šta tebi znači normalna količina?
recimo, najočitiji primjer - svaki dan hamburger i prženi krumpirići nije zdravo
Raspravljate o temi Postoji li nezdrava hrana? u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; Pitam se dali postoji išta što bi bilo nezdravo ako se konzumira naravno u normalnim količinama?...
šta tebi znači normalna količina?
recimo, najočitiji primjer - svaki dan hamburger i prženi krumpirići nije zdravo
voda![]()
Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!
coca cola zero... to je izravno ispijanje smeća... iskreno, najobičnija coca cola je zdravija
Bolje desnica nego prknenica!
Ništa više nije zdravo, sve je puno pesticida, dodataka i konzervansa. Truju nas na sve načine.
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
tu si totalno u pravu na svoje oči sam se uvjerio šta sve špricaju po tim njivama i kakvi su to otrovi neke stvari uopće više nejedem poslje toga kao što su npr, dinje lubenice itd.
Dobro ima i toga jer živimo u takvim vremenima, a kako i svi znamo vremena se mijenjaju. Kad slušam starije ljude onda se mislim kako je njima prije puno bolje bilo, jesu živjeli siromašnije i nisu imali puno, ali vjerujem da je bilo puno zdravije. Zato i danas dosta dugo žive stariji ljudi.
Po meni nezdrava hrana je ona koja je tretirana hemikalijama. na primer tretiranje moze biti na njivi, u transportu, preradi, na tezgi, ili je hrana dosla u dodir sa otrovima slucajno. Na primer kupujete voce na pijac a prodavac vam stavlja voce u kesi u kojoj je pre toga pazario neke opasne hemikalije za prskanje voca.
danas ti je sve tretirano kemikalijama, antibiioticima i kojekakvim aditivima. Čak i ono na čemu stoji naljepnica BIO u 80% slučajeva nema veze sa prirodom.
Nedavno sam čitao jedan interesantan članak o tome kako je jedan znanstvenik htio dokazati da se i sa junk foodom može zdravo hraniti i živjeti. Njegova teza je bila da nije bitno ono što jedeš koliko je bitna količina toga što jedeš. Jeo je 40ak dana samo hamburgere, pizze i raznu "brzu" hranu, ali 6 puta dnevno umjerene obroke i krvna slika mu je izgledala bolje poslije eksperimenta nego prije. Čak je i skinuo par kg.
Osobno držim se one da pokušam potrošit više energije ili barem jednako nego što unesem. Jedina formula kako ćete ostat zdravi i koliko toliko vitki.
Vidi taj znanstvenik namerno zeli da ljude obmane, u kom smislu? Pa ovako, moramo rascistiti sta je nezdrava hrana! Ti, kao i ogromna vecina drugih, si naseo na propagandu hemijske industrije da je nezdrava hrana ona koja goji. Medjutim nezdrava hrana je ona koja te truje. Hemikalije u hrani (aditivi, konzervansi, pesticidi, vestacke boje, arome, zasladjivaci itd itd) ne truju odma, to jest za dan dva vec truju tako sto jednostavno ako koristis takvu hemikalijama tretiranu hranu umres ne za dan dva nego za 5, 10, 15 ili 20 godina od raka (kancera), ili neke druge teske hronicne bolesti tipa fijabetes ili slicno. Kontas?