Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Glazba
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Glazba Raspravljate o temi Old school darkerija u Kultura i Zabava forumu; Evo, kopajuci po folderima na kompu, u potrazi za necime, vise ni sama ne znam za cime, naisla sam na ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-02-08, 13:28   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat
Old school darkerija

Evo, kopajuci po folderima na kompu, u potrazi za necime, vise ni sama ne znam za cime, naisla sam na super imena ucrtana nozem na hard disk, medju kojima bi prvi bili Bauhaus...odmah me nest hitilo natrag kad sam imala 17 i kad mi je bio najveci smisao brijati na mrak, ubijati se na mracnu melankoliju i oblaciti u cipku i til.
Uglavnom da ne zvucim previse nostalgicno i pateticno, vidjeh da nitko nije nista napisao o slicnima, osim Vibice da je slusala Belu (btw mah mah Vibica), pa cu ja nesto vise...

Dakle jedan od mojih drazih bendova uopce. Probat cu to onako laicki isipat iz rukava, bez prenapuhanih info o samom bendu, jer ima toliko bendova o kojima bih mogla danima. Nezamjenjivi carobni vokal Peter Murphya, gitarist Daniel Ash, basist David J i bubnjar Kevin Haskins cinili su cetvorku koja je nekako dosla kao odgovor na punk...post punk band, poceci istinskog mracnog zvuka uz genijalne tekstove...

Bla, bla, bla...kroz desetak godine svirke i mahnite popularnosti, raspali su se 1983.e...Peter Murphy krece u solo vode s genijalnim rezultatima, ponajprije u suradnji sa Dali's Car, kasniji i truly solo sa super hitovima Cut's You Up i A Strange Kind of Love...

Bauhaus kao band uz to sto je imao genijalne pjesme (Hollow Hills, Terror Couple Kill Colonel, Sanity Assassin, itd), hrpu hitova koji se danas vrte UVIJEK po Mochvari, Jabuci i Ksetu (nekad i Lapu, Concordiji, Mobilusu...eeeh) (She's In Parties, Passion Of Lovers, Bela Lugosi's Dead...), odlicnih obrada tipa Bowievog Ziggy-a i T - Rexovog Telegram Sam-a, moglo ih se cuti i vidjeti na filmu tipa The Hunger...hrpa koncerta, genijalnih projekata...band koji se ne zaboravlja.

Da ne duljim previse s Bauhausom, evo jedna od meni njihovih najdrazih pjesama...odlican live:

Samo da jos nabrojim par imena koja su mene fascinirala u to vrijeme: Siouxie And The Banshees, Joy Division (o kojima je pisano na indie topicu), Mission (kojeg nitko nije spomenuo kad su tu gostovali...sramota vas bilaaa!!!), The Cult, Alien Sex Fiend (kak su oniii zaaaakon!!!), Cinema Strange, Sistersi, Rosetta Stone, itd...joooj, nikako da ne zaboravim spomenuti Christian Death...uf, skoro...ima ih jeel?!?!

U svakom slucaju ja vjerujem da i danas ima onih mladjih generacija koji su svoje prstice upleli u mracnu mrezu te stare stare dobre dark umjetnosti...pa nek se jave s kojom...

....bloody kisses....
Odgovori sa citatom
Star 22-02-08, 13:39   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,064
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi
Re: Old school darkerija

Od ovih navedinih slušao sam Joy Division,The Cult i nešto malo Bahausa...

btw The Swans nema mracnije od toga
Bahamut je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-02-08, 13:46   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat

...ma ima svasta mracnog i mracnijeg od gore navedenog...ali ovo je onak staro i danas kad ljudi to cuju i vide nekima je komicno kako je tak nesto moglo biti popularno i fora...meni je to samo doslo kao neki poriv da obranim sebe valjda....jer meni nisu smijesni, obozavam sve te bendove i stvarno volim taj dio svoje mladosti...setnje po mirogoju glumeci solista u sumrak...nebitno.
Odgovori sa citatom
Star 22-02-08, 15:08   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,269
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Evo malo stare dobre Rođendanske Zabave....

The Birthdy Party - Nick The Stripper

Meni je uvik draži zvuk bendova u ranim fazama nego u nekim kasnijim....

Nemam pojma zašto, al tako mi je skoro kod svih bendova....

Edit: Ne mislim na ovaj bend, već na Kejva u odnosu na ovaj bend....
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-08, 23:12   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

...kuzim Kresola, tak je i meni...no moram priznat da me neki noviji bendovi ugodno iznenade i s recimo 4. po redu albumom, dok kod nekih starih bendova se iskljucivo zadrzim na pocecima....

Ajd da ja jos stavim jedan bendic....obozavala sam ga skoro idolonisticki.

Alien Sex Fiend - svrstavali su ih u industrial, dark electro, post-punk, psychobilly....kako god, supruznici Fiend su pokazali kako se moze stvarati nesto potpuno drugacije, a opet sto ukljucuje sve ostalo...mix stilova sa zombie-bloody-(don't)eatmybrain tekstovima...

Evo jedan od vecih hitova kojeg skvadra koja zna napamet program dark 80's veceri i twilight zone-a, vrlo lako prepoznaje I Walk The Line (volim razbacati svoje platformice na ovo):

Eto....kako sam si ja za svoj gust otvorila topic, uzivat cu i dalje u masakriranju proslosti....bites...
Odgovori sa citatom
Star 23-02-08, 23:48   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-09-06
Poruka: 657
Korozija se izdvaja iz maseKorozija se izdvaja iz maseKorozija se izdvaja iz mase

[quote=kresola;783183]

Zašto - Kresola?
Korozija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 04:54   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

Zašto ne....
he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 04:56   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Zašto ne....

inače svima je jasno gdje je sve počelo.....

pa evo...

he finally was dead.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-08, 17:52   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

...ok, malo sam se odmorila, pa da nastavim...uz zvuke Joy Divisiona, ipak bi sad presla lagano na malo drugaciji zvuk...danas ce se Ulysea prihvatiti Christian Death-a i njihovih pocetaka uz predragog mi Rozz Williamsa.

Ime si dali aludirajuci sarkasticno na Christian Diora, band osnovan pocetkom '80-ih s naglaskom 'protiv punk/hippie zvuka', sa Rozz Williamsom kao frontmanom, koji je tada imao velikih 16 godinica na svojim ledjima. Kao poprilicno napredno, ali takodjer poprilicno depresivno dete, pisao je odlicne tekstove koji su granicili sa poezijom, dok je glazba ipak naginjala death (gothic) rock-u. Album prvijenac (kao sto sam i sliku prilozila): Only Theatre Of Pain, meni uz Catastrophe Ballet najbolji, sa gothic himnama Spiritual Cramp i Romeo's Distress preokrenuli su mracnu scenu naopacke (eee, da mi je tada bilo ic na njihov koncert).

Evo Romeo's Distress, ali u Rozzovoj najgoroj fazi, drugi yt filmeki su ocajnog zvuka:

Zaredale su se promjene u bendu, Eva O sa back vokala na gitaru, usli Valor Kand i Gitane Demone, nekima puko filma pa otisli, u svakom slucaju ispao je to jedan noviji i bogatiji Christian Death uz raspad starog, uz manje distorzican, a vise melodican zvuk...
...pisuci sad o njima, nekako shvacam da bi ovo moglo potrajati, pa ne bih previse dosadjivala i duljila o svim mogucim projektima (Shadow Project), povezivanjima sa drugim bandovima (Pompeii 99, The Screaming Sirens, itd...) albumima kojih je bilo i vise nego gro...jos samo ukratko, sa Valorom na celu djeluju od kraja '80-ih, gostovali i kod nas barem tri puta...pa se moram naravno i pohvaliti da je to bio i moj prvi darkerski koncert davne '99-e (I think) koje sam sa mracnom skvadrom u Labinu s takvim gustom dozivjela....kasniji pokusaji da me impresioniraju ostali su bezuspjesni...danas ne pratim njihov napredak...

Meni najdraza njihova faza je bila u pocetku uz divnog, ali mahnitog Rozza koji se objesio 1998.e i time skoncao s ''mucenjem'' kako je Rozz nazivao zivot...

Flowers, uz video retrospektivu Rozzovog djelovanja:

''...Well a stem is not a rose,
but that's how my garden grows.
I can't see the forest for the trees,
the stinking poison for disease
Now it's all shot to hell and back again.
I seek redemption for the
same old sins and I fall on my knees,
And I pray that all the poppies they
they will just fade away.
But fields of poppies they remain.
That's how they found me last time, dead

This is my favorite sad story,
forget me not or I'll forget myself.
I've got quite a few things that I'm afraid of,
sometimes I just won't face myself.

This is my favorite sad story,
forget me not or I'll forget myself
I guess I'll just tuck myself away tonight
you know its been one of those days...''

...r.i.p. you beatuful one....

Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 00:32   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Poruka: 2,679
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

Ajme meni, kako ja to nisam prije vidjela ovu temu?
ZAKON !!

Ajme, Ulysea, moj Bauhaus je tu Weeeeeee !! I Bela Lugosi's Dead, meni najdraza *wub* (mahic natrag Ulysea )

A kako to da nitko nije spomenuo Siouxsie and the Banshees? To je jedan od najboljih bendova.. I meni vrlo draga njihova pjesma, jedna od prvih koje sam cula.. I Face to Face... I Spellbound.. Uf, mogla bi ja tako

Evo, nasla sam Spellbound

Vidim da se spominje i Alien Sex Fiend.. *inlove* Dakle, njihova svojevrsna himna, koju ce ti svaki true ili kvazi goticar znati napamet.. I Walk The Line

Kad se sjetim, ne znam kad sam zadnji put bila na '80s night...

Ne znam dali Roseta Stone spada ovdje, ali po meni je to vrijedno spomena.. Po mnogima su najbolje pjesme Adrenaline i The Witch (that's so komercijala ), najbolja njihova je If Only And Sometimes..

Umorna sam, ne znam koga da jos stavim, vidim da su mnogi bendovi stavljeni, jos cu bolje pogledati sutra, sad mi se polako spava.. Nije mi se dalo pisati i objasnjavati pojedinacno trenutno, neka glazba govori sama za sebe..
The garden sighs, flowers die.
vibica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103