Stranica 2 od 45 PrvoPrvo 123456712 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 444
Like Tree51Likes

Recepti - lako brzo i efikasno

Raspravljate o temi Recepti - lako brzo i efikasno u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #11
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Tjestenina sa svježim sirom

    500 g tjestenine (fusilla)
    4 jaja
    1 l mlijeka
    250 g svježeg kravljeg sira
    200 ml kiselog vrhnja
    sol
    1 žlica Vegete
    Priprema
    U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
    Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Prokuhajte je, a zatim zapecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 40 minuta.
    Posluživanje
    Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.

    Savjet
    Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.



    Evo jedan prijedlog za ljubitelje pašte
    josipg13 likes this.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  2. #12
    Regularni forumaš Avatar od korisnika bobby_1
    Datum registracije
    17-01-06
    Lokacija
    zagreb
    Poruka
    288
    Liked
    6 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    i kako sad ići na un dijetu???...bravo...super ...

  3. #13
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Ragu od krumpira i hrenovki


    1 kg krumpira
    1 poriluk (bijeli dio)
    40 g maslaca
    1 Kokošja kocka Podravka
    1 žličica Vegete
    mažuran
    lovor
    muškatni oraščić
    2 para hrenovki
    200 ml kiselog vrhnja
    2 žličice Škrobnog brašna Gussnel Dolcela
    1 vezica peršina
    Priprema
    Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice.
    Bijeli dio poriluka dobro operite, narežite na kolutiće i stavite na ugrijani maslac. Kratko ga propirjajte, dodajte narezani krumpir pa sve zajedno pirjajte oko 5 minuta.
    Zalijte toplom vodom tako da prekrije krumpir. Dodajte Vegetu, kokošju kocku, list lovora i malo mažurana. Sve zajedno kuhajte oko 10 do 15 minuta.
    Pred sam kraj kuhanja dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i hrenovke narezane na kolutiće.
    Na kraju dodajte kiselo vrhnje koje ste prije toga izmiješali sa škrobnim brašnom i još vrlo kratko kuhajte.
    Posluživanje
    Pospite nasjeckanim peršinom i posluž
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  4. #14
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    savijača od suhog voća


    8 listova gotovog tijesta za savijače
    Za nadjev:
    50 g suhih šljiva
    50 g suhih smokava
    50 g grožđica
    100 g badema, grubo nasjeckanih
    50 g oraha, grubo nasjeckanog
    50 g pinjola, grubo nasjeckanih
    50 g šećera
    2 Vanilin šećera Dolcela
    200 ml maslinova ulja
    2 žlice suhog bijelog vina
    2 jabuke
    1 žumance
    Za posluživanje:
    šećer u prahu
    Priprema
    Šljive i smokve narežite na manje komadiće, a zatim pomiješajte s grožđicama, bademima, orasima, pinjolima, šećerom, vanilin šećerom, 100 ml maslinova ulja i vinom. Dobivenu mješavinu ostavite neka odstoji oko pola sata.
    Jabuke ogulite i narežite na ploške. Složite po dva lista tankog tijesta i svaki pokapajte vodom, premažite uljem, rasporedite dio nadjeva i savijte tijesto.
    Ponovite postupak s preostalim tijestom. Od navedene količine dobit ćete četiri savijače.
    Stavite ih u namašćen pleh, premažite razmućenim žumancem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
    Posluživanje
    Savijaču od suhog voća poslužite posipanu šećerom u prahu.


    Ekipa želim vam dobar tek, i hvala svima na rep+ i što ste me podržali
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  5. #15
    Radost Europe Avatar od korisnika Lovel
    Datum registracije
    19-05-04
    Starost
    14
    Poruka
    3,604
    Liked
    6 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Još tjestenina pliz. Raznih!

    Ubit ću se od njih za 2 mjeseca
    Show love with no remorse

  6. #16
    Regularni forumas Avatar od korisnika livija
    Datum registracije
    28-02-07
    Lokacija
    Slavonski Brod,Osijek
    Poruka
    317
    Liked
    2 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    I jel ko probao te recepte? pravim samo ako je provjereno i fino
    life goes around

  7. #17
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    budeš li ti tako pravila uvik češ ostati gladna
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  8. #18
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Krosani

    40 g svježeg pekarskog kvasca
    1 žličica šećera
    500 ml mlijeka
    1 jaje
    1 žumance
    3 žlice ulja
    1 margarin (250 g)
    1 žličica soli
    800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
    Za premazivanje:
    1 jaje
    Priprema
    Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
    U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
    Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
    Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
    Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
    Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

    Odlična stvar za nedjeljno naveče s čajem evo ih moja mama sad jede samo s čokoladom
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  9. #19
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Uskrsna pogača

    1,5 kg Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
    narančina korica
    limunova korica
    sol
    2 Vanilin šećera Dolcela
    8 žumanaca
    400 g šećera
    300 g maslaca
    100 g svježega kvasca
    2-3 žlice rakije (lozovače)
    Za premazivanje:
    1 jaje
    kocke šećera
    Priprema
    Izmrvljeni kvasac izmiješajte s malo šećera, malo ugrijanog brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne.
    Preostalo brašno ugrijte i s maslacem sitno razmrvite. U sredini napravite udubljenje i dodajte šećer, žumanca, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i na kraju dignuti kvasac. Prema potrebi dodajte malo toplog mlijeka.
    Umijesite čvršće tijesto i dobro ga izradite te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže 4-5 sati.
    Dignuto tijesto razdijelite prema želji na 3-4 dijela i svaki dio oblikujte u okrugle oblike – sirnice.
    Oblikovane sirnice stavite na pek-papir i pokrivene držite na toplome mjestu dok ne udvostruče volumen.
    Svaku zatim zarežite nožem u tri dublja reza od sredine prema kraju, premažite jajem i pospite grubo tucanim šećerom. Pecite u vrućoj pećnici na 180-200°C oko 45 minuta.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  10. #20
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Punjena teleča prsa
    Za nadjev:
    3 pivska pereca
    250 ml mlijeka
    1 glavica luka
    2 vezice peršina
    200 g bukovača
    50 g maslaca
    ribana limunova korica
    2 žlice limunova soka
    1 žlica Krušnih mrvica Podravka
    2 jaja
    sol
    svježe mljeveni papar
    muškatni oraščić
    50 ml ulja
    timijan
    50-100 ml bijelog vina
    1 žlica Vegete
    Priprema
    Telećim prsima odvojite kosti i suvišnu masnoću pa u meso zarežite džep. (Ovako pripremljeno meso možete naručiti kod mesara.)
    Za nadjev perece narežite i prelijte kipućim mlijekom. Ostavite neka malo dostoje pokriveni. Luk i peršin nasjeckajte, klobuke gljiva narežite na fine trake, a stručke narežite na kockice.
    Na 2 žlice maslaca propirjajte luk, nasjeckani peršin i gljive. Pirjajte oko 5 minuta dok ne ispari tekućina.
    Preostali maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte koricu i sok limuna, namočene perece, razmućena jaja, pripremljene gljive i mrvice. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i Vegetu.
    Nadjenite prsa i pričvrstite otvor. Izvana meso malo posolite. Ulje zagrijte u plehu i dobro popecite meso s obiju strana na jakoj vatri. Zatim u pleh dolijte malo vode i pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat i pol na temperaturi od 200°C. Pred kraj pečenja skinite foliju, zalijte vinom u koje ste umiješali malo timijana.
    Pečena teleća prsa ostavite 15 minuta mirovati, a zatim ih narežite na komade, složite na tanjur i prelijte umakom od pečenja.
    Posluživanje
    Kao prilog ovom iznimno ukusnom jelu možete poslužiti razne vrste svježe salate ili kuhano povrće i pirjane bukovače.


    evo malo za blagdane
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

Lajkaj nas na Facebooku