| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi Četvrti komp u Računala forumu; Treba mi komp za 13-godišnju curicu. Neke komponente već imam, monitor sam već naručio. Sad trebam odabrati: matičnu, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Nježni predator | Četvrti komp Treba mi komp za 13-godišnju curicu. Neke komponente već imam, monitor sam već naručio. Sad trebam odabrati: matičnu, procesor, hard i ram Za 1800,00 kn + PDV Prednost apsolutno dajem matičnoj, jer ne želim da me ona nakon pola godine ograničava. Najradje bi uzeo ovu: Matična ploča ASUS P5K, LGA775, Intel P35, FSB 1333, 4xDDR2 Dual Channel, 2xPCI-Ex16, PCI-Ex1, 3xPCI, ATA133x4, SATAx5-S1xExternal SATA (RAID 0,1,JBOD), 12xUSB2.0, Gigabit LAN, 8-channel audio, ASUS Green, ATX Do sad sam imao sa Asusom, Intelom i Dell-om najbolja iskustva. Skoro sve ostalo je pravilo probleme kod bilo kakovih naknadnih mjenjanja konfiguracija. Ova ploča košta 900,00 kn. Kako da za 900,00 kn (+PDV) kupimo RAM i procesor i hard? Naravno za par mjeseci ćemo dolučiti da li nam je važnija bolja grafičak, više RAM-a ili veći hard.
__________________ Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque! Poslije sexa sve su životinje tužne, osim žene i pjetla. Zadnji Uredio Maslow : 07-10-07 u 20:49. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
![]() | Re: Četvrti komp U posljednjih par mjeseci prilično su pale cijene procesora i memorije, tako da za prihvatljivu konfiguraciju ne treba više izdvojiti mnogo novaca. Matična nije loša, ovaj novi Intelov chipset se pokazao kao sasvim OK, ploča ima posebnu podršku za ATI-jev Crossfire, pandan nVidijinom SLI režimu rada, tako da ti se najviše isplati uzeti uz nju ATI-jevu grafičku, preporučam Powercolor HD 2600XT sa 512 MB DDR3 RAM-a, poslije uvijek možeš dokupiti još jednu takvu identičnu i upariti ih u Crossfire režim rada, te tako dobiti prilično jak komp. Ali to je samo moj savjet, pošto grafičku već imaš. Procesor obavezno neka bude neki Intelov Core 2 Duo, recimo E4400 kojemu je cijena oko 850 kuna. Istina, postoje i jeftiniji Core Duo koji koštaju negdje oko 550-650 kuna, ali ti ne savjetujem njihovu kupnju, pošto ćeš za 200 kuna uštede dobiti daleko slabiji procesor, uza sve, još i zastario. Opet, ako su novci problem, i ni pod razno nije dozvoljeno probijanje unaprijed odobrenog budžeta, kao opcija može poslužiti i prastari Pentium 4 630 na 3,0 GHz, kojemu je cijena pala na samo 420 kuna, a to ipak još nije procesor za penziju. Memoriju uzmi DDR2 na 800MHz, 1GB, cijena joj je samo 220 kuna, naknadno možeš uzeti još jednu pločicu od 1GB i staviti ih da rade u Dual channel režimu rada, te tako prilično ubrzati pristup memoriji i sam komp. Hard ti preporučam od Western Digitala, SATA-II Caviar od 160 GB, košta oko 350 kn. Znači, da rezimiramo: 1) Procesor Pentium 4 630: 420 kn 2) Memorija 1 GB DDR2 na 800 MHz: 220 kn 3) Hard disk WD Caviar SATA-II od 160 GB: 350 kn Ukupno: 990 kn.
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
![]() |
| Tagovi: cetvrti, komp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:47.