| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi AMD Athlon - pitanje u Računala forumu; zanima me sto znaci ono 3600+, 5600+ i tako dalje ti brojevi (frend mi kaze da je to isto kao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-11-06 Godina: 16
Poruka: 425
![]() | AMD Athlon - pitanje zanima me sto znaci ono 3600+, 5600+ i tako dalje ti brojevi (frend mi kaze da je to isto kao radna frekvencija kod ostalih procesora...npr. da athlon 5600+ ima 5.6Ghz, sto je meni totalno glupa teorija) samo me zanima sto onaj broj tocno oznacava? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-10-07 Lokacija: St Godina: 23
Poruka: 522
![]() ![]() ![]() | Re: AMD Athlon - pitanje znači,wikipedia veli sljedeće: to je zapravo PR broj,tj.način rangiranja osmišljen u amd-u,kako bi izrazili kvalitetu svojih procesora nad Intelovim,s tim da su Intelovi imali istu brzinu,ali lošije performanse evo da ne kenjim puno citat: Performance Rating "The PR rating system was developed by AMD in the mid-1990s as a method of comparing their x86 processors to those of rival Intel." ..................... "These processors were capable of handling business applications under Microsoft Windows faster than Pentiums of the same clock speed" .................................... "Some analysts regard the PR scheme (and a raw MHz/ GHz rating) as nothing more than a marketing tactic, rather than as a useful measure of CPU performance" to san par recenica izvukla,evo ti link,pa citaj ak ti se da. PR rating - Wikipedia, the free encyclopedia ubuduće ![]()
__________________ I have a fine sense of the ridiculous, but no sense of humor. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,161
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: AMD Athlon - pitanje To su iznosi koji radi različite arhitekture daju polazišnu točku za uspoređivanje performansi Intelovih i AMD-ovih procesora...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
![]() | Re: AMD Athlon - pitanje Sad je npr. situacija sasvim obrnuta, pošto Intelovi procesori (Core 2 Duo) na istoj brzini tuku AMD-ove (Athlon AM2), i to poprilično, recimo, novi Intelov Core 2 Duo E6850, koji ima dva jezgra na 3,0 GHz, je skoro za 30% brži (i u jednojezgrenom i dvojezgrenom radu) od najjačeg AMD Athlona64 X2 6400+, koji ima dva jezgra na 3,2 GHz!
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
![]() |
| Tagovi: amd, athlon, pitanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:42.