| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi Intel Core 2 Quad Q6600 BOX u Računala forumu; da li je netko imo iskustva sa: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 29-08-04
Poruka: 87
![]() | Intel Core 2 Quad Q6600 BOX da li je netko imo iskustva sa: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB
__________________ Titlovi - Dodaji Titlove i osvoji nagradu www.download.hr - Hrvatski Download Portal |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,162
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX Ima... kažu da je odličan... ali skup...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX nije skup. pojeftinio je duplo u zadnje vrijeme. zato i pitam. cito sam da je intel smanjivo cjene procesora opcenito i ovo mi se sada cini best buy
__________________ Titlovi - Dodaji Titlove i osvoji nagradu www.download.hr - Hrvatski Download Portal |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX Ako znaš da performane quad corea nisu dva puta veće od performansi dual corea onda nije isplativo, ako ti je važno znati da imaš 4, a ne dvije jezgre... to je druga stvar... Iako doduše nije ni cijena dvaput veća... ne znam... ja ga ne bi uzeo za prosječnu konfiguraciju. Ako tražiš igraći stroj može biti dobar izbor...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- Zadnji Uredio _Aris_ : 01-08-07 u 13:01. |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX nece biti igraci stroj vec server. znam da performanse nisu duple, ali ce biti bolje nego u odnosu na 1 ili 2 jezgre. a buduci da je rijec o serveru mislim da je puno bolje 4 jezgre uzeti
| | |
| | #7 (permalink) |
| Banned | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX za server bi trebao biti bolji, pošto ima software-a koji može iskoristit više jezgri ... za igranje i svakodnevne poslove, dvije jezgre su sasvim dovoljno .... čak su i mnogi developeri rekli da za igranje nema smisle više od dvije ... |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX Pa kad čovjek malo bolje razmisli... igra je jedan masivni zadatak za procesor, zato ga ne mogu izvršavati više jezgri istovremeno. Ipak, sa dvije jezgre, jedna može održavati OS, a druga igru, dodatne dvije bi bile neiskorištene, jer nema paralelno pokrenutih programa, a da bi bile iskorištene, igra bi u programskom kodu morala biti pisana tako da se dijelovi izvršavaju paralelno, što znači da bi postojale igre za dvojezgrene, igre za 4-jezgrene i igre za obične procesore...a ja nevidim da toga ima... Niagara je zasad jedini procesor koji može samostalno rezati zadatke na threadove koje dijeli po jezgrama (mislim da ih ima 8)...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Banned | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX tako nekako .. ![]() općenito, nema baš tako puno toga za kaj ti trebaju četri jezgre i di se sve četri mogu iskoristiti ... slaganje kompa po principu "daj mi najskuplje, jer je to i najbolje" je glupost ... treba odrediti za kaj ti komp treba, pa prema tome posložiti prioritete ... meni je recimo hrpa RAMa (4 GB) i jako brzi hard iznad brzine proca .... rađe uzmem nešto sporiji proc i matičnu koja ide uz njega (nikako najskuplju), pa nakrcam s RAMom i imam para za bare m jednog Raptora koji bi služio ko sistemski disk (onaj od 36 GB), nego bacit hrpu para na proc koji neću ni pod razno iskoristit i koji mi stvarno ne treba .... isto tako mi je glupost uzimat hard veći od 300-400 GB .... čisto zato kaj mi tolko prostora ne treba .... imam 80 + 150 + 150 trenutno i jedini razlog zakaj je to relativno popunjeno je kaj držim 5 sezona Babylon 5, 10 SG-1 i 3 Atlantisa na kompu ... tak nekak ja gledam na kupnju kompa .... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-11-07 Godina: 20
Poruka: 10
![]() | Re: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX ovako ja si planiram kupit komp za audio produkciju(cubase sx 3 ili 4 i adobe audition 3) sad trenutno to vozim na 1,4 sa 768 rama i profi sound karticom sa asio 2.0 i bez koje nebi mogo radit,ubiti kad radim komp je na 100% i rama mi baci na 1 gb iskoristenosti ekad i vise,tj sejva na hdd i onda itekek cvika. posto se tu pise da quad core se nemoze u potpunosti iskoristit da li da ga kupujem ili da uzmem neki dual?uzo bi jos 4gb rama i dal bi odgovarala ova maticna mislim po stabilnosti rada MB Gigabyte 946GMX-S2? cubase sx radi sa jos dodatnih 5 programa koji se na njega istovremeno otvaraju i znas stekat pun k.... i nek mi neko pojasni dal je to zaista 4 jegre ili su ove dvije ono...? hvala unaprijed! |
| | |
![]() |
| Tagovi: box, core, intel, q6600, quad |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:24.