Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Gastronomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Gastronomija Raspravljate o temi Riba ili meso u Život i Stil forumu; Ribu od mesa jedino i jedem...šaran mi je možda i najdraže jelo...kad se napravi sa onim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-05-06, 23:27   #21 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,229
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti
Re: Riba ili meso

Ribu od mesa jedino i jedem...šaran mi je možda i najdraže jelo...kad se napravi sa onim mrvicama...
I piletina možda....na roštilju..ovo ostalo ne volim (svinjetina, itd)

Zadnji Uredio Wamp : 30-05-06 u 23:31.
Wamp je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 23:29   #22 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,215
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Maslow
Pod dobre, ali bez njih bi preživio: palamidu, oslića, skušu, pasa, škarpinu, cipla, srdele, papaline, girice, lokarde, salpe, lista, grdobine.. (Možda je neka od riba ovdje nedužno završila zbog loše pripreme)
Škarpina, list, grdobina - to ti definitivno spada u gornji dom po kvaliteti, samo ih treba znat spremit...

A inače ti je podjela uglavnom točna

Doduše, srdela je toliko specifična da ja mislim da ne postoji čovjek koji nije treća generacija ribara a da mu se svidjela srdela... osim eventualno slana srdela koji voli nešto širi krug ljudi...

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 23:34   #23 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

Ja jedino ne volim one girice i papaline Još kad vidim da ljudi jedu i glavu dođe mi da umrem na mjestu
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 23:35   #24 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,320
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: damfisk
Škarpina, list, grdobina - to ti definitivno spada u gornji dom po kvaliteti, samo ih treba znat spremit...

A inače ti je podjela uglavnom točna

Doduše, srdela je toliko specifična da ja mislim da ne postoji čovjek koji nije treća generacija ribara a da mu se svidjela srdela... osim eventualno slana srdela koji voli nešto širi krug ljudi...
Škarpina je za mene presuha riba koja se često servira u hotelima na švedskom stolu. Lista sam jeo više puta na Ugljanu kao ribu koja se suši, pa se priprema kuhanjem u vrijema pustih pošta. Grdobine jeo u Stonu. Za mene je to riba s kozistencijom mesa kao pileći želudac.

Pretpostavio sam da je ovo post o ribi, a možda bi trebalo pisati i o drugim fruta di mare.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 23:55   #25 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Škarpina se sprema na gradele, lešo ili u brudet. Nikako drugačije. I jede se odmah čim se spremi. Po mom skromnom mišljenju (a ja nisam neki poznavalac) škarpina je, uz komarču i zubaca, najnajnajnajbolja riba.
BTW - ako ti je bila suha, isprečena je u pećnici ili u tavi i bez maslinovog ulja, i plus toga je prepečena.
A spremit ribu bez maslinovog ulja je zločin koji bi se trebao kažnjavat visokim novčanim kaznama.

List je odličan pečen u škrovadi (tepsija, protvanj, pleh... razlikovni!!) ali još je bolji - opet - na gradele. I treba se odmah jest.

Grdobina je dobra lešo ili na gradele a može i ispod peke, ali je straaaašno zajebana za spremit, treba bit pravi majstor za spremit grdobinu. Ona je ili fenomenalna ili očajna, a ako se spremi loše onda je stvarno očajna.

P.S. Pretpostavljam da znate šta su gradele

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-06, 00:06   #26 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,280
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Slažem se s tebon, gradele su sveta stvar. Srdele se, primjerice, jedino i mogu ist sa gradela, sve ostalo je ništa...
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-06, 00:12   #27 (permalink)
women loving misogynist

Ma srdele su zajebane skroz... ko nije na na njih naviknut, nikako mu se ne mogu svidit. Meni su drage jedino slane, druge nikako.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-06, 00:13   #28 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Pa naravno da znamo što su gradele.
Imamo to i mi u Slavoniji:
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-06, 00:16   #29 (permalink)
Nježni predator

A ovo ti je šokački pentagon.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-05-06, 00:18   #30 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
Pravi autor: Maslow
Pa naravno da znamo što su gradele.
Imamo to i mi u Slavoniji:
Jebate led? Šta je to? Gradele za ispeć prasca u komadu? Pa to još nisan vidija?

Svaka čast

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: meso, riba

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Programi za Siemens S25 i S35 Kristijan Mobiteli 0 26-10-05 23:28
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 19:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108