Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 32

Alice In Chains

Raspravljate o temi Alice In Chains u Glazba forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Znamo tko su, oni koji ne znaju trk ovdje. E sad, vijest je ta da im uskoro izlazi novi album. ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Alice In Chains

Znamo tko su, oni koji ne znaju trk ovdje.

E sad, vijest je ta da im uskoro izlazi novi album. I to prvi nakon Layne-ove smrti i prvi nakon 1995-e i zadnjeg albuma 'Alice in Chains''. Novi pjevac je William Duvall, clan manje poznatog benda ''Comes with the Fall''.

Bend je isao dalje nakon Layne-a, promijenivsi nekoliko ljudi na vokalu. Osobno mi se to nije nimalo svidalo, ali vjerojatno zbog razloga sto je takav vokal i takvu osobu nemoguce zamijeniti. Svima je to bilo jasno, ali opet je stav vecine bio da bez Laynea to jednostavno nije to, niti ce ikad biti.

Danas, ipak malo zreliji, na ovaj novi album ipak gledam puno drukcije. U principu mi je drago sto idu dalje zbog Jerry Cantrell-a, gitarista i glavnog tekstopisca benda koji je usprkos svim glasovima, uvijek bio alfa i omega benda. Novi pjevac vokalno prilicno podsjeca na Layne-a i to je nemoguce ne opaziti. Prva pjesma s nadolazeceg albuma zove se ''A Looking in View" i meni je dosta dobra, usprkos skepticizmu oko svega. Stari AiC zvuk se itekako prepoznaje, vokal je vise no dobar. Jedino mi u pjesmi malo fali neki solo i malcice je pjesma preeeduga. Skrati ba malo.

Pa, zelim im svu srecu, a album cekamo. Nekoliko poznanika mi je nedavno svjedocilo jednom njihovom koncertu u Amsterdamu i kazu da je to vise no dobro.

I da, novi album se zove Black Gives Way to Blue i izlazi 29.09.

No da se ne zaboravi genije:

i moj osobni bezvremenski favorit, izvedba i glas, placem

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Re: Alice In Chains

Čast za temu, WW.

Meni osobno najdraža stvar:

Kad sam to čuo davno, početkom 90-ih odmah su mi se svidjeli. Malo sam ih zapostavio poslije i onda mi je autor teme rekao da je pjevač umro, nažalost...

WW, koje albume preporučaš da skinem?

...'cause the rule is blood for blood!!!!!

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Pa ne znam, imaju samo 3 tako da bih ja preporucio sve. Osobno, ne mogu reci da imam neki najdrazi, ali nekako najcesce od albuma slusam 'Dirt'. Iako u principu kad slusam, onda je to neka kompilacija koju sam si sam slozio.

Ako si ljubitelj unplugged svirki, onda zdusno preporucam njihov. Meni osobno najbolji unplugged ikada. Neke pjesme cudno zvuce bez struje, ali sve skupa je to genijalno.

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Mislio sam da ima i više, a pošto je samo 3 skinut ću sve i to je to.

Volim unplugged verzije, svakako ću skinuti.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

a 3 su albuma, ima jos podosta raznih Ep-ova i B sideova po internetu na kojima ima zanimljivog materijala. Ali u principu ogromna vecina najboljeg je na albumima.

KURŠLUS Avatar od korisnika cina
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    24
    Poruka
    6,178
    Liked
    221 times

drage su mi njihove pjesme, moj najbolji prijatelj me prije par godina "upoznao" s njima, Pearl Jam-om i Stone Temple Pilots-ima..

meni osobno jedna od najdrazih...pjesama ikada

jebali te mali miševi i mali pačići u tandemu

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
    Ali u principu ogromna vecina najboljeg je na albumima.
    Ma, zato ću i otići naći torrent sa kompletnom diskografijom i to je to.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Za one koji zele znati vise

Postojao je jedan side project band, zvali su se Mad Season, u bendu su bili Mike McCready (Pearl Jam tada i danas ), Layne, bubnjar Screaming Trees-a i basist The Walkaboutsa.

Imaju jedan album pod imenom Above, zanimljivo za poslusati. Na njemu su po meni dvije vrhunske stvari

Wake Up

River of Deceit

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Nisam čuo, budem poslušao...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika metal_massacre
    Datum registracije
    27-12-08
    Starost
    18
    Poruka
    3,288
    Liked
    0 times

drago mi je sto je netko otvorio ovu temu...Alice in Chains su mi jedni od najdražih bendova

kako god bilo, Layne je nezamjenjiv, odličan, prepoznatljiv vokal, velika karizma i genijalan tekstopisac...ali naravno, isto tako mi je i drago sto idu dalje zbog Cantrella, koji je možda i najbolji grunge gitarist ikada...lik ima super riffčine i volim njegove minijature koje proteže kroz pjesme

ne znam, ovaj bend mi nema mane nikakve, atmosfera, glazba, tekstovi...sve mi je savršeno...

najbolji album definitivno Dirt, i to zbog magične down in a hole, angry chair (koja atmosfera u pjesmi, layne genij) i naravno would?....album koji nastaje jednom u 100 godina

ali ni Facelift ne zaostaje ništa manje...we die young, man in the box (na refrenu se svaki put naježim), bleed the freak i it ain't like that

Jar of Files....dovoljno je reci rotten apple, nutshell i no excuses...sve sjajni textovi i odlične melodije...o trncima koji svaki put prolaze kroz mene da i ne govorim...mislim da im je to najintimniji album, Layne je rekao da mu je Nutshell najdraža pjesma

Tripod ili AiC album mi ima dvije prejake pjesme, again i grind (jedan od najboljih stihova ikada: In the darkest hole you'd be well advised not to plan my funeral before the body dies) i prekrasna heaven beside you...i ostale pjesme su super...Frogs

o Unpluggedu da i ne pričam- savršenstvo

o novom albumu necu govoriti dok ne izađe

i da ne pričam više....ovaj video govori sam za sebe:

Layne- jedan od najvecih frontmena svih vremena
    You can run on for a long time
    Run on for a long time, run on for a long time
    Sooner or later God'll cut you down
    Sooner or later God'll cut you down

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku