| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Glazba Raspravljate o temi libar - da te pismon mogu zvati u Kultura i Zabava forumu; ima li neko Libar 2 - 4- 5- 6 :čekić... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-05-06 Godina: 42
Poruka: 26
![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati našla sam 1 2 3 4 5 i 6 Libar I - 2005 Da te mogu pismom zvati 1. Klapa Maslina - Da te mogu pismom zvati 2. Nenad Kero - Daleko mi je najdrazi dom 3. Miso Kovac - Dalmatinac 4. Tomislav Ivcic - Pisi mi, mila mati 5. Petar Graso - Nek'pisma ostane 6. Ivo Pattiera - Pjesmom te ljubim 7. Djani Marsan - Prijatelju moj 8. Mladen Grdovic i Bepo Matesic - Nije u soldima sve 9. Klapa Sibenik - Maslina je neobrana 10. Vinko Coce - Ribari 11. M.Cetinic feat T.Spalato i Klapa Lucica - Konoba 12. Arsen Dedic - Odlazak 13. Oktet DC - Jute san se zajubija 14. Ljubo Stipisic Delmata - Testamentum 15. Tedi Spalato - Testament 16. Gibonni - Ej, vapore 17. Giuliano i Marijan Ban - Jugo 18. Arsen Dedic - Vracam se 19. Oliver Dragojevic - Skalinada 20. Frano Lasic - Zagrljeni Download: Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava -------------------------------------------------------------------------------- Libar II - 2005 Da te mogu pismom zvati 1. Miso Kovac - Ti si pjesma moje duse 2. Magazin - Pisi mi 3. Danijela - To malo ljubavi 4. Davor Radolfi - Zivote moj 5. Djani Marsan - Prozor prema zalazu 6. Giuliano - Gori more 7. Tedi Spalato - More snova 8. Klapa Sinj - Susna zikva na skoju 9. Ljubo Stipisic Delmata - Dalmatino poviscu pritrujena 10. Oktet DC - Dalmatino poviscu pritrujena 11. Arsen Dedic - Never more 12. Oliver Dragojevic - Nocturno 13. Zorica Kondza feat. Josip Genda - Pokora 14. Meri Cetinic - Cet'ri stadjuna 15. Doris Dragovic - Jedini 16. Tereza Kesovija - Ja sam tvoja muzika Zrinka - Sritno srce 17. Zrinka - Sritno srce 18. Petar Graso - Prosjak ljubavi 19. Hari - Jos tvog je poljupca na mojim usnama 20. Gibonni - Nije vrime od nedije za u poje poci Download: Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava -------------------------------------------------------------------------------- Libar III - 2005 Da te mogu pismom zvati 1. Ansambl Bonaca - O ti duso, moje duse 2. Klapa Sibenik - Sibenska balada 3. Miso Kovac - Dobra ti vecer mati moja 4. Tomislav Ivcic - Zapivajmo nocas u konobi 5. M.Grdovic i B.Matesic - Dalmatinac 6. Ivo Pattiera - To je zemlja gdje smo rasli 7. D.Radolfi i Ritmo Loco - Kad uistinu volis zenu 8. N.Belan, A.Ivic i Klapa Fortunal - Bracka balada 9. Matko i Zrinka - Ti, samo ti 10. V.Coce i T.Mise - Da je meni s tobom kroz pasike 11. Klapa Maslina - Dalmatinske oci plave 12. Grupa More - Samo simpatija 13. Jasna Zlokic - Skitnica 14. Goran Karan - Ja sam samo vagabundo 15. Oliver Dragojevic - Ispod sunca zlatnoga 16. Petar Graso - Nevista 17. Milo Hrnic - Vrati se 18. Berekini - Sinjorina 19. Jole i Manu - Mademoiselle 20. Boris i Dino Dvornik - Mille non piu mille Download:Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava -------------------------------------------------------------------------------- Libar IV - 2006 Da te mogu pismom zvati 1. Klapa Luka - Na Omiskoj stini 2. Miso Kovac - Nocas cemo zamlji ko materi reci 3. Ansambl Bonaca - Ja ta volim i gotovo 4. Klapa Maslina - Ostala si ista 5. Arsen Dedic - Dida moj 6. Klapa Sibenik - Sve ti sritno bilo 7. Mladen Grdovic & Bepo Matesic - Sve za ljubav 8. Tereza Kesovija - Dalmatinko 9. Vinko Coce - Mirno spavaj, ruzo moja 10. Oliver Dragojevic - Piva klapa ispo'volta 11. Josefina & Mirko Cetinski - Marinero 12. Tomislav Ivcic - Sine, vrati se 13. Ivo Pattiera - Da mi se vratit' 14. Goran Karan - Kako da te zaboravin' 15. Djani Marsan - Misto kraj mora 16. Zoran Jelenkovic - Stara zvona 17. Gibonni - Lipa moja 18. Tutti frutti - Nasloni glavu na moje rame 19. Djavoli - Dok tebe ljubim 20. Luky & Klapa Iskon - Ti si more Download: Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava -------------------------------------------------------------------------------- Libar VI - 2006 Da te mogu pismom zvati 1. Milo Hrnic - Budi nocas mirno more 2. Zlatko Pejakovic - Ljetu je mome kraj 3. Neno Papic - Pusti me, majko 4. Meri Cetinic - Niko nece u mornare 5. Jasna Zlokic - Adio bella 6. Tomislav Ivcic - Kalelarga 7. Nenad Kero - Goodbye my love, goodbye 8. Magazin - Dva zrna grozdja 9. Severina - Dalmatinka 10. Alen Nizetic - Boli me uspomena 11. T.Ivcic & Meri Cetinic - Gorka rijeka 12. Oliver Dragojevic - Svirajte nocas za moju dusu 13. Zdravko Skender - Ne mogu da te zaboravim 14. Tomislav Ivcic - Tamo gdje sam rodjen 15. Goran Karan - Partenca (Ay, ay, ay) 16. Petar Graso - Ni mrvu srice 17. Miso Kovac - Dalmatino 18. Vinko Coce - Dalmatinko, crno oko moje 19. Drazen Zanko - U konobi 20. Boris Dvornik - Lisina Download: Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava Libar V - Da te mogu pismom zvati 2006 Maknuti linkovi zbog povrede autorskih prava Playlist files: Alen Nizetic - Lipa (4:28) Arsen Dedic - Kuca pored mora (3:26) Daleka Obala - Susac blues (3:54) Djani Marsan - Ja te volim (3:04) Doris Dragovic - Malo mi za sricu triba (4:08) Hari Roncevic - Kada jednom ovom zafalin se tilu (3:04) Ivo Pattiera - Pismo cali (Cale moj) (3:51) Ivo Pattiera - Prodi me se (3:05) Klapa Dalmati - Pisma Splitu (4:12) Klapa Puntari - Zelenu granu s tugom zuta voca (3:43) Klapa Trogir & Vinko Coce - More li (3:48) Mate Miso Kovac - Dalmacija u mom oku (3:02) Mladen Grdovic - Odlazim (3:21) Oliver Dragojevic - Vrime Bozje (5:10) Pino i Denis - Oci boje lavande (3:50) Severina - Virujen u te (4:27) Tedi Spalato - Sve cu prezivit (3:47) Tereza Kesovija - Moja posljednja i prva ljubavi (3:33) Tomislav Bralic & Klapa Intrade - Dalmacijo lipa (3:43) Vice Vukov - Tvoja zemlja (3:41)
__________________ Zadnji Uredio Kristijan : 04-01-07 u 23:23. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-11-05
Poruka: 75
![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati Jako volim dalmatinski melos i klapske pjesme, ali sad ću malo u off topic, jer me naziv topica malo zaintrigirao. "Da te mogu pismon zvati..." Da ne znam kontekst, ne bih bio siguran da li junak u ovoj pjesmi želi svoju dragu zvati pjesmom ili pismom. Možda je radnja smještena u doba kad nije bilo mobitela i telefona, pa su se slala pisma, tj, zvalo se pismom. Na dalmatinskom dijalektu su instrumentali riječi pismo i pisma isti, pa jedino kontekst pomaže da se razlikuju, osim ako se za pismo ne koristi neki lokalni izraz. Možda ova verzija može glasiti i ovako: Da te mogu pismon zvati, ja bi pisa, ne bi staja. Da se stara ljubav vrati, ne bi pismu bilo kraja... P.S. ne nisam napušen. ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 30-07-05 Lokacija: Split Godina: 21
Poruka: 640
![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati Citat:
![]()
__________________ "Što te imam moj zivote , kad mi novaca , picke i jebacine nisi dao " Zadnji Uredio Kristijan : 04-01-07 u 23:24. | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 20-06-06 Lokacija: split Godina: 63
Poruka: 58
![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati Citat:
| |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati Citat:
Kao prvo - za ovakve rasprave postoji tema "Razlikovni riječnik" Razlikovni riječnik Kao drugo - mogućnost zabune u dalmatinskom dijalektu kod riječi "pismo" u značenju "pismena poruka" i "pisma" u značenju "pjesma" su MINIMALNE, i to zbog jednog vrlo jednostavnog razloga - NAGLASAK!!!! Naime, kad se kaže "pismo" sa produženim "i" (piiismo) onda se misli na "pismenu poruku" a kad se kaže "pismo" sa kratkim "i" (npr. "Pismo moja, leti ti do nje...") onda se misli na pjesmu. I nema nikakve zabune, osim kod nazovi-jezikoslovaca koji pokušavaju bigt pametni, a pojma nemaju o čemu pričaju.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-11-05
Poruka: 75
![]() | Re: libar - da te pismon mogu zvati Damfisk, zahvaljujem na objašnjenju. Znam da nije topic za raspravu o jeziku i dijalektu, ali me naslov asocirao na pitanje. Zahvaljujem i pomorcu na njegovom stručnom mišljenju. |
| | |
![]() |
| Tagovi: libar, mogu, pismon, zvati |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Mujo i ekipa | Gogy | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 4 | 11-07-08 00:33 |
| Najgora psovka koju ste culi | Baltazar | Baš Razno | 46 | 11-01-08 15:03 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Kako ostaviti curu | Kristijan | Baš Razno | 14 | 24-09-06 03:55 |
| biseri hrvatskih komentatora na sp 2006 | vrdoljak | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 25-06-06 20:57 |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:13.

:čekić