pogladajte myspace ovdje:
www.myspace.com/bernymusic
Punim imenom i prezimenom Bernard Kumić star samo 17 godina, jedan od najmlađi ako ne i najmlađi priznati hrvatski MC… Već dvije i pol godine vodi hip hop rado show Raprizu na Radio postaji Nova Gradiška, odnedavno je pokrenuta i nova emisija na Radio Daruvaru. Aktivno je u vode Mcja ušao prije godinu dana prvim singlovima: DOBRODOŠLI, SVJETLA MI DAJ, PUTNA; SKANDAL, TRAGOVI itd…. u ljeto 2006. započinje suradnju s Hrvatskom hip hop ikonom Markom Lasićem aka NERED i zajedno se njime nastupa u sklopu NEKI DANIELS TURNEJE u jesen 2006. godine. Iza sebe ima već jedan spot a u pripremi je i drugi za koje redateljsku palicu drži Andrej Smolić i AS PRODUCTION Video Group studija. Osim Neki Daniels 2006 turneje nastupao je i na još hrpu događaja. Suradnju je ostvario s mnogo izvođača od koji su na primjer Playmaker (DBP), Fill & Genotip (ReVolt) te još nekim izvođačima čija imena još ne smijemo otkriti. Za produkcijski dio zaduženi su producenti kako on voli reći «najbolji i najkvalitetniji na zemlji» DJ Rayya (RHS-Koprivnica) te mAc s kojim ujedno i čini grupu R*SQUAD za koju je u pripremi i demo album, FAROOK (Infinite team) te BEAT (Bjelovar). U trenutku dok ovo čiatte priprema se remixano izdanje singla «Nista lakše» na kojemu se uz Kandžiju, Bucu, Dante-a te Generala Woo-a pojavljuje i sam BERNY.Osim što je i sam u vodama MCinga sa svojim hip hop radio showom RAPRIZA glavni je promotorski zastupnik za NEREDa te ANTU CASHa za Slavonsko područje a u planu su još neki izvođači.
Što još reći osim da je Bernard sa svojih 17 godina napravio dosta toga, a što je najvažnije radi kvalitetne uratke koji su jako dobro prihvaćeni od radijske i televizijske slušatelje odnosno gledatelje.