Stranica 3 od 45 PrvoPrvo 1234567813 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 444
Like Tree51Likes

Recepti - lako brzo i efikasno

Raspravljate o temi Recepti - lako brzo i efikasno u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #21
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Michoteta (salata),
    Specijalitet egipatske kuhinje


    400 g Bjelovarskog svježeg sira (ili gustog jogurta)
    2 luka
    2 krastavca
    2 limuna
    maslinovo ulje


    Opis:
    U zdjeli najprije vilicom ili mikserom izradite sir u kremu, pa ga začinite mješavinom limunovog soka i 6-8 žlica ulja, i ostavite da počiva otprilike pola sata.
    Luk očistite i narežite na sitne komadiće, a krastavce narežite na kockice. Luk i krastavce tada primiješajte siru, začinite solju i paprom i polako promiješajte.
    I ovu lako probavljivu i ukusnu salatu egipatskog porijekla možete poslužiti uz vruće lepinje.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  2. #22
    charolastra Kick Da PC Champion, Sponge Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Lokacija
    u granapu Sedrenika
    Poruka
    35,153
    Liked
    7262 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Citat Pravi autor: Anthony Pogledaj Poruke
    400 g Bjelovarskog svježeg sira (ili gustog jogurta)


    A i tema je odlična, svaka ti čast
    'Now I am become Death, the destroyer of worlds.'

  3. #23
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    najbolji sir viruj mi
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  4. #24
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Sushi od tune (predjelo),
    Specijalitet japanske kuhinje



    Sastojci:
    0.5 kg tune
    2 šalice riže
    ocat
    soja sos


    Opis:
    Svježu tunu nakratko stavite u zamrzivač kako biste je mogli se stvrdnula i kako biste je mogli lakše rezati na fete tanke poput pršuta. Namočite je u octu preko noći. Skuhajte rižu u slanoj vodi. Posudu obložite narezanom tunom i na nju istresite rižu. Dobro pritisnite da se riža poveže. Preokrenite posudu i istresite sadržaj na drvenu platu. Riža se ne smije rastresti jer sushi mora djelovati kompaktno. Reže se na komade i poslužuje sa soja sosom.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  5. #25
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Rezanci s pršutom (predjelo),
    Specijalitet dalmatinske kuhinje



    Sastojci:
    400 g rezanaca
    ribani parmezan

    Za umak:
    150 g pršuta
    350 g rajčica (pelati)
    crveni luk
    mrkva
    ružmarin
    maslinovo ulje


    Opis:
    Očišćenu mrkvu i luk narežite i pirjajte na 3 žlice ulja. Popržite pršut. Dodajte rajčicu, malo posolite (jer je pršut slan). Kuhajte umak pola sata na laganoj vatri.
    Rezance skuhajte u puno osoljene vode i malo ulja, ocijedite i začinite umakom od pršuta te pospi
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  6. #26
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Ledena krema od kestena (desert),



    Sastojci:
    3 jaja
    12 dg sitnog šećera
    2 dl mlijeka
    12 dg kestena
    5 dg badema
    3 žlice maraskina
    5 dg sira od dunja (kotonjade)
    0,25 l tučenog vrhnja
    1,5 dg želatine
    slatko vrhnje


    Opis:
    Izmiješati 3 žumanjka sa 12 dg sitnog šećera. Dodati 2 dl mlijeka i tuči na pari dok ne postane gusto. Ohladiti i izmiješati s 12 dg kuhanih, pasiranih kestena, 5 dg oguljenih, izrezanih badema, 3 žlice maraskina, 5 dg izrezanog sira od dunja (kotonjade), 0,25 l tučenog vrhnja i 1,5 dg rastopljene želatine. Oblik od pudinga obliti hladnom vodom, uliti smjesu, odozgo poravnati žlicom umočenom u maraskino i staviti na led 2-3 sata ili u hladnjak. Kad se skutri, pomno se istresti na tanjur i ukrasiti slatkim vrhnjem.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  7. #27
    Regularni forumas Avatar od korisnika Defakto
    Datum registracije
    31-01-07
    Lokacija
    Ančićev krevet
    Poruka
    97
    Liked
    0 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Desert s bijelom čokoladom i umakom od ružmarina Ružmarin u desertu s bijelom čokoladom, cimetom, lješnjacima – hrabra, profinjena i sofisticirana kombinacija koja ne može proći nezapaženo. Slobodno je servirajte gurmanima i bonvivanima.
    Priprema
    Listiće želatine prelijte hladnom vodom i ostavite stajati oko 10 minuta.
    Želatinu ocijedite, dodajte prošek i uz stalno miješanje otopite na laganoj vatri.
    Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Dodajte naribanu limunovu koricu, cimet, otopljenu čokoladu, vanilin šećer, želatinu s prošekom i mljevene lješnjake.
    Okrugle kalupe obložite prozirnom folijom, premažite uljem i u kalupe stavite pripremljenu kremu. Kalupiće s kremom stavite u hladnjak stajati oko 3 sata.
    U širu tavu stavite šećer i ružmarin. Šećer zajedno s ružmarinom otopite do zlatnožute boje.
    Dodajte vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
    Dodajte još konjak i limunov sok te umak ohladite.
    Posluživanje
    Pripremljenu kremu izvadite iz kalupa, prelijte pripremljenim umakom i poslužite.

    Savjet
    Za pripremu umaka upotrijebite svježi ružmarin, a ako imate, dodajte i nekoliko cvjetića ružmarina.

  8. #28
    Regularni forumas Avatar od korisnika Letipasjegulja
    Datum registracije
    02-02-07
    Lokacija
    NEPOKORENI GRAD
    Starost
    30
    Poruka
    314
    Liked
    0 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    e jel moze nesto sto i mi smrtnici mozemo napravit
    samo rakija.......i Osjecko

  9. #29
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    može prijatelju što bi ti?
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

  10. #30
    dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Anthony
    Datum registracije
    22-10-05
    Lokacija
    ZADAR
    Starost
    36
    Poruka
    2,280
    Liked
    12 times

    Re: Recepti - lako brzo i efikasno

    Rezanci s gljivama

    * 30 dag širokih rezanaca (mogu i tortelini ili ravioli sa sirom)
    * 1 manja glavica luka
    * 3 žlice ulja
    * origano
    * 2 češnja češnjaka
    * 40 dag svježih gljiva (vrganji, mogu i šampinjoni)
    * sol i papar
    * 1 dl bijelog vina
    * 3 dag maslaca (ili margarina)
    * 15 dag svježeg sira
    * 2 dl slatkog vrhnja
    * 1 žumanjak
    * lišće peršina
    * 1 žlica Vegete


    Priprema:

    Gljive očistite i narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Pripremite sve ostale potrebne namirnice. Na ugrijanom ulju popržite luk i gljive, dodajte origano i Vegetu. Zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte češnjak i popaprite.

    Rezance skuhajte u slanoj vodi. Pazite da se ne prekuhaju (al dente, kako bi rekli susjedi Talijani), pa ih ocijedite.

    U širu tavu stavite maslac, tjesteninu, svježi sir, vrhnje izmiješano sa žumanjkom i pripremljene gljive. Sve zagrijte i pospite peršinom.
    "I'm going to make him an offer he can't refuse"

Lajkaj nas na Facebooku