| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Gastronomija Raspravljate o temi Maslinovo ulje u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Koristite li ga u kuhanju? Koliko? Koje? Kako ga nabavljate? Imate li omiljenu marku? Da li ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 23
Poruka: 433
![]() | Re: Maslinovo ulje Citat:
Ista ta jela bez maslinovog ulja nebi ni jela - jednostavno to nije to. Koristim samo domaće ulje, ali da ga ne mogu nabaviti kupovala bi ono od sms-a. ... osim u kuhinji, maslinovo ulje je savršeno za njegu kose i kože...
__________________ "Leti ko lišće što vir ga vije, za let si, dušo, stvorena; za zemlju nije, za pokoj nije cvijet što nema korijena." | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Maslinovo ulje Maslinovo koristim svakodnevno, svježe naravno, nije baš za prženje. Što se tiče marki, uvijek pokušavam nabaviti domaće, mislim da je s Korčule. A kupovno samo talijansko Monini i Bertolli.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 02-06-07 Lokacija: Pula Godina: 29
Poruka: 1,828
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Maslinovo ulje Nezamislivo mi je kuhanje bez maslinovog ulja. Kupujem ga od obitelji koja pravi svoje ulje i koristim ga za pripremu morskih jela, sa tjesteninom, u salate...ma skoro pa cu ga i u desert pocet stavljati ![]() Inace maslinovo ulje podnosi vece temperature od obicnog tako da je preporucljivo i friganje na njemu. Ima specifican okus pa se kontinentalci trebaju nauciti na njega.
__________________ Postoje ljudi koji nam izvade srce i oni koji ga vrate na mjesto. Zbog onog tko nam ga izvadi, ostatak života provedemo trgajući drugima njihova srca...jer nekako moramo ostati živi. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Maslinovo ulje Ne volim ga koristiti za friganje....nije mi drago.... Ali obavezan sastojak moje ishrane, sigurno ga koristim 4-5 puta tjedno... Sve šta kuvam na mediteranski đir, znači sol, papar, konšerva, bijeli luk, mediteranski začini....to mi ne može proć bez maslinovog ulja.... Mrzim ga koristit kada začinjavam nešto kontinentalno, malo vegete (koliko god nekima ovo čudno bilo, vegeta je fenomenalan začin ako se koristi u manjim količinama) mljevene paprike, soli, senfa (senf mi je super kao začin...ali također malo) tada izostavim papar obavezno.... također kad jedem nešto na med. đir salata je uvijek začinjena maslinovim.....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,215
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Maslinovo ulje Citat:
![]() hehehehehehe... malo preseravanja, šta ću, moram... ![]() I ja koristim stvarno puno maslinovog ulja, u sve živo ga stavljam... u svaku verduru pod OBAVEZNO!!! Osim za friganje... iako su neke stvari frigane na maslinovog ulju skroz dobre... riba, recimo... pa čak i neke vrste mesa nisu loše frigane na maslinovom ulju... Recimo, maslinovo ne koristim kod pašta-fažola, kod sarmi, arambašića i tako tog tipa spize... Ali inače uvijek i stalno... P.S. Gof i zubatac nisu za usporedbu. Zubatac je majka... jedino su bolje škarpun (NE škarpina, nego škarpun) i komarča. ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,215
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Maslinovo ulje A jebi ga, ovako ja nisam razumio... ![]() Vidiš da sam pogriješio... bijeli luk = luk (odnosno češnjak) crveni luk = kapula
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Maslinovo ulje Pa normalno.....kapula je kapula....to nema veze s ikakvim lukovima.... ![]() kolko mi se puta znalo desit po kontinentu da me gledaju širom otvorenih usta kada uzimam u dućanu kapulu , a tek sam prije dvi, tri godine naučio da je to zapravo crveni luk....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:26.

, a tek sam prije dvi, tri godine naučio da je to zapravo crveni luk....
ja samo velim da je MENI draži gof...ak je tebi bolji zubatac, neka te.