpirom.


    fat_boy_slim, daidza and Kjaraa like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  5. #25
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    A evo i još jednog receptića

    Nutella cheesecake brownies

    sastojci

    za donju smjesu:

    15 dkg maslaca
    2 jaja
    1 žlica smeđeg šećera
    1 šalica oštrog brašna
    1/4 šalice kakaa
    2 žlice Nutelle

    za gornju smjesu:

    25 dkg Ricotte
    3 žlice smeđeg šećera
    2 jaja
    3 žlice Nutelle

    1. Otopiti maslac, a zatim ga ohladiti.
    2. Miješati maslac, jaja, šećer i Nutellu. Na kraju umiješati brašno i kakao. Sve dobro izmiksati.
    3. Pomiješati Ricottu, šećer, jaja i Nutellu, i dobro izmiksati.
    4. Namastiti i pobrašniti manji kvadratni kalup. Uliti prvu smjesu, preko nje drugu i peći na 170 stupnjeva Celzijusa 40- 45 minuta dok gornja smjesa ne bude čvrsta.

    Zadnji Uredio tendre poison : 03-10-12 u 20:03
    daidza and josipg13 like this.
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  6. #26
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Equilibrium
    Datum registracije
    22-05-09
    Poruka
    2,627
    Liked
    2271 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    pa ne možeš mi to raditi .. kolač sa nutellom
    tendre poison likes this.

  7. #27
    666+999=zlo i naopako Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Lokacija
    za tastaturom
    Starost
    13
    Poruka
    38,454
    Liked
    21551 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    meni su ove lignje za ubiti se
    tendre poison likes this.
    downloading...

  8. #28
    Dark matter Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Poruka
    22,331
    Liked
    26482 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    Citat Pravi autor: Equilibrium Pogledaj Poruke
    pa ne možeš mi to raditi .. kolač sa nutellom
    Mogu :evil smile
    Our job, and it isn’t a job at all—is to enjoy life as we wish it.

    — Charles Bukowski

  9. #29
    charolastra Kick Da PC Champion, Sponge Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Lokacija
    u granapu Sedrenika
    Poruka
    35,153
    Liked
    7262 times

    Re: Kuhajmo s tendre



    nego za ovu juhu, kaže se kondomi
    'Now I am become Death, the destroyer of worlds.'

  10. #30
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Equilibrium
    Datum registracije
    22-05-09
    Poruka
    2,627
    Liked
    2271 times

    Re: Kuhajmo s tendre

    ne bi to smio jesti .. ni kolače, ni nutellu .. ali slab sam karakter

Slične Diskusije

  1. sretan rođendan tendre poison
    By markorakija in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 195
    Zadnja poruka: 21-03-19, 20:01
  2. tendre poison- 8 godina na forumu
    By kale in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 35
    Zadnja poruka: 21-06-16, 09:41
  3. Sretan rođendan tendre poison!
    By daidza in forum Poruke/Čestitke
    Odgovora: 73
    Zadnja poruka: 13-01-14, 17:28

Lajkaj nas na Facebooku