Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

Laibach

Raspravljate o temi Laibach u Glazba forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Jedan od najdugovjecnijih i najoriginalnijih bendova s ovih prostora. Iskreno, pojma nemam gdje ih utrpati, valjda nekakav industrial . Kroz ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Laibach

Jedan od najdugovjecnijih i najoriginalnijih bendova s ovih prostora. Iskreno, pojma nemam gdje ih utrpati, valjda nekakav industrial .

Kroz godine, bendom je proslo ne znam ni sam koliko clanova, ali veci dio vremena, dvojac Milan Fras te Ivan Novak su konstanta, te dusa benda. Inace, bend su 1980e osnovali Tomaz Hostnik i Dejan Knez, kao nastavak ne bas poznatog benda Salte Mortale. Prvi je izvrsio samoubojstvo, a drugi je svojevremeno zaglibio s drogama pa napustio bend. U jednom periodu, clanica benda je bila i Anja Rupel.

Zanimljivo je da su kroz godine bili optuzivani za koketiranje i sa ekstremnom ljevicom, ali i sa ekstremnom desnicom. Naravno, oni su se elegantno ogradili od svega toga. Posebno je upecatljiva ostala recenica ''Mi smo fasisticki bend, isto kao sto je i Hitler bio slikar''.

Iznimno su skrenuli paznju na sebe obradama Symphaty For The Devil, Let It Be i Final Countdown. Bend je uvelike posluzio kao inspiracija, kasnije svjetski poznatom Rammsteinu.

Albuma imaju 'ko pljeve, osobno ih jako rijetko mogu slusati, ali moram reci kako su uzivo nesto najbolje sto se da vidjeti. Svaki put zasad sam bio fasciniran njihovim koncertima. Prilicno mracno, na granici jezivog, ali fenomenalno.

Eto toliko od mene.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Ulysea
    Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

Re: Laibach

....volim ih i cijenim, band inspirira....al isto tako eto kroz zadnjih 15 godina slusanja i dosadi. Prvi koncert famozan, drugi malo manje.....treci ajme ne, na cetvrtom nisam ni bila....i tako je zavrsila moja era Laibach.

No ostaju sjecanja....i naravno program u Jabuci, Mochvari...
    There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality.

Lajkaj nas na Facebooku