Moram priznati da ju baš ne koristim, niti sam preveliki ljubitelj. Više volim ubaciti začine koji mi legnu uz neko jelo nego ovako mix koristiti.
Raspravljate o temi Vegeta u Gastronomija forumu, dio Život i Stil foruma; Nema ova tema nikakve veze s menadžersko-političkim aferama koje trenutno potresaju Podravku. Ovo je čisto gastronomska tema o Vegeti, jednom ...
Moram priznati da ju baš ne koristim, niti sam preveliki ljubitelj. Više volim ubaciti začine koji mi legnu uz neko jelo nego ovako mix koristiti.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Vegeti slatkoću daje natrijev glutaminat(kojega ima u pokosnici kod kosti - zato je slatko oglodati kosti od pečenja), a dominirajuću aromu joj daje ljupčac, začinska biljka koju mnogi ne poznaju, pa ga neki i zovu vegeta.Ostale stvari su sitno mljevena sol i mljeveno, dehidrirano povrće, jasno, u omjerima koji su recept pokojne ing.Barti i koje Podravka čuva kao tajnu.Nije nemoguće približiti se okusu Vegete, ali je gotovo nemoguće postići identičan okus i arome.Negdje oko 2000 sam na "Arizoni" u Bosni, kupio falsifikat Vegete i moram reći da je bio dosta sličan, ali ipak, ne potpuno identičan originalu.Za ratnih vremena, falsificirali su Badelov "konjak" brandy, kutjevačku graševinu, Rubinov vinjak i prokupačku "Stomakliju".Jeftinije je ukrasti tuđi brand nego stvoriti svoj.Koliko je samo Podravka uložila u Vegetu !!!
Ja osobno vegetu koristim, od uvijek se koristi u našoj kući, dobro ima nekih jela u koja ne stavljamo vegetu, ali inače je nezaobilazan začin i dodatak jelima u kuhinji.
ja je obavezno koristim,sa svime....
i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................
izbjegavam vegetu jer svim jelima daje istu aromu. mogu se jela kuhati i bez vegete.
ja volim vegetu![]()
.
Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga
Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...
Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Ne koristim ju, osim za juhu.
ja je volim staviti u juhu ili na snicle prije spremanja
vegetu skoro pa svakodnevno upotrebljavam, meni ona daje odličnu aromu nekim jelima..stavljam je u juhu, umake..mesne ili od pomidora(rajčice).. jedino je nevolim stavljati kad frigam/pržim meso , jer tada ona na neki način izgori i njezin klasični okus se mjenja i postaje drugačiji..
zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše