Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Recepti talijanske kuhinje

Raspravljate o temi Recepti talijanske kuhinje u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; ...

  1. #1
    Goc
    Goc je offline
    Regularni forumas Avatar od korisnika Goc
    Datum registracije
    19-02-06
    Poruka
    67
    Liked
    1 times

    Recepti talijanske kuhinje

    Evo i od mene nekoliko recepata meni najdraže talijanske kuhinje:

    Canelloni s gorgonzolom

    Sastojci:



    Za canellone:
    -brašno 0,5 kg

    -jaja 4 kom.


    Za nadjev:

    -svježi kravlji sir 0,5 kg

    -sir parmezan 0,12 kg

    -gorgonzola 0,1 kg.

    -maslac 0,02 kg

    -šafran 0,0006 kg

    -rajčica 0,01 kg

    -sol 0,08 kg

    -papar 0,002 kg



    Priprema:

    Zamijesiti tijesto od brašna,jaja,malo vode i soli na sljedeći način:umijesiti jaja i brašno pokretima usmjerenim od površine prema središtu. Rubove uvijek uvaljajte u brašno da vam se tijesto ne bi lijepilo za prste. Mijesite polako, ali energično, dok ne dobijete cjelovito i vrlo elastično tijesto.Tijesto ostaviti da odstoji.

    Gorgonzolu narezati na komade,staviti u zdjelu i zdrobiti vilicom,dodati svježi kravlji sir,dodati 8 dag. parmezana,malo soli i malo papra.U međuvremenu izvaljati tijesto i izrežite ga na pravokutnike od 10x18 cm. i skuhajte u kipućoj slanoj vodi u količini od 1,5 l.

    Tepsiju u kojoj će se canelloni zapeći premazati maslacem.Canellone napuniti nadjevom od gorgonzole i posložiti jedan do drugog u tepsiju.Posipati preostalim parmezanom i šafranom i staviti zapeći u pećnicu.Kad su su canelloni

    gotovi izvaditi ih van i ostaviti da odstoje par minuta i zatim poslužiti.

    DOBAR TEK!!!

  2. #2
    Goc
    Goc je offline
    Regularni forumas Avatar od korisnika Goc
    Datum registracije
    19-02-06
    Poruka
    67
    Liked
    1 times

    Re: Recepti talijanske kuhinje

    Zapeceni špageti
    (predjelo)

    Sastojci za 10 osoba:
    0,70 kg duge tjestenine špageti
    0,80 kg sira za pizzu
    0,20 kg pršuta
    2 jaja
    0,16 kg maslaca
    0,08 kg naribanog parmezana
    0,08 kg krušnih mrvica

    Priprema:
    • Špagete nemojte skuhati do kraja – neka budu al dente. Začinite ih sa 0,08 kg maslaca.
    • Polovicu kuhanih špageta izlijte u vatrostalnu posudu, dobro ih poravnajte, pa ih prekrijte listićima sira za pizzu i pršutom.
    Tada dodajte preostale špagete u koje ste prethodno umutili 2 jaja,parmezana,sol i papar.
    • Površinu pospite krušnim mrvicama i komadićima maslaca, pa pecite 20 minuta u pećnici koju ste u međuvremenu zagrijali na 220 °C.
    • Izvucite jelo iz pećnice, pustite nekoliko minuta da se prohladi, razrežite u porcije i poslužite.

  3. #3
    Starter Avatar od korisnika Dinko OS
    Datum registracije
    21-06-06
    Poruka
    58
    Liked
    0 times

    Re: Recepti talijanske kuhinje

    Minestrone juha
    Sastojci:
    -maslac 0,05 kg
    -luk 0,15 kg
    -mrkva 0,12 kg
    -celer 0,07 kg
    -poriluk 0,1 kg
    -krumpir 0,18 kg
    -kaša od rajčice 0,2 kg
    -riža 0,2 kg
    -grah 0,15 kg
    -slanina 0,08 kg
    -bosiljak 0,0008 dag
    -1 lovorov list
    -papar 0,002 dag
    -sol 0,06 kg
    -ružmarin 0,006 kg
    -peršin (u listu) 0,03 kg
    -sir parmezan 0,06 kg


    Priprema:
    -U posudu staviti pola maslaca da se otopi,dodati sitno sjeckani luk i slaninu na kockice te ih popirjati na umjerenoj vatri.Kad luk uvene dodati mrkvu,krumpir,celer izrezan na kockice,grah i preostali maslac.Posoliti popapriti i pirjati uz stalno mješanje,dodati ružmarin i lovorov list,zatim dodati kašu od rajčice i preliti vodom.Kuhati sve dok grah ne omekša,dodati očišćenu i opranu rižu.Prije nego što se skine s vatre juha se začini sa isjeckanim bosiljkom,lovorom i peršinom.prije posluživanja ostaviti juhu da odstoji 5 minuta.Posluživanje za 10 osoba:juhu uliti u jušnik,posipati sitno struganim parmezanom.Posluživanje za 1 osobu:juhu uliti u duboki tanjur i posipati sa sitno struganim parmezanom.
    Excalibur
    Sword of the kings
    Take me on your wings
    Back where I belong
    Excalibur

  4. #4
    Starter Avatar od korisnika Dinko OS
    Datum registracije
    21-06-06
    Poruka
    58
    Liked
    0 times

    Re: Recepti talijanske kuhinje

    Špageti na bolonjski način
    Sastojci za 10 osoba:
    -špageti 0,8 kg
    -ulje 0,15 l
    -luk 0,12 kg
    -rajčica (svježa) 0,45 kg
    -svinjsko mljeveno meso 0,5 kg
    -kaša od rajčice 0,08 kg
    -češnjak 0,02 kg
    -bosiljak 0,0006 kg
    -ružmarin 0,0006 kg
    -sir parmezan 0,08 kg
    -papar 0,001 kg
    -sol 0,05 kg

    Priprema:
    -Luk sitno isjeckati na kockice i pirjati na ulju dok ne uvene,dodati mljeveno svinjsko meso i pirjati dok ne ne porumeni uz povremeno dodavanje vode.
    Preliti s vodom i kuhati par minuta te dodati oljuštene rajčice (bez koštica) na kocke.
    Dodati kašicu od rajčice i začiniti s češnjakom,bosiljkom,ružmarinom,soli i paprom.
    Kuhati pola sata i začiniti po potrebi.Špagete skuhati posebno u kipućoj
    slanoj vodi u količini od 1,5 l.Posluživanje za 10 osobablikovati krugove od špageta i posložiti ih na jednu stranu plitice,na drugu stranu preliti umak i posipati ga sitno struganim parmezanom,napraviti dekoraciju od ploški rajčica i listova bosiljka.
    Posluživanje za 1 osobu:špagete oblikovati u krug i staviti na plitki tanjur,preliti umakom,umak posipati sitni struganim parmezanom.
    Excalibur
    Sword of the kings
    Take me on your wings
    Back where I belong
    Excalibur

Lajkaj nas na Facebooku