Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 59
Like Tree1Likes

Riba

Raspravljate o temi Riba u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; A opizdili ovi Dalmatinci po ribi, pa vam eto teme. Koja vam je riba najdraža, akoju ne biste jeli ni ...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Riba

A opizdili ovi Dalmatinci po ribi, pa vam eto teme.

Koja vam je riba najdraža, akoju ne biste jeli ni u ludilu? Kako najbolje pripremiti pojedine vrste ribe i kako vi što pripremate?

Jel vam bolja plava ili bijela? itd. itd.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Re: Riba

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    A opizdili ovi Dalmatinci po ribi, pa vam eto teme.

Koja vam je riba najdraža, akoju ne biste jeli ni u ludilu? Kako najbolje pripremiti pojedine vrste ribe i kako vi što pripremate?

Jel vam bolja plava ili bijela? itd. itd.
    Ebga ja mislio da se radi o horoskopskim ribama.

Komatozne su mi "plave" srdele, papaline i ostale, nikad mi to nije leglo, ali zato zubatac, škarpina & co. su mmmmmmm.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

E, ono što ja mrzim kod ribe su kosti. I to što moja baka koja nam doma kuha nam ne zna pripremiti ribu.

A inače su mi najdraži fileti, pa fino sa začinima i maslinovim uljem u pećnici, i uz to krumpirić pečeni.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,704
    Liked
    23 times

Srdele mrzin ali na bilo koji način spremljene... makar iz zamotaš u pršut, očajne su... grozno... suvo, brašnasto, neukusno... potrošiš četri litre ulja za po kila srdela, i opet ne valjaju...

Generalno plava riba mi je očajna za jest... lokarde, na primjer... debelo, stupasto, neukusno... bljaaaaaak

U principu gradele su majka za ribu... čak i ona malo lošija je na gradele dobra

Iman traume od frganih trlja... dok san bija mali, baka me SVAKI JEBENI PETAK ALI BAŠ SVAKI SVAKI davila sa tin friganin trljama... cila kuća je smrdila u tri pičke materine po friškini i užeglome ulju... ali nema šanse... petak je, triba jist frigane trlje...

Inače, ka neko nepisano pravilo... škarpina se lešaje ili se stavlja u brujet, ugor je samo za brujet, a komarča, zubatac i gof su za gradele

Ostalo - kako ko voli...

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

ufff iman puno drage ribe

amo ovako pokusat razvrstat po par najdrazih

brudet: grdobina, grug(ugor), skarpina

gradele: podlanica(orada/komarca), zubatac, pic, fratar, sarag, skarpina, tuna

leso: mol i pauk drugu ribu mi je stata lesavat.

ima tu pun kurac ribe koju volin poisti, al ne da mi se vise pisat

u globalu mi je draza bila riba od plave, al volin ja sve
    e da zelja mi je uvatiti kirnju i probati ju, nazalost dosad nisan ima prilike ni za jedno od toga :/

ahaha, i ja iman traume od friganih trlja i ne moren ih smisliti

e da i gof je dobar, na gradele, ali i na brudet, i lica na gradele je prva liga
    Zadnji Uredio Sahataba : 10-05-09 u 15:11

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Ja ni pola ovih riba što vi spominjete ne znam.

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

Ribu volin jedino na gradele ili pod pekon...ona kuvanja i to mi je sranje...

bolja : podlanica, fratar, pic i tako ta riba, e da i srdele volin(slane) i lokarde su mi odlicne kad se natope u ulju posli gradelade

gora: skrpina, ugor, salpe, trlje i te splacine

tuna je van kategorije, ona mi je 30% prehranje tako da

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,704
    Liked
    23 times

Nisi nikad proba kirnju? Ma ne seri!!!!!!!!!!!!!!

@ nježni toksin:

Siguran san da znaš i da si jela 99% ovih riba... samo šta se jedna te ista riba drugačije zove u nas i "službeno" (odn. biološki, standardno...)

Komarča, zubatac, gof... to ti je visokokvalitetna (tzv. "oborita") riba i ako si barem jedan put jela u malo bolje ribljem restoranu na obali, garantirano si jela jednu od te tri (a vjerovatno i sve tri) vrste ribe

@ bilder

Tuna... a moga san i mislit da se ti šopaš sa tin sranjen... neke, neka... samo se ti tovi tunon... pa kad ti čuna otpadne, onda će ćeš plakat...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: xarfaxus Pogledaj Poruke

tuna je van kategorije, ona mi je 30% prehranje tako da
    šnicl od tune
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,704
    Liked
    23 times

Šnicel od tune je, po svim normalnim gastronomskim kriterijima, ekvivalent govna niže kalorične vrijednosti

Time se hrane samo Japanci ispranog mozga. I wannabe bilderi.

Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku