Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Hardware
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Hardware Raspravljate o temi Intel® Core™ 2 Quad u Računala forumu; Intel® Core™ 2 Quad procesor Besprijekorne performanse od Intel® Core™ 2 Quad procesora omogućuje svaki od 4 izvršne jezgre ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-05-07, 18:54   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Intel® Core™ 2 Quad

Intel® Core™ 2 Quad procesor

Besprijekorne performanse od Intel® Core™ 2 Quad procesora omogućuje svaki od 4 izvršne jezgre isporučujući punu snagu od Intel® Core™ mikro-arhitekture. Više instrukcija po taktnom ciklusu može se izvoditi u kraćim, a širim cjevovodima koji obrađuju izvršne komande puno brže. Quad Core™ procesor predstavlja Intelovo kontinuirano vodstvo u proizvodnji višejezgrenih procesora.

Pregled

Intelov® procesor Core 2 Quad je najnoviji od posljednje generacije višejezgrenih procesora namijenjenih stolnim računalima. Na temelju nove Intel® Core™ mikroarhitekture, Core™ 2 Quad procesor sadrži 4 kompletne izvršne jezgre unutar jednog procesora pružajući besprijekorne performanse i ugodnost pri multi-tasking radu, bilo kod kuće ili na radnom mjestu.

Činite više sa Intel Quad-Core

Intel Core™ 2 Quad procesor danas je u centru pažnje što se tiče performansi rada u raznim aplikacijama.

Bilo da su u pitanju aplikacije za obradu videa ili zvuka ili najnovija izdanja DirectX10 verzija igara, Intel Core™ 2 Quad će briljirati u izvršavanju svojih zadataka i biti uvijek korak ispred konkurencije.

Platforma podržava

Intel P965 i 975X Ekspress Chipsed podržava Intel Core™ 2 Quad procesor. Ta kombinacija procesora i chipseta je konačan pokretač za Intel Viiv™ PC tehnologiju, koja pruža mnoštvo uzbudljivih mogućnosti i isporučuje impresivni nivo performansi za zahtjevnije korisnike.
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-05-07, 18:22   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-03-07
Godina: 25
Poruka: 86
Pljuca se izdvaja iz masePljuca se izdvaja iz mase
Re: Intel® Core™ 2 Quad

Da sve to stoji,samo kaj nisi uzeo u obzir da su to napravili samo kao najavu za ono kaj dolazi...
Cijene za to su duple od dualcore procesora,4~7somica sto je previse za procesor.
Kao sto sam prije rekao da je to malo nabijaniji i precjenjeni dualcore procesor koji su stara prica jer i quad core i dualcore su radeni na 65nm tehnologiji. Dok dolaze multicore (minimalno 4 jezgre) procesori iz intela koji se rade po 45nm tehnologiji. A kad to izade quadcore koji se danas prodaje ce biti pusiona u cijeni i performansama jer ce biti slabiji i shvatit ce se da su bili samo test za nadolazece monstrume i cupavce.
Zato i jesu samo 2 u prodaji,pod imenom EXTREAME,mislim ak je nesto extreame onda je stvarno najbolje...haha

Zadnji Uredio Pljuca : 24-05-07 u 18:24.
Pljuca je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-05-07, 18:43   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

ja bi rađe uzeo dva dual core Opterona na dual matičnu za te pare ... a kaj se tiče nadolazećih procesora, da, ovo uopće nisu native quad core procesori, takvi tek dolaze ... ovo su dva dual core sljepljena zajedno preko vanjskog FSBa ..

kad dođe Barcelona (AMD) i Nehalem (Intel), onda će priča biti puno, puno drugačija ... i Barcelona i Nehalem obećavaju jako puno, osobno me najviše zanima Barcelona (pošto sam poprilični fan AMDa).
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-05-07, 17:49   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-03-07
Godina: 25
Poruka: 86
Pljuca se izdvaja iz masePljuca se izdvaja iz mase

Uff tad je vrijeme za upgrade kompa,mislim da ce cijene drasticno pasti,a ovako su vec niske.
Star 27-05-07, 17:56   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Pljuca Pogledaj Poruke
Uff tad je vrijeme za upgrade kompa,mislim da ce cijene drasticno pasti,a ovako su vec niske.
ja sam se iznenadio kaj se da složit za relativno razumne pare (o onome kaj se da složit za nerazumne uopće neću ni razmišljat )
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 2 quad, intel core, intel quad

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103