Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Akustična gitara za početnike

Raspravljate o temi Akustična gitara za početnike u Glazbena oprema forumu, dio Glazba foruma; pozz svima odlučio sam kupit akustičnu gitaru al...neznam koju da odaberem Početnik sam u vezi toga,i stvarno nemam pojma Koju ...

Starter
    Datum registracije
    29-11-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Akustična gitara za početnike

pozz svima
    odlučio sam kupit akustičnu gitaru al...neznam koju da odaberem
    Početnik sam u vezi toga,i stvarno nemam pojma
    Koju mi marku preporučate? Vidim da su ih večina zadovoljna sa Fenderom/Yamahom. Koja vi mislite da je bolja i po čem?
    Kakav vrat je bolji, tanki deblji? Kakve žice? Metalne il plastične? čuo sam da od metalnih bole prsti u pičku materinu al je bolji zvuk, dok kod plastičnih ne boli.
    nemislim dat više od 2000kn. maksimalno 1500.
    e, da, ja sam inače ljevak,to znači da trebam okrenut žice i gitaru naopačke?
    na njoj bi sviro uglavom rock etc.
    čuo sam i da postoje nekakve sa 12 žica..kakva je razlika ak je 12 il 6 žica?

...dakle, slušam vas

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika markorakija
    Datum registracije
    20-07-08
    Starost
    18
    Poruka
    3,031
    Liked
    3 times

Re: Akustična gitara za početnike

jesi možda razmišljao da uzmeš klasičnu.
    meni je ona bolja jer ima topliji zvuk i nekako mi je srcu prirasla.

ako baš hoćeš akustičnu uzmi yamahu.
    vrat mi je kod yamaha odličan baš mi paše a što se tiče bola u prstima ne brini.

kad malo duže sviraš jagodice će ti se prilagodit pa te neće ni bolit iako su metalne žice.

to govore oni koji neznaju.

ako si početnik uopće ne gledaj ove s 12 žica.

uzmi lijepo yamahu za akustičnu a ako ćeš možda klasičnu uzimat javi mi se na privatne poruke
    Za ljubav se doista isplati boriti, isplati se biti hrabar, isplati se riskirati. Problem je u tome što ako uopće ne riskirate, riskirate puno više

Starter
    Datum registracije
    14-01-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

za tu cijenu za gotovinu može se naći dosta stvari,što novo ali dosta toga i rabljeno a dobro očuvano pa svakako ne ignoriraj ogjasnik
    moja preporuka ti je Vintage VEC500N
    MUSIC SHOP No1 - Najveći izbor glazbenih instrumenata i opreme
    novi ti je za gotovinu oko 1700 kn pa ako možeš povuć još 200 kn,to ti je po meni a i po mnogima best buy u tom cjenovnom rangu... štoviše,kada sam je uzeo u ruke u dućanu nisam mogo vjerovat da košta 1.7k kuna... da na njoj piše fender,koštala bi 4000 zato i danas jesam ponosni vlasnik jedne ove gitare koja moje potrebe za akustičnom savršeno zadovoljava
    btw,na sebi ti ima piezo pickup, i to Shadow elektroniku, koji ti omogućava da je ukopčaš direktno u razglas

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Pokušat ću ti dati nekoliko osnovnih savjeta prilikom kupnje gitare:
    1) gitaru koju želiš kupiti moraš isprobati - ne gledaj na imena, boju ili oblik. Gitara ti prilikom sviranja mora "ležati" u ruci, ne miješ se osjećati neudobno dok sviraš.
    2) klasična gitara vs.akustična - prednost klasične gitare su mekane žice i lakše sviranje. Nedostatak plastičnih žica je da su nakon nekoliko minuta raštimane, pa ih je često potrebno štimati. Akustična gitara je teža za savladati, ali jednom kad se navikneš nije problem. S nje je prelaz na električnu vrlo jednostavan.
    3) ne gledaj marku gitare - to što je neko poznato ime napisano na njoj, ne znači da je i bolja. Moja prva gitara je bila "Muzička naklada Zagreb" i bila je fenomenalna.
    4) Za sada se ne brini oko širine vrata - to postaje bitno kad razviješ svoj stil sviranja.

Nadam se da sam pomogao!
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Lajkaj nas na Facebooku