| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Glazba Raspravljate o temi AKORDI u Kultura i Zabava forumu; Dino Merlin-Da je tuga snijeg Hm F#m Ja ne znam gdje si ti, ja ne znam s kime ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-08-07 Godina: 21
Poruka: 4
![]() | AKORDI Dino Merlin-Da je tuga snijeg Hm F#m Ja ne znam gdje si ti, ja ne znam s kime si ti Hm F#m G u ovoj noci kada se sve dijeli napola Hm A osim bola ja ne znam gdje si ti i nikad necu saznati da li si nasla skloniste, kucicu i dvoriste zivota svoga Hm eh, da je tuga snijeg Hm F#m da se do jutra otopi Hm F#m mogao bih i ja konacno G kad oci zatvorim Hm A da se ne umorim Da je tuga brijeg pa da je vjetar ogoli itd... sve se ponavlja. Lazu me (uvod) Tab: Tingles Transkripcija akorda: Jelenkovic Ivan Eh sad veoma jednostavan uvod sam uradio da ide uz akorde koje su vec postavljene u arhivi..nadam se da ce nekome pomoci... E||-------------0------0|----------0-----0|----------0-----0--| B||----------3-----3----|--------3---3----|--------3---3------| G||-------2----------2--|------2-------2--|------2-------2----| D||---------------------|-----------------|-------------------| A||--3------------------|-2---------------|--1----------------| E||---------------------|-----------------|-------------------| E||-------------0--------|| B||----------3-----3---2-|| G||-------2----------2---|| D||--0-------------------|| E||----------------------|| Dm F C A Dugo se klela da nije smijela da me zavoli i da ostane A Dm F C G Rekla je nije to zub to mnogo jace zaboli i ne prestaje Gm Oooooo Jos jedna jesen i stoti pesem za lobanju moju tvrdoglavu Pa da umjesto suze Dunav potece da mi ne staju, dusmani ne znaju Dm Gm Lazu lazu me da vrijeme leci sve A Dm Mozda sidu i tumore al nju nikad ne Godinama uvod: F#m A D Hm D E F#m F#m A D Hm D E F#m E F#m DINO: Hm F#m ne mici usnama D E F#m jer ovo nije ni vrijeme ni mjesto za to Hm F#m nesto je u nama D E F#m do pola sveto, a od pola prokleto Hm F#m nije sreca para puna vreca E to znaju oni sto je imaju Hm F#m nema puta od tijela do tijela E duse jedna drugoj putuju F#m A Hm godinama varala si me F#m C# F#m znam kad i s kim i kako vatreno A Hm pogledaj me zadnji put, bar to F#m C# F#m nek bude fer, nek' bude iskreno IVANA: Cm Fm Cm Cuda ne postoje G# B Cm svaki nas korak je put koji moramo prec' Fm Cm bit ce bolje za oboje G# B Cm ako presutimo ono sto htjeli smo rec Fm Cm zivi zivot izmedju dva straha B bez ijednog trena predaha Fm Cm i sluti kakav ce to biti muk B kad dodirne te glas koji nema zvuk Cm D# Fm godinama varao si me Cm G Cm znam kad i s kim i kako vatreno D# Fm pogledaj me zadnji put, bar to Cm G Cm nek bude fer nek bude iskreno Moj je zivot svicarska Am F s vremena na vrijeme C G tvoje ime spomenem Am F s vremena na vrijeme C G telefon okrenem Am F C G 988 niko ne znam ko sam oprosti mi sto smetam znam da je kasno i da si zauzeta al’ valjda ti je jasno nocas sam u krizi, k’o toranj u pizi nocas budi dobra k’o sto nikad bila nisi ti znas da Am C G moj je zivot svicarska F Am skoro pa savrsen Am C G k’o blistavi brilijant F Am vjestom rukom izbrusen Am C G imam sve sto pozelim F Am samo jedno ne Am C G da me neko bar na tren F Am voli zbog mene s vremena na vrijeme tvoje ime spomenem onako bez dileme tvoj broj okrenem nocas me je stalo, cujes li budalo? dodji dok me nije srce izdalo moj je zivot svicarska skoro pa savrsen k’o blistavi brilijant vjestom rukom izbrusen imam sve sto po?elim samo jedno ne da me neko bar na tren voli zbog mene Sto cemi sad ljubav uvod: Am, G Am Sta mi to nocas radis Dm mojom se mukom sladis Am uzimas i ovo malo E7 Am sto je od mene ostalo Dm Am uzimas i ovo malo E7 Am sto je od mene ostalo Sta mi to nocas pricas opet one iste price zbog kojih mi mladost prodje a sreca niti dodje zbog kojih mi mladost prodje a sreca ne dodje Am G E7 Am Sta ce mi sad ljubav, nisam ti ja za to G E7 Am sto me nisi voljela kad je trebalo Dm C E7 Am Sta ce mi sad ljubav , nisam ti ja za to Dm C E7 Am sto me nisi voljela kad je trebalo Sta mi to nocas pricas opet one iste price zbog kojih mi mladost prodje a sreca niti dodje zbog kojih mi mladost prodje a sreca ne dodje Sta ce mi sad ljubav, nisam ti ja za to sto me nisi voljela kad je trebalo Sta ce mi sad ljubav , nisam ti ja za to sto me nisi voljela kad je trebalo Zadnji Uredio senad123 : 11-08-07 u 02:38. |
| | |
| | #2 (permalink) |
![]() | Azra 3N Intro: Am Am ...E C G Am G Zbog cega primatima nikada ne iskljucuju elektriku C G Am G Oni u principu ionako rijetko citaju C G Am G A i to sto citaju, krive stvari citaju C G Am G Am C Pa zasto im onda ne iskljucuju elektriku Am G C Am Zelite li dobro svojoj djeci, zasluzni Am G C E Zelite li mozda najbolje C Ne F Bb E Ja treniram da gadjam C Ne F Bb E Ja treniram da mrzim C Ne F Bb E Ja treniram da slusam C G Am Ponekad sam usamljen C G Am A i plasim se C G Am Drzim te na stolu G Gospode Am Sanjao sam fini party C G E Am Mnogo ljudi, nigdje zandara Am Sanjao sam sretna lica C G E Am Dugo nisam takva gledao C Znam za smijeh G Zbog cega da se smijem C Znam za ples G Nikom se ne plese C Znam za noc Vidim G Tu je oko mene F Kao nesreca na putu E Kao zivot Am Ili smrt Ja se zovem Paula Horvat Ljubila sam mrtvog covjeka Stigao je po zadatku Cijelo vrijeme sam ga cekala Proljece ili mozda jesen Ne znam Sjecam se Gorjele su svijece A ruke njegove Tako muske i prozracne Kao putokaz za nesto Za logor Ili Smrt Prisjecam se mnogih stvari Ali pamtim jedan dozivljaj By the way Nisam bio krupna zvjerka Morao sam ici do kraja Bila je tako lijepa te veceri Kao kad tamna voda izvire Kao kad neobicno zabljesne Kao izvjestaj centrali Kao udar Sudbina A sta da radim intro : Hm Em Hm Hm A sta da radim G A Hm kad odu prijatelji moji G F# E G F# Hm kad ode djevojka na koju bacam oci (ovaj dio bolje zvuci kada sviras Em i Hm na sedmom pragu) Em Hm I tako redom dan za danom Em Hm na javnim mjestima s gitarom Em Hm naravno da uvijek netko dodje F# Hm da me cuje makar i kradom Solo h, a, g,)F# Hm Nista mi vise nije vazno A D Nasao sam dobar bend Em Hm Zelim samo da sviram F# Hm Da se otkacim i to je sve A sta da radim kad odu prijatelji moji kad ode djevojka na koju bacam oci Em Hm Ljudi samo govore Em Hm zasto si nervozan Em Hm ljudi samo pricaju Em Hm ne budi tako grozan Em Hm ljudske usne sapuc'u Em Hm sunjaj se ti kradom Em Hm izbjegavaj nevolje F# Hm skinut c'e ti glavu Solo: -|--------------------------------------------------------------------------- -|-------x17-14--------x15-12------------------------------------x17-14------ -|----x17-----------x15----------11-11-11-11-11-11------------x17------------ -|-x17-----------x15-------------------------------12------x17--------------- -|----------------------------------------------------14--------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|-------x15-12-----------------------------------------12--15-12------------ -|----x15---------------------------11--------------x12-----------14-14p12--- -|-x15------------14b16r14-12-14b16----12--------x12------------------------- -|----------------------------------------14--------------------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|-------------------------12--15-12--------------------------------12--15-12 -|----11---------------x12-----------14-12-14-14/16-------------x12---------- -|-14----12---------x12--------------------------------------x12------------- -|----------14-14------------------------------------------------------------ -|--------------------------------------------------------------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|--------------------------------------------------------------------------- -|-14-14p12----11----------------------------------------11------------------ -|----------14----12--------12-14-14b16---16r14-12-14b16----12--------------- -|-------------------14-14-------------------------------------14------------ -|--------------------------------------------------------------------------- ***VERZIJA 2*** Glazba : B.J.Stulic Transkipcija: Domagoj Danijel Maganjic (domagoj@uboot.com) & Danijel Divic Vidija sam da ima neki solo ovdje ali nije uredu.Dosta su greske unutra. Evo vam tocan Solo od "A sta da radim" ako svirate iz H-Molla. SOLO: e|-x12--9--x12--7-------------------------|-x12--9--x12--7------------------------| H|-x12-----x12-----7--7--7--^7--~7--------|-x12-----x12-----7--------^7--12-------| G|-x12-----x12----------------------~7----|-x12-----x12--------9--7----------9----| D|--------------------------------------9-|-------------------------------------9-| A|----------------------------------------|---------------------------------------| E|----------------------------------------|---------------------------------------| e|-7--------10--7-------------------------|-7--------10--7------------------------| H|----8------------7h-8p-7-----7----------|----8------------7h-8p-7-----7--7/12---| G|-------9------------------9-----7-------|-------9------------------9------------| D|-----------------------------------9--9-|---------------------------------------| A|----------------------------------------|---------------------------------------| E|----------------------------------------|---------------------------------------| e|--7--------10--7--------------------------| H|-----8------------7h-8p-7-----7-----------| G|--------9------------------9-----7--------| D|------------------------------------9--9--| A|------------------------------------------| E|------------------------------------------| e|-----------------------------------------------------------------| H|-----------^^7-----7---------------------------------------------| G|-----7--9-------9-----9--~7--------------------------------------| D|--9--------------------------9--x9--9--7--7--7-------------------| A|------------------------------------------------10--9--7---------| E|----------------------------------------------------------10--7--| nadam da ce se vama svidati.Ciao Balkane Pesma se moze svrstati u legende YU-Rocka ..Prvi deo uvoda se ponavlja kroz celu pesmu ali sa malim varijacijama izmedju strofa i refrena.. uostalom cujte pesmu ..Legenda: ![]() h - Hammer r - Release b - Bend [saviti zicu] / - Slide Up \ - Slide Down ~ - Nek odzvanja ()- Nota u zagradi moze i ne mora da se svira Ako neko ne zna sta znaci sve ovo neka pogleda na www.skola-gitare.co.yu Uvod (Strofa i Refren: Deo 1) Deo 1 G Am e||------------3----3----|-------3--------------|--0----0---------0----| B||------------0----0----|-------0--------------|--1----1---------1----| G||-------0--------------|--0--------------2----|------------2---------| D||-------0--------------|--0--------------2----|------------2---------| A||--2-------------------|------------0---------|----------------------| E||--3-------------------|------------0---------|----------------------| C Em 2x ------------0----0----|-------0--------------|--0----0---------0-----|| ------------1----1----|-------1--------------|--0----0---------0-----|| -------0--------------|--0--------------0----|------------0---------*|| -------2--------------|--2--------------2----|------------2---------*|| --3-------------------|------------2---------|-----------------------|| --0-------------------|------------0---------|-----------------------|| Deo 2 --7----7----6-/-7-----|------|--8-----8-----7-/-8-----|------| --8----8----8-~~~-----|------|--10----10----10-~~~----|------| --7----7----7-~~~-----|------|--9-----9-----9--~~~----|------| ----------------------|------|------------------------|------| ----------------------|------|------------------------|------| ----------------------|------|------------------------|------| --8-----8---------------|-------|--7----7----6-/7----|------| --10----10--------------|-------|--8----8----8-~~~---|------| --9-----9-----9----9\---|--0----|--7----7----7-~~~---|------| ------------------------|-------|--------------------|------| ------------------------|-------|--------------------|------| ------------------------|-------|--------------------|------| --8-----8-----7-/-8-----|--8-----8----------|| --10----10----10-~~~----|--10----10---------|| --9-----9-----9--~~~----|--9-----9-----9----|| ------------------------|-------------------|| ------------------------|-------------------|| ------------------------|-------------------|| Kraj Uvoda Solo 1 (na violini; preradjeno za gitaru) Hammer-i mogu a i ne moraju da se sviraju..kako se kome svidja e||-----------------10---------------------------------------10--10--------| B||---------10--12------10h12--10-----------------10--10b12----------12--10| G||--9--12-------------------------12--9--12--12---------------------------| D||------------------------------------------------------------------------| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| e||------------------------------------------------------------------------| B||------------------------------------------------------------------------| G||12--9--12--9h12-9h12--12-12------9-9--9------------12-------12-------14-| D||-----------------------------12----------12--12h14----12h14----12h14----| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| e||---------------------------------------------------------10-12-12-(12)--| B||-------------------------------------------------(10)-12----------------| G||------12-------12------(12)------12h14-14-14--14------------------------| D||12h14----12h14----12h14----12h14----------------------------------------| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| e||12(r10)-----------------------------------10h12-12-10h12-12-10h12-12----| B||--------12-10-----------------------------------------------------------| G||--------------12--9(h12)-12-12----9-9--9--------------------------------| D||-------------------------------12---------------------------------------| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| E||10h12-12-10h12-12-10h12-12-10h12-12-10h12-12-15--15-15-15--12h15-15-----| B||------------------------------------------------------------------------| G||------------------------------------------------------------------------| D||------------------------------------------------------------------------| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| E||12h15-15-12h15-15-12h15-15-12h15-15-15-15-15-15-15-15--(10/)12-12-12-12-| B||------------------------------------------------------------------------| G||------------------------------------------------------------------------| D||------------------------------------------------------------------------| A||------------------------------------------------------------------------| E||------------------------------------------------------------------------| Solo 1:Kraj Zatim sledi varijacija drugog dela uvoda: --7----7----7----7----|------|--8-----8-----8-----8---|------| --8----8----8----8----|------|--10----10----10----10--|------| --7----7----7----7----|------|--9-----9-----9-----9---|------| ----------------------|------|------------------------|------| ----------------------|------|------------------------|------| ----------------------|------|------------------------|------| --8-----8---------------|-------|--7----7----7----7--|------| --10----10--------------|-------|--8----8----8----8--|------| --9-----9-----9----9\---|--0----|--7----7----7----7--|------| ------------------------|-------|--------------------|------| ------------------------|-------|--------------------|------| ------------------------|-------|--------------------|------| --8-----8-----8----8----|--8-----8----------|| --10----10----10---10---|--10----10---------|| --9-----9-----9----9----|--9-----9-----9----|| ------------------------|-------------------|| ------------------------|-------------------|| ------------------------|-------------------|| Krvava Meri Intro: D, Csus2, D Riff: E||-------------------------|-------------------------| B||-------------------------|-------------------------| G||-------------------------|-------------------------| D||-------5-------2--3--5---|--------3p----2----------| A||------------5------------|-----------------5-------| E||--3----------------------|-------------------------| Danas na liniji nekadasnjoj 43 G C Gledam kako stoji u redu G D Ceka na bus, bas kao i mi G C G Sirokih bokova mesnata lica D Frflja dok prica G C G Drzi za ruku jednog od onih ... Refren (svira se funky, zamijenite c sa csus2 po zelji): Zvali su je Krvava Meri --------------------------|------00---x--33-3-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-11---x--00-0-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-00---x--00-0-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-22---x--00-0-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-33---x--22-2-------| --------------------------|------00---x--33-3-------| Nikom nije dala olako --------------------------|------00---x--22-2-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-11---x--33-3-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-00---x--22-2-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-22---x--00-0-------| --------------x-x-x-x-x-x-|--x-x-33---x--00-0-------| --------------------------|------00---x--00-0-------| itd... Mito Bekrijo uvod: Em H 2x, Em Am C H H Em Ponoc vec je prosla, vreme da se spije H Em 2x Srce jos je budno, davnu zelju krije, hej D C A H Kraj pendzera stojim, cekam da ti vrata otvorim Ref: H Em Zasto duso ne dodjes H Em Da me kuci povedes Da ti svoje srce predam, C Da ti staru majku gledam A C H Mito, Mito bekrijo Obeco si Mito da ces jedne noci Kada se varos smiri ti po mene doci, hej Telo moje belo, vec je cekajuci uvelo Medj drugari svoji po mehani hodis S vino i sa pesma noci ti provodis, hej Mladost pusta prodje, Mito ti po mene ne dodje Ref 2x rif: E:|--------------------| H:|--------------------| G:|--------------------| D:|--2--5-4-2--9-5-4-2-| A:|--2--5-4-2--7-5-4-2-| E:|--0------0--0-----0-| Poljska u mom srcu E D F E Gdanjsk osamdesete, kad je jesen rekla ne E D F E Gdanjsk osamdesete, drzali smo palceve G F# H D C Rudari, studenti, brodogradiliste svi mi Gdanjsk osamdesete, uzavrele tvornice Dvaput se ne salju tenkovi na radnike Nisu se usudili, pobijedili smo svi mi B Poljska u mome srcu C H U mome srcu Mazurka Poljska nije nikad C H Nije nikad dala kvislinga Svaki dan Poloneza C H Zvoni na mojim vratima Poljski atar, narukvice C Volodjine cuke biber u po cijene H F# Papa Vojtila i ja Gdanjsk osamdesete, redovi za novine Nezavisni sindikati, komiteti zastite Gdanjsk osamdesete... ***VERZIJA 2*** Transkripcija: Igor razlomak@hotmail.com BASS: Intro: H G|--------------------------------- D|--------4-2-0--------4-2-0------- sviraj 3x A|-0h2-2---------0h2--------------- E|--------------------------------- Strofa: E D F E G|--------------------------------- D|----9----------------10------9-9- A|-7-----7----------8-----8--7----- E|---------10-9-9------------------ Gdanjsk osamdesete... G F# H D C G|---------------------------------------- D|---------------------------------------- A|-----------------2(8x)-----5(8x)--3----- E|-3(8x)---2(8x)-------------------------- Nisu se usudili pobjedili smo svi mi Prelaz: C Refren: H C G|---------------------------------------- D|---------------------------------------- A|-2-------------------3------------------ E|---------------------------------------- Poljska u mome srcu, u mome srcu Mazurka... (moze se ubaciti i onaj dio iz Intro-a) C G|------------------------------------- D|------------------------------------- A|-3----------------------------------- E|------------------------------------- Volodjine cuke biber u po cijene H F# G|------------------------------------- D|------------------------------------- A|-2----------------------------------- E|----------------2--------------------- Papa Vojtila i ja U Stambolu Dm Gm B A7 Dm U Stambolu na bosforu bolan pasa lezi dusa mu je na izmaku crnoj zemlji tezi C F C F molitva je njemu sveta dok mujezin sa C F A7 munare uci glasom svim Dm Gm B A7 Dm la ilahe ilaallah selam alejkum al ste vjerno sluge moje sluzili moj harem neka svako od vas uzme jednu zenu barem iz oka mu suza kanu pa na minder mrtav padnu stari musliman la ilahe ilaallah selam alejkum ¨ kad je cula pasinica za tu tuznu vijest da je pasa preselio na ahiret svijet iz oka joj suza kanu pa kraj pase mrtva padnu ljubav pasina la ilahe ilaallah selam alejkum |
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() | Crvena Jabuka Ako Ako Lick: F# F# G A G E F#m E Hm F#m E F#m Kad bi otisla, sama bi se preko Bosne, brzim vratila F#m E Meni i tebi srce isto udara F#m E sve tvoje zelje citam ti u ocima Hm F#m moja si i to znaju svi Hm F#m sto su te potajno zeljeli Hm F#m a ja vec godinama cuvam te E C# i zato ne bojim se s tobom mogu sve F#m Hm Ako ako odes ti ja te necu traziti F#m od Vardara moja raja do Triglava nema kraja E F#m gdje bi se od oka gdje bi se od srca sakrila Hm F#m E F#m ...sama bi se preko Bosne brzim vratila.. Solo: -|-------------------------------------------------------------------- -|-----------------------------------6--7----7-7-7-9-7-6-7------------ -|---------------------------4---6-7---------x-x-x-x-x-x-------------- -|-----------3-4---6-7---6-4------------------------------------------ -|-2----4-5----------------------------------------------------------- -|-------------------------------------------------------------------- -|----------------------------------------------------------10-11-(4x) -|-------------------------------------------------------------------- -|--------------------------4---6-7---6-4---6-7-6-7-6-7-6-7----------- -|----------3-4---6-7---6-4------------------------------------------- -|-2----4-5----------------------------------------------------------- -|-------------------------------------------------------------------- Bjezi Kiso G D G Pada kisa napolju. G D G Kaplje mi po prozoru. C D a ja sama kod kuce G D/F# Em sjedim placem tugujem C D ne znam sta cu G od sebe. Bjezi kiso s prozora, Bjezi kiso s prozora, Bjezi kiso s prozora, da te nije, sad bi ja svoga dragog ljubila. Bjezi kiso s prozora, da te nije sad bih ja svoga dragog ljubila. Kisa joj govorila, Kisa joj govorila, Sjedi curo kod kuce, Jer on nije za tebe On je sada kod druge Sjedi curo kod kuce, Jer on nije za tebe, On je sada kod druge. Ti si kiso lazljiva. Ti si kiso lazljiva. Mene dragi ne vara, Ja sam njemu najdraza, Bjezi kiso s prozora, Mene dragi ne vara, Ja sam njemu najdraza, Bjezi kiso s prozora. Crvena Jabuka A E Rekao sam odlazim F#m D tu daljinu slutis li A i samoce pustinju D E sto zove me. Hladni sivi gradovi i bez kraja drumovi vozovi u cekanju neka sagore. A E F#m D A Dala mi jabuku, crvenu jabuku D E prije rastanka A E F#m D A dala mi jabuku ,crvenu jabuku D E a ime slagala Rekao sam radosti ne daj da se ugasi vatra tvojih ociju u meni ostaje U mirisnoj postelji moju pjesmu zagrli u njoj pise istina za nas cuvaj je Dirlija Em na stolu su prazne case D H Em rakija se popila Em gdje li nam se jutros budis D H Em G D H Em G D H Em ko te snenog pokriva ovdje je bas sve po starom znas kad sica natjera da pazimo, razvlacimo sve do prvoga sjetimo se onda tebe u toplim noc'ima kada stari svirac onu svoju zasvira i pjeva R: Em dirli-dirli-dirlija D H Em nemoj dizat graju Em para ima hadzija D H Em G D H Em G D H i za sitnu raju R: x4 tvoje lice gledamo samo na slikama daj navrati bar na tren popij jednu s nama sjetis li se i ti nas u toplim noc'ima kada stari svirac onu tvoju zasvira i pjeva Dobro neka svira Intro: Dm Am7 Gm6 Dm |-------------------------------- |-------------------------------- |-7--5h7-----------------------7- x3 |---------7-7--7----5--7--5-3---- |-------------------------------- |-------------------------------- Dm Am7 Gm6 Dm |-------------------------------- |-------------------------------- |-7--5h7-----------------------7- x1 |---------7-7--7---8-8----5-3---- |-------------------------------- |-------------------------------- Dm Pustio sam kosu Am7 Gm6 Dm Am7 Gm6 otkad nisi vise pored mene Dm Am7 24 sata trudim se Gm6 Dm Am7 Gm6 da zivot bude dernek. Ref: Dm B A7 Ne treba mi vise Dm B A7 samo malo smijeha Dm B A7 prijatelja pravih Dm B A7 i ociju plavih Ne treba mi vise samo malo mira na radiju nesto dobro neka svira. Kamenice i orada malo dobrog starigradskog vina jedino me sebi vuku Bascarsija i zlatna dolina. Ref: B Putujem i pjevam Am Gm to je ono sto sam uvijek htio B kad ne budem hod'o zemljom Am bar cu znati Gm Dm da sam nekad bio...s' tobom. Pustio sam kosu otkad nisi vise pored mene 24 sata trudim se da zivot bude dernek. Ref: Am7-575555 Gm6-3XX330 A moze i 'obicni' Am i Gm. Ima nesto od srca do srca Am Dm Am F E Am Oci tvoje boje nade,zaspati mi ne daju zadnji komad mira krade ta suza na jastuku ima rijeci koje bole skloni ih sa usana kada stvari krenu dole samoca krug zatvara Dm Am Dm Am Ima nesto od srca do srca,neka tanka nit Dm Am F E Am koja cini nase snove a ne da se..dirati ti si moja rijetka ptica,kako da te ostavim bez tvog tijela bez tvog lica kao da ne postojim ima stvari koje trebaju a nikad se dese neke druge opt ne daju,lako da se dokuce. Nedaj nasebe Uvod: |Gm F |Gm F |Gm F |Eb F | x puta + |Gm F | x izvjestan broj Gm F Gm F Gm F Gm F Ulica zaspala tamom se pokrila Gm F Gm F Eb F igre prstima ___po zamagljenim prozorima Nudi mi postelja malo tvog mirisa pa me podsjeca i tjera da te trazim Bb Gm Ja samo brinem se Bb Gm ruzne stvari pricaju mi za tebe Bb Gm vrijeme lose gore ne moze Bb Gm ma sta radis cuvaj se F Eb Gm molim te, ne daj na sebe Gm F Gm F Gm F Eb F Gm ne ne ne , ne ne ne, ne ne ne ,ne daj na sebe ne ne ne , ne ne ne, ne ne ne ,ne daj na sebe Tuga me dotakla vrelim dahom opekla pa me otkida i tjera da te trazim Ja samo brinem se . Nekako Sproljeca UVOD: Em D Em G D :-----------------3-2-0--------3/7--5-3--3-2-0--------------- :-------3-5~--5-3--------3-3--------------------5~-5-3---3--- :--2-4-------------------------------------------------4----- :------------------------------------------------------------ :------------------------------------------------------------ :------------------------------------------------------------ Em G D Dsus4 D Nekako s proljeca,uvijek meni doluta FIG 1 Em G D Dsus4 D Dsus2 D Neka ceznja tamna,tiha mudrost davna G D G D Spustam ja stare kofere na perone sudbine G D To je miris zrelih godina Em G A D Dsus4 Dsus2 D Moj kaput bas je tezak najdraza FIG 2 nekako s proljeca,ja se sjetim starih drugova FIG 4 probude se u meni svi derneci pijani Tad nosim stare cipele one znaju moje ulice To je boja crno-ponocna Moji koraci bas su teski najdraza REFREN: A I opet taj osjecaj samoce D Kad nece nikog mene krene i hoce A i opet mrakom svoje pjesme bojim FIG 5 G A D Dsus4 D Dsus2 D Pijan od zelje za usnama tvojim Em G A D Dsus4 D Dsus2 D Sav sam ti od ludila nekako s proljeca SOLO: Em G D Em G D :------------------------5------------------------------------------------------ :-----5/7-3-5--5-3--5/7-----7-5--3/5-3-------3----5~--3--3----5~--3--3---------- :--2-------------------------------------2h4---4--------4--4--------4--4--2/4-2- :------------------------------------------------------------------------------- :------------------------------------------------------------------------------- :------------------------------------------------------------------------------- -------------- -------------- -4-2---------- -----4-2-0-0-- -------------- -------------- FIG 6 Nekako s proljeca sjeti mene nepravda FIG 7 napovijede poraze i sve lazne obzire Napravim racun prastanja popijem pusta mastanja to je okus lijepog kajanja moji kapci bas su teski najdraza FIG 8 Nekako s proljeca noc mi oci otvara FIG 9 drijemam san da uhvatim nema dana da ne poludim pa hocu da te vodim ja pravom sunca jugom maslina to je dodir tvojih bedara moja dusa bas te voli najdarza REFREN: I opet taj.... kad nece nikog.... i opet mrakom svoje pjesma bojim FIG 10 pijan od zelje za usnama tvojim FIG 11 sav sam ti od ludila nekako s proljeca FIG 12 sav sam ti od ludila nekako s proljeca FIG 13 sav sam ti od ludila nekako s proljeca FIG 14 sav sam ti od ludila bez tebe s proljeca FIG 1: E:-2/3-3-2-0-0h2-0- H:----------------- G:----------------- FIG 2: :-------------------- :-----8-7-5---5h7p5-- :-7h9-------7-------- :-------------------- :-------------------- :-------------------- FIG 4: :-10-10h9-7---------------------- :------------10-8-7-10-7---7----- :------------------------9---9-7- :-------------------------------- :-------------------------------- :-------------------------------- FIG 5: :---------------- :-----2-3-2------ :-2h4-------4-2-- :---------------- :---------------- :---------------- FIG 6: :-10h12-10-9--------------- :------------12-10--------- :------------------12-7-7-- :-------------------------- :-------------------------- :-------------------------- FIG 7: :---3-2-0------ :-3-------5-3-- :-------------- :-------------- :-------------- :-------------- FIG 8: :---------------------- :-7/9-7/5---5-7/9-5---- :---------7---------9-- :---------------------- :---------------------- :---------------------- FIG 9: E:-15-14---------- H:-------15-15b17- G:---------------- FIG 10: E:----------- H:-7-8-5-5/7- G:----------- FIG 11: E:----------------------- H:-7-7-8-7-5-7h8p7-8-7-5- G:----------------------- FIG 12: E:-15b14-------------- H:-------17b15-19-19b- G:-------------------- FIG 13: E:-----3-2-0- H:-3-5------- G:----------- FIG 14: E:-3--2/3/2- H:---------- G:---------- Ostani G D G Am D Ostani, ostani jos ove noci, Am D Lakse ce mi san na oci Am D C D G Budi drug mi ti, hajde ostani. Ostani, vidi kisa na polju sapce, Jos sat dva i ona stat ce, Budi dobra ti, hajde ostani. C D Pobjeci sad od svega zelim, G Em Da ovaj tren sa tobom dijelim, C D C G D G Svi su zaspali, hajde ostani. Ostani vidi oci ti sjaje u mraku I tvoje kose miris u zraku Budi moja ti, hajde ostani. SOLO: ------------------------------------------------------- ----------------------------------------12--13--12----- ----------------------------11--12--14----------------- --------------------12--14----------------------------- -------12--14--15-------------------------------------- ---15-------------------------------------------------- --------------------------------------------12---------- ----------------------15-15-15--13--12----------15---13- -14--12--11/12\11-----------------------14-------------- ------------------12------------------------------------ -------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------- ------------------------12------------------------------ -12------------------------15-13-12----15-13-12--------- -----14--12--11---------------------14----------14-12--- ----------------14--12---------------------------------- -------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------- ----12----12---------------------------------------| ----13----13----12--------------12-----------------| --------------------------14----12-----------------| --------------------------------12-----------------| ---------------------------------------------------| ---------------------------------------------------| Sanjam te Em Am D C Sanjam te kako mi mases bijelom maramicom Em i places ko godina Em Am D C Sanjam te kako me varas s nekom varalicom Em sa suzom u ocima D G nisam te prebolio D H nisam ni oprostio Em bez tebe dani su mi ko nedjelja prazni i dosadni bez tebe misli su mi ko nedjelja i nitko da me natjera nisam te prebolio nisam ni oprostio refren: Em Am H kao brod na tebe nasukan na na na na na u ocima mi san tako umoran na na na na na dala si mi noci punog mjeseca na na na na na nestao je miris naseg jastuka na na na na na Sanjam te kako mi mases bijelom maramicom i places ko godina Sanjam te kako me varas s nekom varalicom sa suzom u ocima nisam te prebolio nisam ni oprostio refren 2x: kao brod na tebe nasukan na na na na na u ocima mi san tako umoran na na na na na dala si mi noci punog mjeseca na na na na na nestao je miris naseg jastuka na n |
| | |
![]() |
| Tagovi: dino merlin |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:45.

h, a, g,)
..