| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Glazba Raspravljate o temi Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni u Kultura i Zabava forumu; Doris legenda... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #52 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 24-01-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 269
![]() ![]() | DORIS DRAGOVIĆ – KLASIČAN PRIMJER MEDIJSKOG LINČA Odnosi s medijima samo su dio odnosa s javnostima, a što smo svjesniji njihove moći, njihova načina funkcioniranja i utjecaja na moderno društvo; to ćemo im se lakše prilagoditi i iskoristiti ih u vlastitom interesu. Dakla; informacija, edukacija, zabava i komunikacija koju nam oni pružaju postali su kvalitativna nadogradnja naših života i zato je danas važnost medija neupitna. To se neprestano potvrđuje još od Napoleonovih osvajanja početkom 19- og st. kada je medije nazvao „sedmom silom svijeta“. Osim što kreiraju javno mišljenje, mediji prenose informacije do krajnjeg konzumenta tj. potrošača. Zato je razvijanje i održavanje kvalitetnih odnosa s medijima jedan od primarnih segmenata svakog strateškog planiranja. Upravo zbog toga, u okviru odnosa s javnošću, najprije se razvilo zasebno PR područje djelovanja poznato kao „odnosi s medijima“. Prema Instituteu of Public Relations, definicija PR-a iz daleke 1978. glasi: „Public relations ili odnosi s javnošću su svjesna, planirana i održiva aktivnost kojom se uspostavlja i održava međusobno razumijevanje između organizacije i okoline“. Što to znači? To znači da samo planiranom i kontroliranom komunikacijom možemo postići da nas što kvalitetnije shvate oni kojima se obraćamo. Ali što se događa kada se kroz medije kao sredstvo komuniciranja izvještava pristrano, paušalno i bez prepoznavanja dubljeg značenja vijesti ili teme, a sve to na uštrb poduzeća, institucije ili javne osobe? Svjesni smo činjenice da mediji imaju svoja pravila, zakonitosti i privatne vlasnike, ali isto tako trebale bi se poštivati određene granice dobrog ukusa. Novinari bi trebali prakticirati profesionalne standarde na čijim temeljima se grade kredibilitet i reputacija, ali rijetki su oni koji danas na to tako gledaju, jer prilozi u medijima i nisu baš najprofesionalniji već se kreću od „komercijalizacije“ do služenja javnosti. Uzmemo li u obzir i činjenicu da naši mediji imaju svoj „prikriveni“ politički profil, lako ćemo shvatiti da je granica između poštenog i manje poštenog izvještavanja tanka, a pridodamo li svemu tome senzacionalizam i kontroverze; dobivamo skandal. Opsežno europsko istraživanje koje je analiziralo povjerenje građana u institucije u svim tranzicijskim zemljama pokazalo je kako se u Hrvatskoj najmanje vjeruje političarima i novinarima. Medije zbog toga ne bi trebalo izbjegavat i bojkotirat, jer su mediji itekako utjecajni i moćni unatoč tome što na njih ponekad gledamo podcjenjivački. Tisuće i tisuće ljudi svakog dana čita novine, milijuni gledaju televiziju i htjeli oni to ili ne; ono što vide i čuju ipak ostaje u njihovoj podsvijesti i na taj način postupno stvaraju sliku o svijetu oko sebe. Dakle; mediji su ti koji kreiraju javno mnijenje ili naše mišljenje o pojedincu, političkoj stranci ili instituciji. Oni često traže kontroverze i emocije, stajališta dviju strana o problemu, pokušavaju pronaći negativnosti, ali što se događa kada sve skupa preraste u medijski linč? Upravo to dogodilo se u slučaju Doris Dragović. Naime; ta poznata i etablirana pjevačica dobila je poziv od strane kotorskog svećenika don Branka Sbutege za novogodišnji nastup u Crnoj Gori, sad već daleke 2000. godine. U samom početku lomila su se koplja glede njenog odlaska, a mediji su špekulirali sa kojekakvim informacijama iako se dotična nije javno očitovala tj. izbjegavala je medijski kontakt sve do trenutka objave svoje konačne odluke. Tada se obratila hrvatskoj javnosti u otvorenom pismu koje možete pročitati na ovom linku: SLOBODNA DALMACIJA, PETAK 14. siječnja 2000. - magazin: Ne odričem se TORCIDE! Nakon toga; ponos hrvatske nacije, kraljica Torcide, najdraža dama hrvatske estrade, napadnuta je sa svih strana, svim raspoloživim sredstvima samo zato što je prihvatila ponudu da svoj posao pjevačice dobro unovči u susjednoj republici. Dok najveća hrvatska poduzeća poput: INE, Podravke, Dukata, Kraša uredno trguju sa Srbijom, dok službena hrvatska nogometna reprezentacija igra utakmice usred Beograda sa službenom reprezentacijom Srbije, dok je omogućena slobodna i neopterećena razmjena dobara na svim razinama,jedna pjevačica pribijena je na stup srama jer je i ona odlučila raditi svoj posao. Uzmemo li u obzir činjenicu da je glazba univerzalna kategorija koja ne poznaje rasnu, nacionalnu, vjersku i ine pripadnosti, te podatak da je riječ o pjevačici koja je prva nastupila u: Vukovaru, Kninu, Mostaru i Sarajevu nakon dramatičnih ratnih zbivanja; lako ćemo doći do zaključka da su se mediji glede njenog odlaska u Crnu Goru vodili kriterijima senzacionalizma, a ne kriterijima prepoznavanja dubljeg značenja vijesti. U međuvremenu; Doris Dragović postala je pjevačica koja djeluje iz sjene. Nastup u Crnoj Gori uvelike se odrazio na njen daljnji tijek karijere, ali i percepciju od strane publike tj. javnog mnijenja. Nema je po festivalima, ne pjeva ni po klubovima, apstinira od medijskih istupa. Pojavljuje se rijetko i dozirano, a sve to zahvaljujući novinarima koji su površno i neprofesionalno obavljali svoj posao. Zapravo; Doris Dragović klasičan je primjer toga kako mediji "rađaju" i "pokapaju" zvijezde, ali važno je naglasit da te iste zvijezde često puta znaju i "uskrsnuti". __________________ Malo mi za sriću triba IZRAEL - Jeruzalem 1999. god. - Tel Aviv - Maria Magdalena - Doris Dragović ![]() Nastup na ESC 1999. god.: ![]() Prije dva-tri dana gledo sam prilog u jednoj TV emisiji, o humanitarnom angažmanu poznatih, pomaganju djeci s potrebama, starijim, nemoćnim etc. U jednom trenutku kaže jedna voditeljica centra za djecu --- "Ima svakakvih pjevača, koji se dođu slikat s djecom u svrhu promocije itd. Al, ima i krasnih ljudi, posebno bih izdvojila DORIS DRAGOVIĆ, koja svoju pomoć i utjecaj daje na samozatajan i tih način, i ne želi da se išta zna o tome. "Pomaže, i moli nas da ne govorimo o tome..." Biti diva ne znači imat dugu kosu i raskošnu haljinu. Prava diva je ona koja pomaže bližnjima i po tome je ova pjevačica specifična. DORIS; Kapa dole jer si zaslužila! Samo neke od humanitarnih akcija koje je Doris popratila: - LINK: GlasDalmacije.com - LINK: Slobodna Dalmacija - LINK: Slobodna Dalmacija - LINK: SLOBODNA DALMACIJA, PETAK 10. prosinca 1999. - magazin: DORIS POMOGLA RJEŠAVATI SMJEŠTAJ NEMOĆNE KONAVOKE - LINK: Križ života - Interview - Započela humanitarna akcija 'Ne zaboravi me' - LINK: HSUTI - Dobrodošli! - LINK: www.sibenik.hr / VIJESTI Glazba je nešto što ne poznaje rasnu, nacionalnu, spolnu, vjersku i ine oprjedjeljenosti. ![]() ![]() ![]() DAN uoči humanitarne utakmice i koncerta koji će se sutra u 18 sati održati na Poljudu, na splitske su ulice izašli neki od najpoznatijih protagonista hrvatskog javnog života i građanima prodavali karte, kako bi se što više novca skupilo za obitelji vatrogasaca stradalih u požaru na Kornatu. Ideja je krenula, kako je na nedavno održanoj novinskoj konferenciji kazao Goran Karan, prije otprilike dva tjedna, nakon što je pjevač čuo kako je najmlađi poginuli vatrogasac bio godinu dana mlađi od njegova najstarijeg sina. Nakon toga, kako je kazao, trebalo je samo okrenuti par telefonskih brojeva, i akcija je krenula. A da bi se u humanitarnoj akciji što više skupilo, pobrinula su se danas i poznata nogometaška, politička, glumačka i pjevačka lica. Mario Valentić, Doris Dragović, Tedi Spalato, Giuliano, Dragan Primorac, Alen Nižetić, Nikola Kalinić, Mirko Hrgović i Srđan Andrić bili su samo neki od poznatih Hrvata koji su danas vrijedno prodavali karte splitskim prolaznicima. LINK: Zvijezde se bacile u akciju pomaganja obiteljima vatrogasaca stradalih na Kornatu - Zanimljivosti - XMag - Index.hr Pjevačica Doris Dragović u posljednje vrijeme toliko izbjegava medije, da su počele kružiti priče da se jedan od najljepših ženskih glasova na domaćoj glazbenoj sceni više ne bavi glazbom. Međutim, popularna Splićanka pršti pozitivnom energijom i kako kaže, dugo nije bila toliko zadovoljna. Susreli smo je na Poljudu na glazbeno - nogometnoj humanitarnoj akciji "Od srca..." gdje je sa svojim kolegama pjevala u čast tragično poginulim vatrogascima na otoku Kornatu. Doris je uz pjesmu "Malo mi za sriću triba" uz Karana, Zečića, Giuliana, Nižetića, Tedija Spalata i Thompsona otpjevala i "Ovo nije kraj" skladbu posebno napisanu za humanitarnu akciju. Doris - Mučila me dilema treba li se uopće pjevati u ovakvoj tužnoj, tragičnoj situaciji. No, nakon dugog razmišljanja shvatila sam, da je pjesma nešto univerzalno u dobru i u zlu, tuzi i veselju. Split je još jednom pokazao da je složan i spreman pomoći u trenutki kada je to najpotrebnije. DOBA ZRELOSTI - MALO JOJ ZA SRIĆU TRIBA O NOVOM ALBUMU---"Ne volim bilo što najavljivati dok nisam sigurna da mogu reći da imam nešto dobro. Ja konstantno nešto radim, nešto stvaram, čujem se redovito sa autorima, pjesme mi redovito stižu, no uvijek nekako mudrujem oko svega toga. Već duže vrijeme imam spreman određeni materijal, sa lijepim i dobrim pjesmama i u ovom trenutku samo je pitanje odluke i moje osobne volje kada krenuti u realizaciju svega toga. Možda je to pitanje inspiracije. Mislim da se približava trenutak da se krene u takvo nešto, ali je opet još uvijek dovoljno daleko da bi bilo za najavu. Posljednji album je vrlo važan u mom životu i karijeri. Jedini je do sad nastao iz mog neposrednog izbora i dubokog promišljanja o svakoj pjesmi. Idem težim putem jer želim sačuvati bit i duh." O GLAMURU---"Glamur mi ne fali... Glamur je tiha otmjenost i stoljetna dostojanstvenost. On ne poznaje buku, zbrku i površnost...stoga glamur na naš način u stvarnosti još ne postoji." O ŠUŠURU (EX manageru)---"Odmak od Šušura dobro mi je došao...postoji mogućnost da čovjek nikada u potpunosti ne doživi sve ljepote koje su mu se dogodile, ni sve ljude koje je upoznao, a to nije dobro...." O ONOME NA ČEMU RADI "Mnogo glazbene radosti....dovršila sam snimanje vrlo zahtjevnog povijesnog mjuzikla u kojem je riječ o posljednjoj bosanskoj kraljici KATARINI KOSAČI, a mjuzikl će se zvati "Crna kralica". Ove godine je 25-a obljetnica Međugorskog ukazanja, pa su me gospoda s radio Međugorja angažirali za snimanje pjesme MEĐUGORJE u produkciji Željka Šparmajera... Potom, ovih dana sam dovršila snimanje vrlo posebne pjesme. Na zamolbu mladog tenora Ive Gamulina (Giannia) i producenta Alena Ključe da mu budem gošća na prvom albumu, napravljen je prepjev pjesme MOLITVA (THE PRAYER) u originalnoj izvedbi Andree Bocellija i Celine Dion. Prekrasni hrvatski text napisala je Alka Vuica." __________________ Malo mi za sriću triba --------------------------------------------------------------------------------
__________________ Vrijeme praštanja - song by Doris Dragović Zadnji Uredio daidza : 29-10-07 u 09:10. |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 24-01-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 269
![]() ![]() | Ovo je upućeno svima Vama koji ste imali negativan komentar ali bez konkretnih argumenata. Možete li si zamisliti ijednog poštenog amerikanca koji nema bar onaj osnovni respekt spram jedne Tine Turner; ili francuza koji će obezvrjedit Charlesa Aznavoura ili Edith Piaf? Ili ti NPR. Engleza koji ne poštuje Eltona Johna, Roda Stewarta i sl.? Samo je Hrvatima svojstveno da pljuju po svome iz svoje osobne taštine, a jad i komplekse liječe na način da obezvrjeđuju sve ono čime se mogu podičiti! Žalosno je da ne možešte pokazat barem gram poštovanja prema jednoj: ženi, dami, divi, pjevačici, veličini... poput Doris D. _______________________________ Teret ljubavi - song by Doris D. ![]()
__________________ Vrijeme praštanja - song by Doris Dragović Zadnji Uredio Servant : 29-10-07 u 00:14. |
| | |
| | #54 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,602
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni Mogu ja reći što želim, ali falila mi je ova tema ![]()
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #55 (permalink) | |
| Purger | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni Citat:
Opet si počeo srat !? Ne mogu,ne želim i neću se podičiti sa D.D. i kaj sam ja zbog toga jadan i imam komplekse ??? Vidim da ti ni ova tema neće dugo potrajati....nisi mi jasan...pružena ti je još jedna prilika i ti opet sereš !!! ![]() ![]() ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #56 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni pa za to si ti kriv jer spamaš i pokušavaš svima isprati mozak, misliš da će zbog tvojih baljezgarija doris svima postati draža. to ne ide tako, nego samo postižeš kontraefekt. nije uopće problem u doris već u njenom savjetniku za imidž. |
| | |
| | #57 (permalink) |
| belaj Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,060
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni Ček, pa Tina ima odlične noge, a guza...za baku Tina rastura! Usporedba Tine i Doris - ![]()
__________________ Sorry Is all that you cant say...Forgive me Is all that you cant say... But you can say baby Baby can I hold you tonight Maybe if I told you the right words At the right time youd be mine... |
| | |
| | #58 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,334
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni Roko, bio si ovdje prije mene? Ovo je jedna od najsmješnijih stvari koje se mogu čitati na internetu. Zašto nisam prije otkrio ovaj forum Roko, crni Roko! Jesi li ti onaj Roko iz one reklame? Ajde priznaj da nam pišeš s onog laptopa na brodiću. ...ili si ti Doris glavom i bradom? ...ili si ti nedaj bože, jedan Gordan kojeg znam slučajno?? Reci da imate kompjutor u ludari. Nije valjda da pišeš sa slobode? strah me samo kad pomislim na ovo treće. |
| | |
| | #60 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Doris Dragović se vraća domaćoj glazbenoj sceni Pa meni je zbog Rokovih priča Doris Dragović postala draža... Samo Roko... počeo si se ponavljat, triba nam svježih vijesti o Divi, a ne copy/pasteanja tvojih starih poruka.... Imaš li šta novijeg od nje ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: doris, doris dragovic, dragovic, glazbena scena, povratak |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:54.