ako treniraš onda ne debljaju
imaš gotove proteine od multipowera, staviš u vodu i mlijeko smućkaš i to je to
Raspravljate o temi Protein shake u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; Trebao bih nabaciti par kilograma,čuo sam da takvi napitci dosta debljaju. Ovo sam našao na netu: Badem 100g Plazma 100g ...
ako treniraš onda ne debljaju
imaš gotove proteine od multipowera, staviš u vodu i mlijeko smućkaš i to je to
Aha...
Kolika je cijena toga ?
Valja li ovaj shake gore?
Ta formula koju si našao je sve samo ne proteinski shake: prije bih rekao ugljikohidratno - masni shake!
Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...
hm...pogledao sam i po onim ljestvicama i piše da imaju ove namirnice dosta proteina...![]()
Vjeruj mi da ćeš od 100 grama skuhane puretine dobit puno više proteina nego od toga shakea.
Ali sad si me zainteresirao. Ajde ako može, nađi tu tablicu (ili je jednostavno prepiši) i daj na forum pa ćmo skupa prokomentirati.
Prehrambene tablice: Meso
evo,to je link...
Da, zanimljivo, proteinski sastoj nije loš, ali postoje dva problema:
1) s time dobivaš i ogromnu količinu masnoća,
2) biodostupnost - to znači koliko se sastojaka koji se nalaze u nekoj namirnici stvarno iskoristi u organizmu. Biodostupnost za meso je visoka, a za voće i povrće niska. Možda si čuo da za istu količinu proteina čovjek mora pojesti i do 100 puta više voća i povrća nego mesa. Naš probavni sustav jednostavno nije građen da tako kavlitetno apsorbira proteine i ugljikohidrate iz voća i povrća. Konkretan primjer: gladan si ko vuk. Koliko puretine ćeš pojesti prije nego se nasitiš, a koliko jabuka bi ti trebalo za to isto?
Postoje pravi kvalitetni proteinski shakeovi, radije uzmi njih. Bademi i orasi su svakako dobra stvar, pogotovo ako ih uzimaš kao dodatak za nadoknadu nezasićenih masnih kiselina.
hm...koji sastojci bi bili dobri uz bademe i orahe???