hajde mačko šuti...napravi tu pitu pa da je i ja probam.
ja volim burek,krompirušu,zeljanicu,ali sirnicu ne.Mogu je pojesti,al to je 1 u godini
Raspravljate o temi Pite u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; Pravi autor: Scorpy Nije to tradicija nego bosanska mistifikacija. I glupost. A što to...
Just be yourself and if people don't like you fuck them
hajde mačko šuti...napravi tu pitu pa da je i ja probam.
ja volim burek,krompirušu,zeljanicu,ali sirnicu ne.Mogu je pojesti,al to je 1 u godini
Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan ga treba stvarati, i braniti.
Izvjesne osobine odbacivati, nove stvarati.
hoću kad napravim zovem te..pa ćeš vidit šta je pita![]()
Prijaznost i uljudnost mogu od prosječne osobe stvorit natprosječnu, dok ravnodušnost i pomanjkanje interesa mogu od natprosječne osobe stvoriti prosječnu.
..pravi je odmah...da mogu odmah sutra za doručak pojesti..ili se ustani ujutro u 5..jer ja doručkujem već oko 7-8
Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan ga treba stvarati, i braniti.
Izvjesne osobine odbacivati, nove stvarati.
pa tko je rekao sad.pa i nemogu sad...trebam tijesto zakuhat...
nemogu sutra..sutra je berba kod mene
Prijaznost i uljudnost mogu od prosječne osobe stvorit natprosječnu, dok ravnodušnost i pomanjkanje interesa mogu od natprosječne osobe stvoriti prosječnu.
nećemo ovdje sad pozivati na burek![]()
Ama koji nered? Red je reći da bur znači savijati, što se odnosi na tijesto. Red je također reći da se u Turskoj tzv. vodeni burek (böreği) pravi sa sirom, konkretno fetom. Kurdski burek (Kürt böreği) nema pak nikakvog nadjeva, jede se sa šećerom. Ali što znaju Turci i Kurdi o bureku, oni su ga samo izmislili.
Dakle, isključivo u Bosni i Hercegovini riječ burek odnosi se na vrstu jela od tijesta napunjenog mesom. Isto jelo sa sirom naziva se sirnica, jelo sa špinatom i sirom jest zeljanica, jelo s krumpirom jest krumpiruša, a sva se nazivaju pitama.
Problem je jedino što ovo nije Bosna. I što Hrvati imaju svoju kuhinju. I svoja imena.![]()
Potpisi su za budale.
onda ću ja štrukle nazivati strudla sa sirom![]()
osobno kod kuće radim dosta krumpirušu.![]()